Τα live της εβδομάδας: 22/6-28/6

Μινιμαλιστικά παιγμένο heavy metal, μουσικές διαδρομές από τον Τσιτσάνη μέχρι την Piaf και άλλες live προτάσεις αυτής της εβδομάδας.

Τα live της εβδομάδας: 22/6-28/6

Ζωή Παπαδοπούλου
Έχει γνωρίσει και συνεργαστεί με ονομαστούς συνθέτες και ερμηνευτές, όπως οι Ρασούλης, Καζαντζής, Αλεξίου, Νικολόπουλος, Λειβαδάς, Παπαδημητρίου, Κραουνάκης και Θεοφάνους, και παρουσιάζει δικά τους τραγούδια την Τρίτη 23/6 στη «Ρότα». Μαζί της οι μουσικοί Παντελής Ντζιάλας (κιθάρα-ενορχήστρωση) και Γιώργος Φίλιππας (κρουστά).

Τα live της εβδομάδας: 22/6-28/6 - εικόνα 1

Τέτη Κασιώνη
Όχι σε μία ή δύο, αλλά σε έξι γλώσσες θα τραγουδήσει την Πέμπτη 25/6 στο café του Νομισματικού Μουσείου η Τέτη Κασιώνη, η οποία θα παρουσιάσει και ανέκδοτο υλικό από την πρώτη δισκογραφική δουλειά της που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά. Την μπάντα της αποτελούν οι Μάρκος Κώτσιας, Βασίλης Ραψανιώτης, Γιώργος Ταμιωλάκης και Νίκος Παπαναστασίου, ενώ guest εμφάνιση θα κάνει ο πιανίστας και συνθέτης Μάριος Στρόφαλης.

Τα live της εβδομάδας: 22/6-28/6 - εικόνα 2

Αλέξανδρος Μίχος
Μέλος της House Band του «Σταυρού του Νότου» την περασμένη σεζόν, ο τραγουδιστής βγάζει τα παπούτσια του (αυτό δεν θέλουμε όλοι να κάνουμε το καλοκαίρι;) και παρουσιάζει την Πέμπτη 25/6 στη «Ρότα» υλικό από τον πρώτο του προσωπικό δίσκο που μόλις ολοκληρώθηκε (έχει τίτλο «Χωρίς παπούτσια») και διασκευές έντεχνων/παραδοσιακών/rock τραγουδιών. Μαζί του ο Κώστας Μπάτσος στη κιθάρα και το μπουζούκι.

Τα live της εβδομάδας: 22/6-28/6 - εικόνα 3

Double or Nothing
Το ντουέτο των Βαγγέλη Χάνου (μπάσο, φωνή) και Γιώργου Μανδηλά (ακουστική κιθάρα, φωνή) από το Βόλο διασκευάζει αγγλόφωνα τραγούδια από το χώρο της ευρύτερης rock σκηνής. Στο «Floral» την Παρασκευή 26/6 θα ακούσουμε, λοιπόν, από Clash και Sex Pistols μέχρι Black Sabbath και Iron Maiden με πιο μινιμαλιστικό, αλλά εξίσου δυναμικό με τις original εκδοχές τρόπο.

Τα live της εβδομάδας: 22/6-28/6 - εικόνα 4

Νάντια Καραγιάννη
Σμυρνέικα και ρεμπέτικα τραγούδια από μια τραγουδίστρια που έχει υπηρετήσει το ιστορικό τραγούδι μέσα από σπουδαίες συνεργασίες. Την Παρασκευή 26/6 στο «Πέραν» θα τη συνοδεύσουν ο Νίκος Καραγιάννης στην κιθάρα και το τραγούδι, ο Νίκος Στεφανάκης στο μπουζούκι και ο Δημήτρης Γκίνης στο ακορντεόν.

Γιώργος Καλκάνης
Το γοητευτικό μουσικό ταξίδι του πιανίστα και τραγουδιστή (με συνταξιδιώτρια τη Σεμέλη Σακελλαρίου) το Σάββατο 27/6 στο «Μπαράκι της Διδότου» ξεκινάει από τον Βασίλη Τσιτσάνη και φτάνει στην Edith Piaf, με πολλές αναπάντεχες ενδιάμεσες στάσεις.

Μαρία Βουτσαδάκη
Το Σάββατο 27/6 στο «Τσάι στη Σαχάρα» κάθεται στο πιάνο και ερμηνεύει λαϊκά και έντεχνα τραγούδια, από το «Αυτή η νύχτα μένει» μέχρι το «Όνειρο δεμένο».

Τα live της εβδομάδας: 22/6-28/6 - εικόνα 5

Δώρος Δημοσθένους
Ο δικός μας crooner τραγουδάει το Σάββατο 27/6 στη «Ρότα» κομμάτια κινηματογραφικά, αλλά και λαϊκά και ρεμπέτικα, ξεσηκώνοντας ξανά τους θαμώνες της μικροσκοπικής μουσικής σκηνής (που του αρέσει και του ταιριάζει πολύ) παρέα με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο.

Πόλις, Σμύρνη και Περαίας
Ένα μουσικό ταξίδι που ενώνει την Ιστορία των τριών πόλεων με μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, το Σάββατο 27/6 στο «Πέραν». Με τον Παναγιώτη Μπαρμπερίου στο τραγούδι και τον τζουρά, την Κωνσταντία Ιωάννου στο τραγούδι, τον Δημήτρη Ρέππα στο μπουζούκι και το τραγούδι και τον Γιάννη Αβραμίδη στην κιθάρα.

Γιάννης Χίνος, Σοφία Παπουλάκου, Δημήτρης Κούστας
Το Σάββατο 27/6 στο «Άλικο», αναμειγνύουν τα διαφορετικά ακούσματα και τις εμπειρίες τους από συνεργασίες και παρουσιάζουν ένα παρεΐστικο πρόγραμμα με περάσματα από το παραδοσιακό, το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το έντεχνο.

Καίτη Μάρακα
Γνώριμη παρουσία στις μικρές μουσικές σκηνές (έχει παίξει στο «Μπαράκι του Βασίλη», το «Μακάρι» και το «Ενθύμιον»), καθηγήτρια μουσικής και τραγουδίστρια ρίχνει την Κυριακή 28/6 στο «Άλικο» μια «μουσική γέφυρα πάνω από τις έγνοιες μας και τ’ ανήσυχα νερά που διασχίζουμε». Θα ακουστούν τραγούδια από το έργο του Μάνου Χατζιδάκι και του Θανάση Παπακωνσταντίνου μέχρι του Paul Simon και της Enya – με συνοδεία στο πιάνο τον Σωτήρη Σαραντάκο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.