5 αθηναϊκές μπάντες που λατρεύουν τα '80s

Παίρνοντας φόρα από τα ’80s, κάνουν μια αναδρομή στη χορευτική μουσική προη­γούμενων δεκαετιών και δημιουργούν ατμόσφαιρα πάρτι σε κάθε live τους.

5 αθηναϊκές μπάντες που λατρεύουν τα '80s

Παίρνοντας φόρα από τα ’80s, κάνουν μια αναδρομή στη χορευτική μουσική προη­γούμενων δεκαετιών και δημιουργούν ατμόσφαιρα πάρτι σε κάθε live τους. Οι cover bands, που γυρίζουν αδιάκοπα τις μικρές μουσικές σκηνές, τα live bars αλλά και τους... γάμους της πόλης, συμφωνούν ότι εκείνες οι παλιές εποχές ήταν αθώες και ανέμελες, δημιουργώντας ένα feelgood revival αναγκαίο για τη δική μας εποχή.

5 αθηναϊκές μπάντες που λατρεύουν τα '80s - εικόνα 1

Wedding Singers
Έχουν μια φοβερή ικανότητα να μετατρέπουν τα live τους σε «ψυχοθεραπευτικά» πάρτι, αλλά ξεχωρίζουν και για τη στιλιστική τους εμφάνιση. Πολύ επιτυχημένοι residents σε live bars της πόλης (από το «Τώρα K44» μέχρι το «Bourbon» και αυτόν τον καιρό στο «Vibe»), οι Θοδωρής Μαυρογιώργης, Λάμπης Κουντουρόγιαννης, Σεραφείμ Γιαννακόπουλος και Χρήστος Αλεξάκης, με σταθερούς συνεργάτες τον Μενέλαο Ορφανό­ στα φώτα και τον Γρηγόρη Μάγο στον ήχο, αγαπούν πολύ τα ’90s, αλλά δεν χάνουν ευκαιρία να τιμούν και τα ’80s. Όπως λέει ο Λάμπης: «Εμείς τις χαρές και τις λύπες μας τις τραγουδάμε με Samantha Fox και New Kids on the Block!» Ακολουθώντας τη λογική του DJ set, δεν κάνουν τις προφανείς επιλογές μιας cover band: σε ένα χαρακτηριστικό πρόσφατο medley πάντρεψαν το «What is love» του Haddaway με το «Right in the night» των Jam & Spoon. Εκτός από το «Vibe» κάθε Παρασκευή, το Σάββατο 21/2 θα τους δούμε στο «Big Spoon», ενώ με περιέργεια περιμένουμε άλλο ένα ψηφιακό single –μετά το «Electric wire»– που θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι.

5 αθηναϊκές μπάντες που λατρεύουν τα '80s - εικόνα 2

The Ρετιρέ Band
Ανοίγουν τα live τους με το μουσικό­ θέμα των τίτλων έναρξης του «Ρετιρέ», το οποίο είχε γράψει ο Μανώλης Σκουλάς, διότι είναι η αγαπημένη τους σειρά, η «νονά» τους και αυτή­ που τους έβαλε την ιδέα πριν από τρία χρόνια να σχηματίσουν μια μπάντα. Ο Κώστας Ρηγόπουλος, ο Σταύρος Γκατσόπουλος, ο Παναγιώτης Γκατσόπουλος, η Ελισάβετ Χρήστου, ο Βαγγέλης Παπαχριστόπουλος και ο Νεκτάριος Γεωργιάδης, με έμπνευση από τον cult χαρακτήρα της Κατερίνας (Γιουλάκη) και νοσταλγία για τις δεκαετίες που ο κόσμος έβγαινε στα clubs για να διασκεδάσει ανεπιτήδευτα, εστιάζουν στο ελληνικό ρεπερτόριο των ’80s-’90s. Ο Νεκτάριος μας λέει ότι στην αρχή τού είχε κάνει εντύπωση που ανεξαιρέτως όλοι ήξεραν απέξω τα λόγια των τραγουδιών­ του Μπίγαλη, της Πωλίνας και του Χαριτοδιπλωμένου και θα ήθελε να προσκαλέσει σε ένα live τον Μιχάλη Ρακιντζή – ο ντράμερ της μπάντας Βαγγέλης Παπαχριστόπουλος ήταν συνεργάτης του. Εμείς ιδανικά θα τους φανταζόμασταν να παίζουν στην ταράτσα της παγκρατιώτικης πολυκατοικίας που έγινε διάσημη από τη σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη…

