Η ονειρική μουσικογεωγραφία της Μαρίας Παπαγεωργίου

Η νεαρή τραγουδοποιός, υποστηριζόμενη από μια εξαιρετική μπάντα, παρουσιάζει κάθε Δευτέρα στο Club του «Σταυρού του Νότου» ένα live που έχει κερδίσει από τώρα μία θέση στα καλύτερα της σεζόν. 

Η ονειρική μουσικογεωγραφία της Μαρίας Παπαγεωργίου

Υπάρχουν δύο τρόποι να πείσεις κάποιον να παρακολουθήσει ένα live: ο ένας είναι να το προτείνεις ένθερμα χωρίς πολλές εξηγήσεις κι ο άλλος να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον μπαίνοντας σε λεπτομέρειες για τη ροή, τις επιρροές, τις ενορχηστρώσεις. Στην περίπτωση της Μαρίας Παπαγεωργίου θα ήταν υπεραρκετό να πούμε ορθά κοφτά ότι δεν πρέπει να τη χάσετε, ώστε να μην εμποδίσουμε την ανακάλυψη και την απόλαυση ενός προγράμματος που κι εμάς μας καθήλωσε. Αλλά απ’ την άλλη, έχοντας φρέσκα τα συναισθήματα απ’ την πρεμιέρα, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε κάποια από τα στοιχεία που μας καταγοήτευσαν. Στο πρώτο μέρος, το live χτίζεται με Μάνο Χατζιδάκι, Beirut, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ane Brun και τη δισκογραφία της Μαρίας (υπάρχει κι ένα preview του περιορισμένης έκδοσης χειροποιήτου βινιλίου που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο). Για όποιον δεν έχει ξανακούσει τη Μαρία, εδώ αποκαλύπτεται μια φωνή που μπορεί να έχει και rock δυναμισμό αλλά και απίστευτη γλυκύτητα, καθώς και μια ομαδική δουλειά, η οποία παράγει τις πιο σκεπτόμενες διασκευές που έχετε ακούσει τον τελευταίο καιρό. Άρα, ένα μεγάλο μπράβο και στους Νίκο Παπαβρανούση, Άγγελο Παπαδάτο, Χρήστο Τόλη, Σταύρο Ρουμελιώτη και Κοσμά Λαμπίδη (οι δύο τελευταίοι των Usurum), οι οποίοι συχνά επιμηκύνουν τις εκτελέσεις με οργανικά soli, π.χ. αναδεικνύοντας με παραμορφώσεις την παραμυθένια διάσταση στη «Νεράιδα» του Γιώργου Κωνσταντινίδη ή χαϊδεύοντας με τα πλήκτρα το αντικείμενο του πόθου που τραγουδιέται στο δωδεκανησιακό «Άρωμα». Το δεύτερο μέρος, κι ας έχει ξεκινήσει με το θεοδωρακικό «Ξημερώνει» και δύο υπογείως εύστοχα τραγούδια του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη («Αμφιβολία», «Θαύματα»), μετατρέπεται σε μια περιπλάνηση στην Ελλάδα με οδηγό το παραδοσιακό και το νεο-παραδοσιακό τραγούδι, πλουσιοπάροχη σε ενορχηστρωτικές λεπτομέρειες και συγκινητικότατη σε επίδραση (πανέμορφες οι διφωνίες Μαρίας-Κοσμά) – ένα ονειρικό μουσικό θέμα για τον αποχαιρετισμό της πιο δύσκολης μέρας της εβδομάδας!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.