Groovy πτήσεις από την ταράτσα του Hilton

Η cover μπάντα The Letrafons εμφανίζεται κάθε Τετάρτη στο «Galaxy» του Hilton, επιλέγει τα καλύτερα κλασικά τραγούδια και αναβιώνει την ιδέα της ξενοδοχειακής μπάντας.    

Groovy πτήσεις από την ταράτσα του Hilton

Καθώς πίνω ένα Galaxy Negroni, ένα από τα cocktails που εκμοντερνίζει η μπάρα του «Galaxy Βar & Restaurant» διασταυρώνοντας τις κλασικές αξίες του παρελθόντος με τις μπαρίστικες ανησυχίες του παρόντος, η συζήτηση που έχουμε με τον Στέλιο μας πηγαινοφέρνει κι αυτή στο χρόνο: «Σήμερα θα παίξουμε για πρώτη φορά το “I just died in your arms” και το “Don't you forget about me”» μου λέει ο frontman των The Letrafons, της μπάντας που από τον Μάρτιο (μέχρι και το τέλος Ιουνίου) κρατάει το τεταρτιάτικο residency στο βραβευμένο rooftop bar του αθηναϊκού Hilton. Τι μας θύμισε τώρα με τους Cutting Crew και τους Simple Minds!

Βασικά, ολόκληρο το setlist αυτής της cover μπάντας είναι ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις αν κάποτε χόρεψες σε σχολικό party μπλουζ με το κορίτσι που «τα είχες», αν παρίστανες τον Slash των Guns N' Roses παίζοντας κιθάρα στον αέρα, αν ξεκίνησες μια κάποια επανάσταση ακούγοντας reggae. Ο Στέλιος, ο Γιώργος και ο Χρήστος είναι εδώ κάθε Τετάρτη για να σου θυμίσουν όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, παίζοντας Beatles, Jimmy Hendrix, Doors, Eric Clapton, Neil Diamond, Godfathers μέχρι και Amy Winehouse, δηλαδή classics από το 50 μέχρι και σήμερα.

Groovy πτήσεις από την ταράτσα του Hilton - εικόνα 1

Ο ήχος τους είναι αρκετά ηλεκτρισμένος για τα δεδομένα του χώρου (έτσι όμως μπαίνουν στο χορό από τα πρώτα τραγούδια οι πελάτες και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου), ενώ οι παρεμβάσεις τους είναι δυναμικές – π.χ. ένα «Sweet child o' mine» ροκαμπιλάδικο ή ένα «Sound of silence» ψυχεδελικό. Οι Letrafons παίρνουν πολύ σοβαρά αυτό το nostalgia trip: στο Facebook γράφουν κάτι που σκεφτόμαστε συχνά, δηλαδή πως «όταν όλος ο κόσμος καταρρέει, μπορείς μόνο να μαζέψεις επιλεγμένα “κομμάτια” από τα συντρίμμια αυτού του κόσμου προκειμένου να δημιουργήσεις το δικό σου καταφύγιο».

Οπότε στο δικό τους «καταφύγιο» ακούγονται πιστοποιημένες από το χρόνο μουσικές... ανάμεσα στις οποίες θα υπάρχει πάντα μια θέση για τους Idols! Την Τετάρτη που βρεθήκαμε στο «Galaxy Βar & Restaurant» ανέβηκε για δυο-τρία τραγούδια ο Βασίλης Κωνσταντινίδης. Με αφορμή το «Τρικυμία στην καρδιά μου» και το «Σου 'δωσα την αγάπη μου» άλλη μια νοητή γραμμή ένωσε το παρελθόν με το παρόν: οι Idols έπαιζαν κάποτε μουσική στο Hilton κι είναι ένα από τα ευχάριστα ρετρό/vintage/νοσταλγικά σημεία των καιρών η αναβίωση της ξενοδοχειακής μπάντας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.