5 αθηναϊκές μπάντες που λατρεύουν τα '80s - εικόνα 3

JeTLAG The Band
O Χρήστος Τζαφόλιας και ο Χρήστος Κατσέλης γνωρίστηκαν σε ένα μάθημα κοινωνιολογίας και μαζί με τους Νίκο Παπαδόπουλο, Πέτρο Χατζηγεωργίου και Ιωάννα Μονέδα ξεκίνησαν το 2001 μια μπάντα που έχει στόχο να μας προκαλέσει jet lag! Αυτήν την αναστάτωση του... μουσικού ρολογιού την επιτυγχάνουν με διασκευές χορευτικών επιτυχιών από το ’60 μέχρι το ’90 – από τα ’80s παίζουν σταθερά Madonna, Michael Jackson, Roxette και Sandra. Έχουν παίξει ως support στον Πασχάλη και τους Socrates, ενώ δεν αποκλείεται να τους πετύχετε να αντικαθιστούν τον DJ σε γαμήλια events. Αυτό το Σάββατο θα τους ακούσουμε στο «Mike’s Irish Bar», ένα χώρο όπου εμφανίζονται συχνά από το 2004, για ένα μασκέ πάρτι όπου μαζί με τα τραγούδια που ξυπνούν σε όλους ανέμελες αναμνήσεις μάς έχουν ετοιμάσει κι ένα κεφάτο latin medley.

5 αθηναϊκές μπάντες που λατρεύουν τα '80s - εικόνα 4

Walkman The Band
Έχουν πάρει το όνομά τους από το πιο διάσημο gadget της δεκαετίας­ του ’80 και η μουσική τους αναφορά είναι στη mainstream ελληνική­ μουσική την εποχή που ήταν πιο αθώα και μελωδική – «προτού γίνει πιο λαϊκή και ανακατευτεί με άλλα είδη», όπως μας λέει ο δημιουργός της μπάντας­ Βασίλης Φουστέρης. Στο τωρινό τους σχήμα, με τους Alex Lamda, Αγάπη, Θοδωρή Σουρή, Μαριλένα Ιωαννίδου και Γιώργο Παγίδα, παρουσιάζουν ερασιτεχνικά σε μουσικές σκηνές και live bars μια αναδρομή στα ’80s-’90s, η οποία βασίζεται σε ονόματα όπως η Αλέξια, η Μαντώ, ο Μιχάλης Ρακιντζής και ο Πασχάλης, αλλά διανθίζεται με ξένα χορευτικά κομμάτια όλων των ειδών (pop, disco, reggae κ.λπ.) καθώς και τραγούδια της Eurovision.

5 αθηναϊκές μπάντες που λατρεύουν τα '80s - εικόνα 5

VHS
Ο Σπύρος-«Spy B»-Buonviaggio είχε μυριστεί το 2007 το comeback των ’80s κι έτσι είχε την ιδέα να φτιάξει μια μπάντα βαφτισμένη από το κυρίαρχο format ψυχαγωγίας, τη βιντεοκασέτα, που θα αναβίωνε όχι μόνο το playlist των καλών ντισκοτέκ εκείνης της δεκαετίας αλλά και τη μουσική δημιουργία εποχών οι οποίες είχαν σπουδαία και διαχρονική έμπνευση­. Έτσι στα live αυτής της μπάντας, που αποτελείται επίσης από τους Ευγενία­ Κακούτη, Βίκυ Αρχοντούλη, Πάνο Παπαπέτρο, Χρήστο Ζελελίδη και Μιχάλη Ανδρεαδάκη, εκτός από Michael Jackson, Samantha Fox και a-ha, θα ακούσετε rock ’n’ roll medleys και ’70s funk-soul. ­Μέσα από τα 600 live που έχουν κάνει έχουν δημιουργήσει φίλους οι οποίοι τους προσκαλούν να παίξουν σε όμορφες προσωπικές στιγμές τους, έχουν κυκλοφορήσει ψηφιακά singles που σύντομα θα συγκεντρώσουν σε ένα CD (μπορείτε να τα ακούσετε στο κανάλι τους στο YouTube) και πάντα θα θυμούνται ως highlight την εμφάνισή τους με τη Sandra στην Τεχνόπολη.

Περισσότερες πληροφορίες

Big Spoon

Αγίου Ιωάννου 65, Αγία Παρασκευή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.