Απόδραση στο Πόρτο Ράφτη με all day attitude

Με all day attitude κατευθυνόμαστε στο Πόρτο Ράφτη, όπου τέσσερα μαγαζιά του ομίλου Frangelico Group έχουν γίνει ένα με την όμορφη παραλία!

Απόδραση στο Πόρτο Ράφτη με all day attitude

Το καλοκαίρι θέλεις να ξεφύγεις από την πόλη και τα συνηθισμένα. ­Αυτό που αναζητάς είναι μια παραλία για να περάσεις ολόκληρη την ημέρα απολαμβάνοντας τη δροσιά της θάλασσας και την ηλιοθεραπεία, χωρίς όμως να σου λείψουν οι ανέσεις και οι επιλογές – κάποια στιγμή σίγουρα θα επιθυμήσεις ένα smoothie για να ξεδιψάσεις, φρέσκο ψαράκι ή ένα χορταστικό burger και –γιατί όχι;– ένα πάρτι για να χορέψεις φορώντας τις σαγιονάρες και το μαγιό σου. Το all day attitude που χρειάζονται οι καλοκαιρινές ημέρες χαλάρωσης το προσφέρουν με τον πιο ολοκληρωμένο και ποιοτικό τρόπο τέσσερα μαγαζιά στο Πόρτο Ράφτη, που ανήκουν στον όμιλο Frangelico Group του Θανάση Γκουγκούση. Βρίσκονται χρόνια εδώ κι έχουν γίνει ένα με την όμορφη παραλία!

Απόδραση στο Πόρτο Ράφτη με all day attitude - εικόνα 1
«Navy»

Ας κατευθυνθούμε λοιπόν προς την ανατολική ακτή, στον κόλπο του Πόρτο Ράφτη με τα πεντακάθαρα νερά, για να πιού­με τον πρώτο καφέ της ημέρας και να ξεχαστούμε εκεί μέχρι αργά τη νύχτα με ένα cocktail!

Επειδή θέλουμε να ξεκινάμε την ημέρα με ένα καλό πρωινό, καθόμαστε στο deck του Navy Style, την κλασική επιλογή στο Πόρτο Ράφτη εδώ και είκοσι χρόνια, και παραγγέλνουμε καφέ και τηγανητά αβγά. Αρχίζουμε να χαλαρώνουμε!

Απόδραση στο Πόρτο Ράφτη με all day attitude - εικόνα 2
«Porto Marina»

Στον καινούργιο κατάλογο του all day cafe-bar έχουν προστεθεί πολλά λαχταριστά smoothies, φτια­γμένα με φρέσκα καλοκαιρινά κι εξωτικά φρούτα, οπότε διαλέγουμε ένα Berry Island (με άγρια μούρα, βατόμουρα και φράουλες) για να περάσουμε σιγά σιγά στο beach section του «Navy Style» και να πιά­σουμε ξαπλώστρα μπροστά στη θάλασσα. Μετά τις βουτιές, κάποιος τολμηρός από την παρέα αποφασίζει να πετάξει πάνω από τη θάλασσα! Από την καλά οργανωμένη παραλία δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα water sports κι εκτός από το «παραδοσιακό» jet ski θα υποκύψεις στη νέα μόδα του flyboard που σε απογειώνει στο νερό.

Κι επειδή όλες αυτές οι δραστηριότητες κάτω από τον ήλιο ανοίγουν την όρεξη, ο κατάλογος περιέχει κλασικές προτάσεις (σαλάτες, ζυμαρικά, club sandwich) αλλά και μια πολύ μεγάλη ποικιλία burgers –δεκαπέντε τον αριθμό–, που φτιάχνονται με μπιφτέκι 180 ή 280 γρ., φιλέτο κοτόπουλο ή μπιφτέκι γαλοπούλας.

Αν πεινάς πολύ, το σίγουρο είναι ότι θα δια­λέξεις λόγω ονόματος την «Υπερπαραγωγή» (αλλιώς OMG!) ή το Double Cheeseburger με τη sweet bourbon sauce. Στα ψιλά γράμματα του καταλόγου θα δια­βάσεις επίσης ότι χρησιμοποιούν προϊόντα ΠΟΠ και βιολογικά – και θα το εκτιμήσεις πολύ.

Την παραμονή σου στο «Navy Style» θα παρατείνουν μέχρι το πρωί τα πάρτι κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, όπως αυτό με τους Master Tempo, το οποίο εγκαινίασε επισήμως την καλοκαιρινή σεζόν. Εννοείται πως θα χορέψεις απολαμβάνοντας cocktails κλασικά ή πρωτότυπα, που θα βρεις μόνον εδώ (ένα Sunshine Mojito για παράδειγμα) αλλά και tailor-made αν τα θέλεις στα δικά σου μέτρα.

Απόδραση στο Πόρτο Ράφτη με all day attitude - εικόνα 3
«Άμμοs»

Το Άμμος αυτοπροσδιορίζεται ως ένα «μουσικό θαλασσομεζεδωπολείο». Η πρώτη εικόνα που σου φέρνουν στο μυαλό το κυρίαρχο λευκό χρώμα, οι θαλασσί πινελιές στα μαξιλάρια των χτιστών καναπέδων και στους τοίχους και η φροντισμένη, λιτή διακόσμηση είναι εκείνη ενός νησιού – για την ανακαίνιση του χώρου υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Παντελούκας του γραφείου GJP Construction, που έχει δημιουργήσει μια αβίαστη επικοινωνία ανάμεσα στη θάλασσα και στο χώρο του «Άμμος».

