Στέλλα Κονιτοπούλου και ΛΩΞΑΝΤΡΑ μαγειρεύουν γλέντι στις «Γραμμές»

Η εμπειρία της «πρέσβειρας» του δημοτικού τραγουδιού συναντά τον ήχο της fusion μπάντας στη μουσική σκηνή της οδού Κωνσταντινουπόλεως από το Σάββατο 18/10.

Στέλλα Κονιτοπούλου και ΛΩΞΑΝΤΡΑ μαγειρεύουν γλέντι στις «Γραμμές»

Οι ΛΩΞΑΝΤΡΑ είναι απ’ αυτά τα fusion σχήματα που μεταπλάθουν την παραδοσιακή μουσική, εξάγοντας έναν ήχο που μπορεί να λάβει εκρηκτική ένταση στα live. Όχι τυχαία, το όνομά τους είναι εκείνο της περίφημης μαγείρισσας απ’ το μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, το οποίο η μπάντα τιμά επιλέγοντας «καρυκεύματα» απ’ την ελληνική δημοτική, τη σεφαραδίτικη, τη βαλκανική μουσική κι απ’ τις ανατολίτικες παραδόσεις. Έχοντας δύο δίσκους στο ενεργητικό τους («Σχεδόν όπως παλιά…», «Μεϋχανέ – Καφέ Αμάν») και την επένδυση της παράστασης της «Λωξάντρας» του ΚΘΒΕ, οι ΛΩΞΑΝΤΡΑ ανανεώθηκαν ως προς τη σύνθεση μέσα στο 2014 κι έχουν στα σκαριά έναν καινούργιο δίσκο. Τις νέες ιδέες τους, μαζί με τη δουλειά που τους έχει δώσει μια θέση στη διεθνή world music σκηνή, θα τις ακούσουμε από το Σάββατο 18/10 και κάθε Σάββατο στις «Γραμμές», όπου θα συμπράξουν με τη Στέλλα Κονιτοπούλου – δεν χρειάζεται, βέβαια, να συστήσουμε την ερμηνεύτρια απ’ τη συνώνυμη με το νησιώτικο γλέντι οικογένεια, που έχει κυκλοφορήσει 19 προσωπικούς δίσκους και διαδίδει ακούραστα το δημοτικό τραγούδι εδώ και στο εξωτερικό.

Ακούστε το «Και τι δεν κάνω» του Άκη Πάνου (πρώτη εκτέλεση απ’ τον Στράτο Διονυσίου) απ’ τα χεράκια των ΛΩΞΑΝΤΡΑ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

H "Ταράτσα του Φοίβου" επιστρέφει για να ξορκίσει το κακό

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Άλσος (27/5), όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μίλησαν για όλα εκείνα που σημαίνουν για τους ίδιους καλοκαίρι, τα παλιά αθηναϊκά αναψυκτήρια και την ανάγκη να φέρουν πίσω το γούρι της "Ταράτσας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
28/05/2024

Άνοιξη στις πίστες: Ποια προγράμματα συνεχίζουν και ποια ξεκινάνε;

Ειδικά όταν πέφτει αργά, το Πάσχα ορίζει (συνήθως) ένα τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση χειμερινού τύπου. Αλλά κάποιοι από τους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι να καλοκαιριάσει –με μερικούς, μάλιστα, να προτείνουν και νέα σχήματα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την "Ταράτσα του Φοίβου"

O Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε εβδομάδα.

Άννα Βίσση: Closing party στο "Hotel Ερμού"

Η Άννα Βίσση και η εξαιρετική της μπάντα θα αποχαιρετίσουν μουσικά το κοινό, μετά από 6 μήνες απολύτως επιτυχημένων και sold out εμφανίσεων.

Τα νέα του "Caja De Musica"

Η Ηρώ, ο Μιθριδάτης, Κατερίνα Ντίνου αλλά και η παρέα Ένας κάποιος είναι ορισμένοι από τους προσκεκλημένους της φιλόξενης μουσικής σκηνής.

Last call για τις MEΛΙSSES με τον Σάκη Ρουβά

Τέσσερις τελευταίες Electric Nights στο "Έναστρον".

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.