Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Είσ.: € 10. Προπ.: www.more.com

Διεύθυνση:

Tηλ:

Συναυλίες

Megan Alice Clune - Sofia Zafeiriou

  • Electronica-Industrial

Δύο σετ ηλεκτρονικού και ακουστικού ήχου από τις δύο μουσικούς και sound artists. Η Megan Alice Clune είναι μουσικός, καλλιτέχνης και συνθέτρια. Ζει στην Αυστραλία, στην περιοχή του Inner West (Σίδνεϊ), παραδοσιακή εστία των αβορίγινων ομάδων Gadigal και Wangal. Μέσω της σύνθεσης, της performance και του installation, το έργο της εξερευνά τις δυναμικές σχέσεις μεταξύ μουσικής, τεχνολογίας, σώματος και χρονικότητας. Χαρακτηρίζεται από μια μίνιμαλ ηχητική παλέτα, εξισορροπώντας με λεπτότητα υφές που είναι ταυτόχρονα πλούσιες και λιτές. Η Σοφία Ζαφειρίου είναι μουσικός, συνθέτρια και sound artist με έδρα την Αθήνα. Μέρος της έρευνάς της αφορά την επικονίαση βιωμένων ρυθμών και τρόπων με ηλεκτρονικά και στοχαστικά μέσα, θόρυβο, αυτοσχεδιασμό και ακουστικά όργανα. Τα έργα της αποτυπώνουν μουσική για σύνολα και DIY ορχήστρες, ηχογραφήσεις πεδίου στη φύση και σε προσφυγικά καμπ, ήχο που προέρχεται από σχέσεις μεταξύ πραγμάτων, μερικές φορές περιέργως τοποθετημένων.

03/10 Πέμ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva

Ming Beck feat. Sabina Andrea Allen

  • Rock-pop-folk

Με μινιμαλιστικό ύφος, το τρίο αναμειγνύει στοιχεία krautrock, θορύβου, groove και ηλεκτρονικής μουσικής, για να δημιουργήσει υπνωτιστικά κομμάτια με εξελισσόμενη ροή, ρυθμική ένταση και απόκοσμες παραδοσιακές μελωδίες. Με ηλεκτρονικά όσο και με ακουστικά όργανα, χτίζουν επαναληπτικά μοτίβα, δίνοντας έμφαση στον ρυθμό με το ακριβές drumming του Demian Gomez και τις ακατέργαστες μπασογραμμές του Dave De Rose. Τα ηλεκτρονικά της Δήμητρας Κουστερίδου προσθέτουν στρώματα παλμού και αφαίρεσης, δημιουργώντας ένα “techno-like” groove. Για την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση, συνεργάζονται με τη χορογράφο και performer Sabina Andrea Allen.

04/10 Παρ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva

Iku Sakan

  • Electronica-Industrial

Τρία σετ ηλεκτρονικού ήχου από τον Iku Sakan (Ιαπωνία), τον Anders Lauge Meldgaard (Δανία) και την AMR (Ελλάδα). Ο ηλεκτρονικός μουσικός Iku Sakan κατάγεται από την Οσάκα της Ιαπωνίας. Συνδυάζοντας τον αυτοσχεδιασμό και τις πρακτικές του dj'ing, η μουσική του βασίζεται σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη συλλογή ηχητικών πηγών. Ο Iku έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι: Pekka Airaksinen, Maher Shalal Has Baz, Sun Araw και Michael Northam. Δημοσίευσε πρόσφατα ένα remix για τον Γάλλο συνθέτη Yann Tiersen (μέσωMute Records) και ένα LP εμπνευσμένο από τη musique concrète με τίτλο «OMNITOPOEIA».

05/10 Σάβ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva

Three Times Three #1

  • Αυτοσχεδιασμοί

Στη συναυλιακή σειρά που επιμελείται ο μουσικός, συνθέτης και ερευνητής Σπύρος Πολυχρονόπουλος (Spyweirdos) προσκαλεί ανθρώπους από τα πεδία του σύγχρονου χορού (Εμμανουέλα Πεχυνάκη, Χριστίνα Καρπούζου, Πηνελόπη Μωρούτ) και της πειραματικής μουσικής (Σαβίνα Γιαννάτου, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Σπύρος Πολυχρονόπουλος), με σκοπό να δημιουργήσουν έναν μεταξύ τους κώδικα, μια ζωντανή γλώσσα επικοινωνίας που θα ισχύσει όσο κρατάει η συνάντηση. Τρεις μουσικοί συναντούν κάθε φορά τρεις χορευτές / χορεύτριες: στην αρχή της βραδιάς, τρία τυχαία ζευγάρια σχηματίζονται μετά από κλήρωση και αυτοσχεδιάζουν για 15 λεπτά. Η βραδιά ολοκληρώνεται με τη σύμπραξη όλων των συμμετεχόντων για 30 λεπτά.

30/09 Δευτ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva

Like - I broke the vase

  • Πειραματική

Δύο σετ ηλεκτρονικού ήχου από δύο ντουέτα πειραματικής και αυτοσχεδιαστικής μουσικής. Συνεργασία των Diana Duta (ηλεκτρονικά, field recordings, φωνή) και Florence Cats (theremin, αντικείμενα, φωνή), το πειραματικό ντουέτο Like ταλαντεύεται μεταξύ ambient, θορύβου, αυτοσχεδιασμού και προφορικού λόγου. Οι I broke the vase δημιουργούν από το 2018 μουσικές performances μέσα από την ακρόαση, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και τη σύνθεση. Χρησιμοποιούν μουσικά όργανα, τις φωνές τους, αντικείμενα, μικρόφωνα, ηλεκτρονικά στοιχεία, ηχογραφήσεις και loops. Κεντρικό ρόλο στα έργα τους κατέχουν η γραφή και η ανάγνωση αυτοεθνογραφικών κειμένων, η συμμετοχή του σώματος και η διάδραση με τον χώρο και το εκάστοτε περιβάλλον. Εκτός από performers, είναι επίσης μουσικολόγοι και ερευνήτριες του ήχου.

08/10 Τρ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva

Jay Glass Dubs, Daniel Paleodimos & Khaliji

  • Ιδιαιτερότητες

Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ειδικά διαμορφωμένα live sets, εμπνευσμένα από το μουσικό τοπίο του Αγίου Όρους, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας έκδοσης «Άθως: Αντηχήσεις από το Άγιον Όρος». Το «Άθως: Αντηχήσεις από το Άγιο Όρος» επικεντρώνεται στη φωνητική παράδοση των μοναχών του Αγίου Όρους, προσκαλώντας σύγχρονους καλλιτέχνες και ερευνητές να προσεγγίσουν και να επανεξετάσουν τις σύγχρονες επιπτώσεις της. Αυθεντικές ηχογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα μοναστήρια του Άθω παρουσιάζονται δίπλα σε σύγχρονες συνθέσεις εμπνευσμένες από την παράδοση αυτή.

09/10 Τετ. 9 μ.μ.