Νίκος Βέρτης: Μια κατηγορία από μόνος του

Ο τραγουδιστής του «Αν είσαι ένα αστέρι» δίνει καινούργιο νόημα στα one man shows με μια υπερπαραγωγή στο «Ακρωτήρι – The Real Live Clubbing».

Νίκος Βέρτης: Μια κατηγορία από μόνος του

Με το στόμα ανοιχτό μείναμε όταν τραβήχτηκε το τεράστιο τούλι-οθόνη προβολής και ξεκίνησε το light show με τα ρομποτικά και σταθερά φώτα και το ταμπλό πίσω από τα κρουστά, τα οποία έλουζαν κάθετα, οριζόντια και διαγώνια τον Νίκο Βέρτη στην επιβλητική σκηνή – φυσικά την έχει σχεδιάσει ο ίδιος! Μας πήρε για την ακρίβεια πέντε τραγούδια για να επανέλθει το σαγόνι στη θέση του, μέχρι δηλαδή να ακούσουμε τα βιολιά-αραβούργημα στο «Δεν μ’ αγαπάς» που μας έμπασαν στη ροή του προγράμματος.

Ο Βέρτης έχει καταφέρει σ’ αυτή την καλοκαιρινή σειρά εμφανίσεων στο «Ακρωτήρι Live Clubbing» να ξαναπακετάρει το format των μπουζουκιών όπως κανείς άλλος δεν το κάνει αυτήν τη στιγμή, χρησιμοποιώντας στοιχεία από μεγάλα shows, big room clubs και συναυλίες σε στάδια, με την έτσι κι αλλιώς προνομιακή θέση του χώρου πάνω από τη θάλασσα να ολοκληρώνει την εμπειρία.

Νίκος Βέρτης: Μια κατηγορία από μόνος του - εικόνα 1

Η βραδιά ξεκινάει με τέσσερις νέους τραγουδιστές, συνοδευμένους από μια κιθάρα, ένα μπάσο κι ένα καχόν, να ερμηνεύουν unplugged ένα pop και rock ποτ πουρί. Η είσοδος του Βέρτη ξεκινά με μια προβολή στο τούλι των 200 τ.μ. που καλύπτει τη σκηνή και στις δύο κολόνες της, από την οποία περνάνε προσόψεις κτιρίων σε ολλανδικές πόλεις (αναφορά στη χώρα όπου μεγάλωσε ο τραγουδιστής), λουλούδια και close-ups προσώπων.

Όταν το τούλι μαζεύεται στην άκρη, μια ομάδα νεαρών αγοριών και κοριτσιών (με την καθοδήγηση του Θοδωρή Σπάθη) παρουσιάζει ένα σύντομο χορευτικό τρυπώνοντας στα πολλά επίπεδα της σκηνής και ανάμεσα στους μουσικούς. Ο Βέρτης βγαίνει από την κορυφή αυτής της πολυεπίπεδης κατασκευής, κατηφορίζει στη ράμπα, καλωσορίζει τον κόσμο και ξεκινάει μια ώρα αποκλειστικά με δικές του επιτυχίες.

Νίκος Βέρτης: Μια κατηγορία από μόνος του - εικόνα 2

Στη συνέχεια, από δυο υπερυψωμένα μπαλκόνια απέναντι και πλάι από τη σκηνή, ο Νίκος Βουρλιώτης και η Ράνια Κωστάκη δίνουν το κλαμπίστικο στίγμα του προγράμματος, ανταλλάσσοντας πάσες με R&B, EDM, latin, αλλά και Locomondo, Ημισκούμπρια και Σοφία Αρβανίτη.

Νίκος Βέρτης: Μια κατηγορία από μόνος του - εικόνα 3

Όταν ακούγεται το «Dirty Diana» του Michael Jackson, ο Βέρτης επιστρέφει στη σκηνή με την κιθάρα του και το «Θέλω να με νιώσεις», ενώ από πίσω του, κρεμασμένη (πολύ ψηλά!) σε ένα σκοινί-κούνια η Αναστασία τραμπαλίζεται και μας κόβει την ανάσα. Μετά το ραπάρισμα του Βουρλιώτη πάνω στο «Αδιαφορείς», το «Σαν τρελός σε αγαπάω» και ακόμη μερικά δικά του τραγούδια, ο Βέρτης «ανοίγει» το πρόγραμμα και στον Νότη Σφακιανάκη, τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Γιάννη Πουλόπουλο.

Φεύγουμε από το μαγαζί συζητώντας πρώτα για τα φώτα (για τι άλλο;) κι έπειτα για τη δυναμική του ονόματος. Ο Βέρτης γράφει τους νέους κανόνες στο show πίστας, τους οποίους ο ίδιος, το πιθανότερο, θα ανατρέψει την επόμενη φορά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.