6 live για το weekend 17-19/4

Πάντρεμα Θεοδωράκη-Τσιτσάνη, μια νέα συνθέτρια που έχει βραβεύσει το κοινό του «α» για τη μουσική της στο θέατρο, μια μπάντα που μιλά τη γλώσσα της πάπιας και άλλα τρία live για το weekend,

6 live για το weekend 17-19/4

Τάκης Κωνσταντακόπουλος
Ο Θεοδωράκης είχε πει ότι νιώθει σαν ταπεινός μαθητής του Τσιτσάνη, ενώ ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος συνδυάζει το έργο τους στο «Τσάι στη Σαχάρα» «γιατί σημάδεψαν πολλές γενιές και συνεχίζουν να συγκινούν με τις πηγαίες τους μουσικές εμπνεύσεις και τις μεγάλες δημιουργίες τους». Στις δύο βραδιές, ο Κωνσταντακόπουλος θα παρουσιάσει επίσης δύο καινούργια τραγούδια του συνθέτη Βασίλη Ανδρικόπουλου, εμπνευσμένα από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα σε ένα CD με τον Παντελή Θαλασσινό. (Σάββατα 18/4 και 25/4)

6 live για το weekend 17-19/4 - εικόνα 1

Χρίστος Τσιαμούλης, Σοφία Παπάζογλου
Έντεχνο, παραδοσιακό και λαϊκό τραγούδι γίνονται στον καινούργιο δίσκο του Χρίστου Τσιαμούλη και της Σοφίας Παπάζογλου τα αντικείμενα ενός… παιχνιδιού – «Σαν παιδικό παιχνίδι» είναι άλλωστε ο τίτλος του. Ο Τσιαμούλης έχει γράψει τη μουσική, ο Ηλίας Κατσούλης, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Κώστας Καρτελιάς και η Ελένη Περινού τους στίχους, ενώ η Παπάζογλου ερμηνεύει τα κομμάτια, τα οποία θα ακούσουμε σε μια από τις πρώτες ζωντανές παρουσιάσεις τους μαζί με ένα οδοιπορικό στο λαϊκό και το δημοτικό τραγούδι. («Χαμάμ», τα Σάββατα 18/4 και 25/4)

6 live για το weekend 17-19/4 - εικόνα 2

Κατερίνα Πολέμη
Τα ιδιώματα της βραζιλιάνικης μουσικής, που είναι η αγαπημένη της, αλλά και την κινηματογραφική/θεατρική της πλευρά θα παρουσιάσει η νεαρή συνθέτρια και ερμηνεύτρια, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη μουσική της για την ταινία «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη και για τις παραστάσεις «Ευρυδίκη» (βραβείο από το κοινό του «α») και «Η Μεγάλη Χίμαιρα». («PassPort», την Κυριακή 19/4)

6 live για το weekend 17-19/4 - εικόνα 3
©View of Life/Christina Bulgari

Δώρος Δημοσθένους
Το κοντινότερο που διαθέτουμε σε crooner... Ο Δώρος Δημοσθένους, με τη συνοδεία μόνο ενός πιάνου (Νεοκλής Νεοφυτίδης), ερμηνεύει στη «Ρότα» τραγούδια του ελαφρού/λαϊκού/ρεμπέτικου ελληνικού ρεπερτορίου και του διεθνούς κινηματογράφου. Guest η Υακίνθη Λάγιου. (Σάββατο 18/4)

6 live για το weekend 17-19/4 - εικόνα 4

Sbaraquack
Οι Δημήτρης –«Πάπιας»– Σκούρτης, Γιώργος –«Tokor Mi»– Ντάνης, Γιώργος –«Chon Tros»– Λαμπάδης, Βαγγέλης –«Lacoste»– Βασιλόπουλος και Αλέξανδρος –«Snoopy»– Φραγκούλατζης, παίζουν στη διάλεκτο της... πάπιας, με άλλα λόγια κάνουν κέφι με διασκευές και πολύ χαλαρή διάθεση. («Floral», το Σάββατο 18/4)

6 live για το weekend 17-19/4 - εικόνα 5

Δήθεν
Το μουσικό σύνολο (Βιβή Βουτσελά, Νίκος Μουργελάς, Γιάννης Καραμάνης, Δημήτρης Κρανίδας και Μιχάλης Δανιάς) μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες παρουσίας υπηρετώντας το ρεμπέτικο και μας προσκαλεί το μεσημέρι της Κυριακής 19/4 στο «Πέραν» «σε ένα γλέντι γεμάτο απτάλικα και καρσιλαμάδες της Σμύρνης, χασάπικα και τσιφτετέλια της Πόλης, συρτά και μπάλους των Κυκλάδων και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και αθάνατα τραγούδια της σμυρναίικης σχολής του ρεμπέτικου».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.