Αν έρθεις με φίλους-θαμώνες, θα σου προτείνουν να παραγγείλεις οπωσδήποτε τη μαρινάρα, μια πληθωρική μακαρονάδα με γαρίδες, καραβίδα, κυδώνια, γυα­λιστερές, αχιβάδες και μύδια σε σάλτσα ντομάτας, το κριθαρότο με κολοχτύπα, τη μελιτζάνα που γεμίζεται με γαρίδες, το κοτόπουλο «παρέας», με μπέικον και παρμεζάνα, ή τη μοσχαρίσια μπριζόλα XL.

Βλέποντας όμως την ψησταριά με τα κάρβουνα σε αδιάκοπη λειτουργία και τη βιτρίνα με τα φρέσκα ψάρια, που τα προμηθεύονται από τα καΐκια, θα μπεις στον πειρασμό για ψάρι ή αστακό στα κάρβουνα, ενώ είναι επίσης δύσκολο να πεις «όχι» στα όστρακα, στους αχινούς και στα αλίπαστα! Μια καλή ιδέα λοιπόν, για να απολαύσεις όλα αυτά τα θαλασσινά καλούδια, είναι οι τρεις ποικιλίες. η μία από αυτές έχει το όνομα «Κουστώ»!

Για το φαγητό που θα δοκιμάσεις και θα ευχαριστηθείς έχει φροντίσει ο σεφ Θανάσης Οικονομόπουλος, ο οποίος δουλεύει εδώ και χρόνια στα μαγαζιά του Frangelico Group του κ. Γκουγκούση, κι εδώ έχει φτιάξει ένα μενού που μυρίζει θάλασσα, αλλά δεν αφήνει παραπονεμένους και τους φίλους του κρέατος. Ως προς τη μουσική επένδυση του φαγητού, τώρα, κάθε Σάββατο βράδυ και κάθε Κυριακή απόγευμα (από τις 5 μ.μ.) υπάρχουν DJs και ζωντανή ελληνική μουσική που σηκώνουν τους πάντες από το τραπέζι.

Απόδραση στο Πόρτο Ράφτη με all day attitude - εικόνα 4
«Porto Marina»

Στο χώρο του Porto Marina, που φιλοξενεί τα βράδια δεξιώσεις κι εκδηλώσεις, θα κάνεις κάθε ημέρα τις βουτιές σου σε μια μεγάλη πισίνα δίπλα σε νεαρόκοσμο που χαλαρώνει πίνοντας κοκτέιλ και περιμένοντας την έναρξη των πάρτι, τα οποία διοργανώνονται εδώ συχνά. Στις ξαπλώστρες στο ξύλινο deck θα απολαύσεις πιάτα από τον κατάλογο του «Navy Style» και του «Άμμος» – σίγουρα θα βρεις τα burgers!

Απόδραση στο Πόρτο Ράφτη με all day attitude - εικόνα 5
«Navy»

Αν έπειτα από μια μέρα παραθαλάσσιου lounging στο Πόρτο Ράφτη έχεις όρεξη για ξενύχτι (έτσι κι αλλιώς πέρασε η ώρα και ας μην το κατάλαβες!) ή αν βρίσκεσαι οπουδήποτε αλλού στην Αθήνα και σκέφτεσαι πού θα πας για ξεφάντωμα, το Wet NightClub είναι η κλαμπίστικη πρόταση του Frangelico Group. Βρίσκεται από φέτος στο χώρο του γνωστού «Supper», λειτουργεί την Παρασκευή και το Σάββατο, κι έχει ανακαινιστεί και αυτό από το γραφείο GJP Construction, που του έχει δώσει μοντέρνο φινίρισμα.

Το μουσικό στίγμα του χώρου δίνουν οι resident DJs, οι οποίοι κινούνται στο mainstream ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, καθώς και οι live εμφανίσεις πολύ γνωστών καλλιτεχνών: η αρχή έγινε με τον Ηλία Βρεττό και ακολουθούν ο Πάνος Κιάμος, ο Σταμάτης Γονίδης και ο Νίκος Οικονομόπουλος, οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει! Έτσι, με πολύ χορό κι ένα cocktail στο χέρι, θα κλείσετε την ολοήμερη απόδραση από την αθηναϊκή καθημερινότητα στο Πόρτο Ράφτη.

Απόδραση στο Πόρτο Ράφτη με all day attitude - εικόνα 6
«Navy»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Olympic Festival Paris 2024 στο ΚΠΙΣΝ: Ένα φεστιβάλ για όλους αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, αναμεταδόσεις αγώνων και πολλές εκπλήξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/07/2024

Το Lidl Kids Team Ελλάδος έζησε την εμπειρία του UEFA EURO 2024TM στο Βερολίνο

Μοναδικές στιγμές απόλαυσαν 11 παιδιά με τις οικογένειές τους στον αγώνα μεταξύ Ολλανδίας και Τούρκιας.

ΣΤΑ.ΣΥ.: Aναβάθμιση σταθμών Μετρό, νέα εικόνα και σύγχρονη ασφάλεια

Τεχνικές παρεμβάσεις στους σταθμούς του Μετρό βελτιώνουν την αισθητική και ενισχύουν την ασφάλεια, με LED φωτισμό και ανανεωμένα πλακίδια

Αστικός Περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναδεικνύοντας την παράκτια ζώνη με υπογραφή Χαρδαλιά

Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.