«Κακομαθημένοι» από τη διασκέδαση στο «Frangelico»

Η κλασική συνταγή του διασκεδαστηρίου λειτουργεί και αυτό το καλοκαίρι ακριβώς όπως πρέπει με το δίδυμο Μενιδιάτης-Χολίδης.

«Κακομαθημένοι» από τη διασκέδαση στο «Frangelico»

Αν κάτι έχει μείνει ανέπαφο στην κατηγορία «μπουζούκια», αυτό είναι το «διασκεδαστήριο». Είναι το υποσύνολο των μαγαζιών στο οποίο ανατρέχεις όταν η παρέα σού ζητήσει να προτείνεις ένα πρόγραμμα όπου θα υποκύψει στην ένοχη απόλαυση του χορού στην πίστα (απαραίτητη η φωτογραφία με τον τραγουδιστή), στην καρέκλα ή ακόμη και στο τραπέζι, όπου θα τραγουδήσει όλα αυτά τα hits που κάποια στιγμή άκουσε κατά τύχη στο ραδιόφωνο και δεν ξέρει ακριβώς ποιος τα λέει, όπου θα πετάξει λουλούδια.

«Κακομαθημένοι» από τη διασκέδαση στο «Frangelico» - εικόνα 1

Πέρυσι το καλοκαίρι, το πιο επιτυχημένο δείγμα του είδους ήταν το «Frangelico»: με τους δύο Χρήστους, τον Μενιδιάτη και τον Χολίδη, να τραγουδούν όλη νύχτα ανεπιτήδευτοι, με τη δοκιμασμένη συνταγή της εναλλαγής των ρεφρέν να μην αφήνει τον κόσμο να πάρει ανάσα και με τον ήχο και τους φωτισμούς να δημιουργούν μια ζαλιστική ατμόσφαιρα, η πόρτα του μαγαζιού έβλεπε τον κόσμο να μπαινοβγαίνει μέχρι το πρωί – τέσσερις μέρες την εβδομάδα. Θυμάμαι μάλιστα που είχε έρθει η Stana Katic από το «Castle» και την πήγαν εκεί στο μέσο της εβδομάδας για να πάρει μια γεύση από ελληνική νύχτα! Γιατί, λοιπόν, να μην ποντάρεις ξανά στο ίδιο δίδυμο των συνονόματων;

«Κακομαθημένοι» από τη διασκέδαση στο «Frangelico» - εικόνα 2

Στο «Frangelico» πήγαμε μια Παρασκευή βράδυ. Γύρω στις 2, παρόλο που αυτό παραξένεψε κάποιους στην παρέα οι οποίοι έλεγαν ότι δεν έχουν πάει ποτέ τόσο νωρίς στο συγκεκριμένο μαγαζί. Τους επιβεβαιώσαμε ότι γίνεται χαμός από την αρχή του προγράμματος και το κατάλαβαν αμέσως μόλις φτάσαμε. Ο Χολίδης έλεγε εκείνη την ώρα το δικό του «Κάνω πρεμιέρα απόψε» και φαινόταν να έχει το κέφι... πρεμιέρας! Μερικά τραγούδια μετά αποχωρούσε δίνοντας τη θέση του στον Μενιδιάτη, ο οποίος ξεκίνησε εθιμοτυπικά με το καινούργιο του single «Γύρνα ξανά». Η συνέχεια, επίσης εθιμοτυπικά, είχε κι άλλα δικά του, Μαζωνάκη, Γαρμπή, Σφακιανάκη και πολλά ακόμη σε μικρές ενότητες (μπαλάντες, ζεϊμπέκικα κ.λπ.)

Τη φετινή γέφυρα ανάμεσα στο πρώτο πρόγραμμα του Μενιδιάτη και το δεύτερο του Χολίδη χτίζει η Βασιλική Νταντά, την οποία πολλοί ξεχωρίζουν ως ανερχόμενη τον τελευταίο καιρό – το σίγουρο είναι ότι ανεβάζει τον κόσμο πολύ εύκολα στην πίστα.

Για να ξαναβγεί ο Χολίδης, στήνεται ένα σκηνικό με δυο κιθαρίστες καθισμένους σε σκαμπό και μια χορεύτρια να κινείται στον latin ρυθμό του «Σ’ αγαπώ». Όπως συνηθίζει ο Χολίδης τα τελευταία χρόνια, το δεύτερο πρόγραμμά του εκτός από Ρέμο, Τερζή, Τσαμπά και όσα (ξανα)σηκώνουν τον κόσμο στην πίστα, έχει κομμάτια των Πυξ Λαξ, των Ξύλινων Σπαθιών και των Locomondo (πάντα το ευχαριστιέται πολύ το «Μαγικό χαλί»). «Από τώρα φεύγετε;» μας ρώτησε απορημένος ο σερβιτόρος όταν ετοιμαζόμασταν να αποχωρήσουμε κάπου στη μέση του δεύτερου προγράμματος του Μενιδιάτη. Ήμασταν σίγουροι ότι σε μερικά λεπτά θα κατέφταναν νέοι πελάτες για να πιάσουν το τραπέζι μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Vogue Club

Λεωφ. Ποσειδώνος 35, Άλιμος
  • Night Life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.