Τα live της εβδομάδας: 15-21/6

Από την Κρήτη και τη Μεσόγειο ως τον Μπετόβεν... μεταλλαγμένο, αυτές είναι οι live προτάσεις της εβδομάδας.

Τα live της εβδομάδας: 15-21/6

Ψαρογιώργης
Ο πρεσβευτής της κρητικής μουσικής παράδοσης την Τετάρτη 17/6 στο «Πέραν» θα μας συστήσει δυο μουσικούς της νέας γενιάς: το γιο του Αντώνη στο λαούτο και τον Ανδρέα Αρβανίτη, τον οποίο θα απολαύσουμε στη λύρα, την ασκομαντούρα και το νταουλάκι. Οι τρεις τους θα ερμηνεύσουν ριζίτικα, μαντινάδες, αλλά και συνθέσεις του Ψαρογιώργη από τις πρόσφατες δισκογραφικές του δουλειές.

Τα live της εβδομάδας: 15-21/6 - εικόνα 1

Γιάννης Κασέτας
Ο συνθέτης και σαξοφωνίστας παρουσιάζει μαζί με τους Βασίλη Ποδαρά, Μιχάλη Ευδαίμων και Κωστή Χριστοδούλου το project «Classics mutated» με μεταλλαγμένες ενορχηστρώσεις κλασικών μελωδιών της jazz και όχι μόνο. Στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 18/6 θα ακούσουμε από μια funky σονάτα του Μπετόβεν μέχρι μια αγνώριστη «Μισιρλού».

Τα live της εβδομάδας: 15-21/6 - εικόνα 2

Κωνσταντίνος Ζαρίφης
Στα πρώτα του βήματα (κυκλοφόρησε μόλις το δεύτερο single του με τίτλο «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», το οποίο «μαραβεγίζει») ο νεαρός τραγουδοποιός θα δροσίσει το βράδυ της Πέμπτης 18/6 στη «Ρότα» με ρυθμούς από την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική, μαζί με τους Άλκη Κουκουλίδη και Αποστόλη Κατσάνο σε κρουστά, πλήκτρα και κιθάρα.

Τα live της εβδομάδας: 15-21/6 - εικόνα 3

dorόs
Αυτό το κουαρτέτο ορχηστικής μουσικής που εξειδικεύεται στους ήχους και τα όργανα της Μεσογείου (είναι οι Νικόλας Αγγελόπουλος, Αλέξης Νόνης, Δημήτρης Μπρέντας και Χρήστος Σύγγελος) εμπλουτίζεται με τη συμμετοχή της Χρυσούλας Κεχαγιόγλου (πρόσφατη κυκλοφορία της το EP «Σα φυλαχτό») για ένα live με έντονο ethnic χρώμα, την Πέμπτη 18/6 στο «Πέραν».

Τα live της εβδομάδας: 15-21/6 - εικόνα 4

Μάνος Πυροβολάκης
Από τους πιο αναγνωρίσιμους εκπροσώπους της κρητικής μουσικής, ο Πυροβολάκης παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, διασκευές, κοντυλιές και μαντινάδες στο «Άλικο» την Παρασκευή 19/6.

Τα live της εβδομάδας: 15-21/6 - εικόνα 5

Ρεμπέτικο... αλλιώς
Η Διαμάντη Δαγιάση στο τραγούδι, ο Γιώργος Σαλβάνος στο πιάνο και ο Δημήτρης Παπαγγελίδης στην κιθάρα παρουσιάζουν το Σάββατο 20/6 στο «Τσάι στη Σαχάρα» ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και την επίδρασή του στη μετέπειτα μουσική δημιουργία.

Mood Swings
Αν είστε σε διάθεση για χορό, συνδυάστε τη με την ανακάλυψη αυτής της καινούργιας μπάντας. Οι Mood Swings αποτελούνται από τους Δημήτρη Γρηγοριάδη, Θανάση Γκιουλέα, Άλεξ Δερμάνη, Μιχάλη Κραουνάκη και Ζωή Μουράτογλου, κι έχουν ετοιμάσει για την πρώτη τους εμφάνιση στο Floral το Σάββατο 20/6 ένα πρόγραμμα με swing, soul και rock ’n’ roll τραγούδια.

Τα live της εβδομάδας: 15-21/6 - εικόνα 6

Aldo López-Gavilán
Ένα απολαυστικό βράδυ με κλασικούς, αφροκουβανέζικους και κινηματογραφικούς ήχους. Ο Κουβανός πιανίστας θα εμφανιστεί την Κυριακή 21/6 στο Café του Νομισματικού Μουσείου μαζί με τους Βαγγέλη Στεφανόπουλο, Παναγιώτη Μπουραζάνη και Βασίλη Καλιστρίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.