Η έναρξη του Release Athens Festival με The Offspring ήταν όσο εκρηκτική μας άξιζε

release

Punks Not Dead! Το μουσικό είδος που αρνείται να ενηλικιωθεί ή να παραιτηθεί της δημοτικότητας του πλημμύρησε χθες την πλατεία Νερού στην εκρηκτική έναρξη του Release Athens Festival. Το μεγάλο φεστιβάλ έκανε πρεμιέρα με Overjoyed, Danko Jones, The Subways και τουσ πολυαναμενόμενους headliners τους The Offspring, στήνοντας ένα punk- rock party. 

opap
Το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

Την ατμόσφαιρα ζέσταναν και με το παραπάνω οι Βρετανοί The Subways που ό,τι περνούσε από το χέρι τους το έκαναν με περίσσιο ενθουσιασμό. Ενδεικτικά, σε κάθε τραγούδι ανελλιπώς μας ευχαριστούσαν στα ελληνικά, ο μεθυσμένος από ενθουσιασμό Billy Lunn έκανε stage diving, ενώ λίγο αργότερα διασκεύασε στα ελληνικά τον στίχο του χιτ Rock& Roll Queen "You are the sun, You are the only one" στο "Είστε ο ήλιος, είστε μοναδικοί", με το κοινό να παραληρεί.

Το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr
Το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

Στο γεμάτο ενέργεια σετ τους κρατάμε και κάτι βαθιά ειλικρινές και απρόσμενα αληθινό. Κάποια στιγμή ο Billy Lunn λέει κοιτώντας χαμογελαστός ο κοινό πως είναι αρκετά τυχεροί που κάνουν αυτή την δουλειά του performance παρότι μερικές φορές μπορεί να την αισθανθούν ότι λόγω της επανάληψης γίνεται διεκπεραιωτικά. Ωστόσο gigs όπως το χθεσινό τους θυμίζουν πόσο ευτυχισμένοι είναι στα live.  

release

Το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr
Το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

Και από μια εξομολόγηση αγάπης συνεχίζουμε σε ένα ραντεβού που άργησε αδικαιολόγητα πολύ. Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μεσολάβησαν από τότε που τελευταία φορά οι The Offspring εμφανίστηκαν στην χώρα μας, ωστόσο χθες νιώθαμε σαν να είχε παγώσει ο χρόνος στο 1994 όταν λιώναμε το θρυλικό τους άλμπουμ Smash στα Walkman (ή στα πρώτα CD player). Όλη η εφηβεία και οι θαμμένες στο υποσυνείδητο μουσικές των (geriatric) millennials, μας χτύπησαν σαν ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ήρωες των ανέμελων νιάτων μας, Dexter Holland, Noodle, Todd Morse, Jonah Nimoy και Brandon Pert σε τεράστια κέφια δεν σταμάτησαν να αναρωτιούνται γιατί του πήρε τόσο καιρό να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ενώ πρέπει να μας είπαν "you are beautiful” περισσότερες φορές από όσες μας αξίζει!

Το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

Στο σετ τους που διήρκεσε 1 ώρα και 15 λεπτά πέρασε σαν ανεμοστρόβιλος που δεν προλάβαινες καλά- καλά να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει. Χωρίς ίχνος έπαρσης τύπου "προωθούμε μόνο τα νέα μας τραγούδια", σαν γνήσιες punk ψυχές που αψηφούν συναυλιακές νόρμες έδωσαν στο κοινό όλα αυτά τα παλιά αγαπημένα που περίμεναν. Από την γκαζωμένη έναρξη με το Come out and play που μας έπιασε απροετοίμαστους μέχρι τα  Pretty Fly, Want You Bad, Why Don’t You Get a Job, The Kids Aren't Alright, Self Esteem, Original Prankster μια ωραία διασκευή του Blitzkrieg Bop των Ramones, όλη η Πλατεία Νερού βρέθηκε στον αέρα.

release

opap
Το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

Εξίσου ψηλά στο προνομιακό σε θέα μπαλκόνι του opaponline.gr ήμασταν εμείς απολαμβάνοντας κάθε λεπτό της συναυλίας, στην απόλυτη VIP εμπειρία. Ίσως αυτό να έκανε την ανάμνηση που δημιουργήσαμε χθες ακόμα πιο συναρπαστική. Κι αν αναρωτιέσαι τι είναι το opaponline.gr, να σας πούμε ότι εκεί μπορεί κανείς να βρει όλα τα αγαπημένα παιχνίδια αριθμών του ΟΠΑΠ (ΚΙΝΟ,ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, SUPER 3 και ΠΡΟΤΟ), να καταθέτει online δελτία αλλά και να παίζει δωρεάν παιχνίδια, μαζεύοντας πόντους για να κερδίσει συναρπαστικά δώρα. Αν θες κι εσύ να βρεθείς στη δική μας θέση και να ζήσεις μια μοναδική VIP συναυλιακή εμπειρία από…ψηλά, τότε μπορείς να μπεις στο opaponline.gr και να διεκδικήσεις δωρεάν διπλά εισιτήρια! Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.

Το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.