Κουίζ - Πόσο καλά ξέρεις την αριστουργηματική "Νόρμα" του Μπελίνι;

Παίξε το παιχνίδι ερωτήσεων του «α» και μπες στην κλήρωση για να διεκδικήσεις διπλές προσκλήσεις για τις παραστάσεις διεθνούς οπερατικής παραγωγής στο Ηρώδειο.

μαρια καλλας

Ο πολιτιστικός οργανισμός Λυκόφως παρουσιάζει τον Αύγουστο μια σημαντική παραγωγή στο Ηρώδειο. Στις 28 και 30 Αυγούστου, η διεθνής οπερατική παραγωγή "Νόρμα" εκκινεί τη μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία της, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας. Η ιστορική όπερα του αγαπημένου συνθέτη της κορυφαίας σοπράνο, Βιντσέντζο Μπελίνι, θα παρουσιαστεί διά χειρός του καταξιωμένου σκηνοθέτη και ειδικού στο έργο της Κάλλας, Τομ Βολφ. Ο μαέστρος Eugene Kohn, που το 1971 είχε συνοδέψει την υψίφωνο σε μια σειρά από masterclasses στη Νέα Υόρκη, θα διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, αλλά και ένα λαμπερό καστ λυρικών τραγουδιστών. 

Τομ Βολφ.
Τομ Βολφ

Τον επώνυμο ρόλο, αγαπημένο της Κάλλας "κρατάει" η διάσημη Λιβανο-Καναδή σοπράνο Joyce El-Khoury, ενώ το ρόλο του Pollione έχει ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης. Η Αμερικανίδα σοπράνο Theresa Carlomagno θα υποδυθεί την Adalgisa, ενώ τον Oroveso, πατέρα της Νόρμα, ερμηνεύει ο νέος μπάσος Sava Vemic΄. Συμμετέχει η Μεικτή Χορωδία Fons Musicalis, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα. Την καλλιτεχνική ομάδα συμπληρώνουν η σπουδαία χορογράφος Έρση Πήττα,  ο κορυφαίος Έλληνας σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ και ο σκηνογράφος David Negrin.

Joyce El-Khoury
Joyce El-Khoury

Μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε μία (1) από τις τρεις (3) διπλές προσκλήσεις στο κεντρικό άνω διάζωμα (των 45€) για την πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας γύρω από την αγαπημένη όπερα της Μαρίας Κάλλας και τη ζωή της κορυφαίας σοπράνο , κάνοντας αυτό το κουίζ που σχεδιάσαμε ειδικά για τις παραστάσεις της "Νόρμα", στο Ηρώδειο. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην κλήρωση για μια διπλή πρόσκληση.

Μην καθυστερείτε, το κουίζ μας σάς περιμένει εδώ!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.