Συναυλίες

Release Athens 2024 - Duran Duran

  • Φεστιβάλ

Με αφορμή το 16ο άλμπουμ τους, «Danse Macabre», οι pop stars των διαχρονικών 80s και δημιουργοί των μεγαλύτερων anthems των τελευταίων 40 ετών έρχονται ξανά στην Αθήνα. Οι σπουδαίοι Βρετανοί έρχονται στην Αθήνα λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, “Danse Macabre”, για να παρουσιάσουν ένα μεγάλο show βασισμένο στον πρωτοποριακό ήχο και ύφος τους, τα οποία έχουν με συνέπεια διευρύνει τα όρια της μουσικής, της μόδας και της τέχνης καθ' όλη τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας τους.

18/07 Πέμ. 5.30 μ.μ.

Release Athens 2024 - Duran Duran

  • Rock-pop-folk

Οι μεγαλύτεροι pop stars των διαχρονικών 80s, υπεύθυνοι για μερικά από τα πλέον μυθικά τραγούδια των τελευταίων 40 ετών και εντυπωσιακά επίκαιροι μέχρι σήμερα, έρχονται στην Αθήνα για ένα φαντασμαγορικό show. Οι Duran Duran σχηματίστηκαν στο Birmingham της Αγγλίας το 1978 και εξελίχθηκαν σε μια από τις πιο καθοριστικές μπάντες της new wave και synth-pop σκηνής των 80s. Αποτελούμενοι από τους Simon Le Bon, Nick Rhodes, John Taylor, Roger Taylor και Andy Taylor, κατάφεραν μέσα σε μόλις πέντε χρόνια (1981-1986) να προκαλέσουν παγκόσμια φρενίτιδα αντίστοιχη εκείνης των Beatles στα 60s. Στα τέλη του 2023, οι Duran Duran κυκλοφόρησαν το 16ο άλμπουμ της εντυπωσιακής καριέρας τους. Το “Danse Macabre” είχε σαν επίκεντρο της έμπνευσής του τη γιορτή του Halloween και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

18/08 Κυρ. 5.30 μ.μ.

Buy ticket from viva

Release Athens 2024 - Judas Priest & Bruce Dickinson

  • Metal

Οι metal gods του Rob Halford και ο τραγουδιστής/frontman των Iron Maiden, δύο ονόματα που δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις και χαρακτηρισμούς, σε μια βραδιά-ορόσημο για τους φίλους του σκληρού ήχου στη χώρα μας. Μαζί τους, ένα απ' τα πιο κομβικά συγκροτήματα της σκηνής, οι Γερμανοί Accept. Οι Judas Priest ξεκίνησαν το 1969 στο Birmingham της Αγγλίας και άλλαξαν για πάντα το πρόσωπο του heavy metal. Στα 50 και πλέον χρόνια ύπαρξής τους, δεν έχει απομείνει διθύραμβος που να μην έχει γραφτεί για την παρέα του Rob Halford. O Bruce Dickinson είναι μία από τις καλύτερες και πιο χαρακτηριστικές φωνές – και παρουσίες – του Heavy Metal και, ταυτόχρονα, ένας ανήσυχος και πολυμαθής άνθρωπος. Frontman των Iron Maiden, μίας από τις εμβληματικότερες μπάντες όχι μόνο του σκληρού ήχου αλλά ολόκληρου του φάσματος της rock μουσικής, συγγραφέας, επιχειρηματίας, πιλότος, σεναριογράφος, spoken-word performer και σίγουρος πως το 2024 θα είναι η δική του χρονιά.

21/07 Είσ.: € 160-55. Προπ.: www.more.com

Buy ticket from viva

Release Athens 2024 - Behemoth & Testament

  • Metal

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, εκ των κορυφαίων ονομάτων του progressive death metal, σε μια μοναδική βραδιά για τους απανταχού metalheads. Οι Behemoth δημιουργήθηκαν το 1991 από τον αινιγματικό frontman και κιθαρίστα, Adam "Nergal" Darski, και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη - θρυλική πια - σκηνή ακραίου ήχου της Πολωνίας. Αν και οι ρίζες τους βρίσκονται αναμφίβολα στο black metal, χάρις το μοναδικό όραμα του Nergal εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο ξεχωριστά συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών. Οι Testament δημιουργήθηκαν το 1983 στην Καλιφόρνια και γρήγορα έγιναν από τα κορυφαία ονόματα της περιβόητης Bay Area Thrash σκηνής των 80s, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκρηξη του σκληρού ήχου σε ολόκληρο τον κόσμο. Γνωστοί για τις δυναμικές ζωντανές εμφανίσεις τους και με εντυπωσιακή χημεία μεταξύ τους, οι Testament είναι από εκείνες τις μπάντες που δεν τους αγγίζει ο χρόνος και που μέσα στις τέσσερις δεκαετίες της ύπαρξης τους έχουν αφήσει μια σπουδαία κληρονομιά που εξακολουθεί να επηρεάζει τη metal σκηνή.

28/07 Κυρ. 5.30 μ.μ.

Buy ticket from viva

Release Athens 2024 - Massive Attack

  • Φεστιβάλ

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας φέρνοντας μαζί το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα. Μαζί τους, οι Beak> του Geoff Barrow (Portishead) και οι Λονδρέζοι Mount Kimbie. Ξεκινώντας από το Bristol της Αγγλίας, το 1988, και έχοντας τις ρίζες τους στην κολεκτίβα The WildBunch, οι Massive Attack παραμένουν μόνιμα μπροστά από την εποχή τους. Mε μόλις 5 studio albums, άλλαξαν τη σύγχρονη μουσική για πάντα. Αμφισβητώντας κάθε γνωστή pop φόρμα και κλισέ, γέννησαν το trip hop, έναν δικό τους ήχο που δεν μπορούσε να μπει σε καμία κατηγορία. Ένας σκοτεινός και αισθαντικός συνδυασμός ηλεκτρονικών ήχων, hip-hop, samples, επιρροών από τη dub / reggae / soul, ακόμα και από το post-punk, που συνεπήρε την παγκόσμια σκηνή στις αρχές των 90s και μας προσέφερε μερικά από τα σπουδαιότερα δείγματα μουσικής δημιουργίας των τελευταίων 30 ετών.

17/07 Τετ. 5.30 μ.μ.