Ο Αλί Ακμπάρ Μοραντί στο «Πέραν»

Ο Κούρδος δεξιοτέχνης μουσικός και συνθέτης θα μας συστήσει μία χιλιετή μουσική παράδοση σε δύο βραδιές (3 & 4/5) στο «Πέραν», που αναμένονται εξόχως ατμοσφαιρικές.

Ο Αλί Ακμπάρ Μοραντί στο «Πέραν»

Αυτές είναι δύο συναυλίες που κανένας φίλος της παραδοσιακής μουσικής δεν πρέπει να χάσει. Ο Αλί Ακμπάρ Μοραντί, διεθνώς αναγνωρισμένος δεξιοτέχνης του «ιερού» ταμπούρ και πρεσβευτής της κουρδικής μουσικής παράδοσης, αλλά και γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις εμφανίσεις του στο Φεστιβάλ Αθηνών (με τον Σαχράμ Ναζερί), έρχεται στο «Πέραν» την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4/5 (έναρξη στις 22:00). Μαζί με το γιο του, Αράς, και τον Τζιχάν Τούρκογλου θα παρουσιάσει τραγούδια από το ρεπερτόριο του κουρδικού μακάμ (τον μουσικό τρόπο που διδάχθηκε από θρυλικούς Κούρδους μουσικούς) και δικές του συνθέσεις, με θέμα τον έρωτα, την πνευματικότητα ή την ένωση με το θείο. Σε μια συναυλία του στην Αμερική, τραγουδούσε «Αντί να μου φέρετε έναν ιερέα για να με οδηγήσει στο θεό, φέρτε μου έναν μουσικό»: οι δύο βραδιές στο πολίτικο εστιατόριο-μουσική σκηνή της Νέας Φιλαδέλφειας θα είναι μια πλούσια εμπειρία για τους μυημένους στην παραδοσιακή μουσική, αλλά και αποκαλυπτική για τους αμύητους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.