Οι Ceramic Dog του θρυλικού κιθαρίστα Marc Ribot στο "Gazarte"

Ceramic Dog

Το power trio του θρυλικού κιθαρίστα Marc Ribot, Ceramic Dog, θα κάνει το ντεμπούτο του στην Αθήνα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στο "Gazarte –  Ground Stage", σε παραγωγή Scenius Events. Αυτή η συναυλία σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το τρίο εμφανίζεται στη χώρα μας, προσφέροντας στο κοινό μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά τον καινοτόμο ήχο τους.

Οι Ceramic Dog σχηματίστηκαν το 2007 και έχουν γρήγορα καθιερωθεί ως ένα από τα πιο καινοτόμα και συναρπαστικά συγκροτήματα στη σύγχρονη μουσική σκηνή. Η μουσική τους αψηφά τις εύκολες κατηγοριοποιήσεις, καθώς συνδυάζει στοιχεία από ροκ, τζαζ, μπλουζ, πειραματική μουσική και άλλα. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από ένταση και την αλληλεπίδραση ανάμεσα στην κιθάρα του Ribot, τα δυναμικά ντραμς του Ches Smith και τις μπασογραμμές του Shahzad Ismaily.

Ο Marc Ribot, γνωστός για το εκλεκτικό του στυλ και την δεξιοτεχνική του τεχνική, είναι ένας αληθινός θρύλος της κιθάρας. Με μια καριέρα που εκτείνεται σε δεκαετίες, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Tom Waits, ο John Zorn και ο Elvis Costello. Το παίξιμό του διακρίνεται για την εκφραστική του ένταση, τη ρυθμική του πολυπλοκότητα και την ικανότητα να ενσωματώνει διαφορετικά είδη μουσικής.

Ο μπασίστας των Ceramic Dog, Shahzad Ismaily, είναι ένας πρωτοποριακός μουσικός που συνδυάζει με άνεση ανατολικές και δυτικές επιρροές. Η καινοτόμος προσέγγισή του στο μπάσο δημιουργεί μία ισχυρή και δυναμική βάση για τη μουσική των Ceramic Dog. Συνεργάτης με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες όπως ο John Zorn και η Laurie Anderson, το έργο του Ismaily ξεπερνά τα όρια της πειραματικής μουσικής και εξερευνά ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών.

Ο Ches Smith είναι ένας δυναμικός και εκρηκτικός περκασιονίστας. Η δημιουργικότητά του και η τεχνική του δεξιοτεχνία κινητοποιούν τη ρυθμική ενέργεια του συγκροτήματος προσφέροντας μία συναρπαστική ζωντανή εμπειρία. Έχοντας συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο Bill Frisell και ο Tim Berne, ο Smith εξερευνά τη τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό, και  δημιουργεί έναν μοναδικό και προκλητικό ήχο.

Οι Ceramic Dog έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για το μοναδικό τους μίγμα μουσικών ειδών, που συνήθως περιλαμβάνει στοιχεία ροκ, τζαζ, μπλουζ και πειραματικής μουσικής. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, "Connection", κυκλοφόρησε το 2023 και έχει κερδίσει τους κριτικούς για το τολμηρό του πνεύμα και την δεξιοτεχνική μουσική.

"Οι Ceramic Dog, ένα δυναμικό τρίο τζαζ ιδιοφυΐων που εμπλουτίζουν το έντεχνο ροκ με δεξιοτεχνικές ικανότητες. Η σύνθεση είναι φρενήρης, ισχυρή και σε αντίθεση με το πνεύμα της εποχής, ακόμη κι αν οι στίχοι του Ribot καταδικάζουν την πολιτική καταπίεση του σήμερα: Μουσικά, απορρίπτει τόσο το μοντέρνο όσο και το δεξιοτεχνικό υπέρ των δικών του παρορμήσεων… Οι προοδευτικές του απόψεις είναι καλοδεχούμενες και, δυστυχώς, πιο επίκαιρες από ποτέ." - Pitchfork

"Παραληρηματικό αλλά και έντονο, με θάρρος και προοδευτικό ακτιβισμό είναι μια επαναστατική νέα ηχογράφηση που αξίζει σίγουρα να εξερευνήσετε." - JazzTrai

"Το τρίο των Ceramic Dog με τον μπασίστα/πολυοργανίστα Shahzad Ismaily και τον κρουστό/ντράμερ Ches Smith είναι τόσο ένα ηχητικό όχημα για τους στεγνούς, ειρωνικούς στίχους και τη "τραχιά" φωνή του Ribot, όσο και για τις δονούμενες εκκεντρικές και παραμορφωμένες κιθαριστικές του περιπλανήσεις." – JAZZTIMES

Τη βραδιά ανοίγει το Costas Baltazanis Xperiment Τrio, το καινοτόμο πρότζεκτ του αναγνωρισμένου κιθαρίστα, με εναλλασομενους συμπαίχτες που δημιουργούν ένα  ιδιότυπο experimental jam band. Μαζί του θα είναι ο αγαπημένος περκασιονίστας της ελληνικής σκηνής Γιώργος Κλωνής στα τύμπανα και ο χαρισματικός Κωστής Χριστοδούλου στα πλήκτρα.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Αφιέρωμα στον αρχιμουσικό Δημήτρη Χωραφά

Το Ολύμπια διοργανώνει, στο πλαίσιο της ενότητας "Πρόσωπα", ένα αφιέρωμα στη μνήμη του διακεκριμένου αρχιμουσικού, τιμώντας την ανεκτίμητη συμβολή του στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/10/2024

Οι συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα

Η ΚΟΑ υποδέχεται τη νέα σεζόν με καλεσμένη την Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια, οι Godspeed You! Black Emperor επιστρέφουν για νέες pos-rock περιπέτειες, ο Black Coffee υπόσχεται ένα house υπερθέαμα και όσα ακόμα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων τις επόμενες μέρες.

Δες δωρεάν τη μοναδική συναυλία The Cure για φέτος

Η μπάντα, που βρίσκεται μια ανάσα από το πολυαναμενόμενο δισκογραφικό comeback της, καλεί όλους τους φίλους της να παρακολουθήσουν μέσω live streaming τη συναυλία της στο Λονδίνο.

Άνοιξε η προπώληση για τους Green Day στο Ejekt 2025

Το θρυλικό pop punk τρίο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

O Δώρος Δημοσθένους, η Λένα Κιτσοπούλου και τα "Τα Δικά Μας LikeA"

Για δύο εμφανίσεις στο Club του "Σταυρού του Νότου".

Τα St Paul's Sessions 7 κάνουν πρεμιέρα με τον Shabaka

Το πρώην μέλος των The Comet Is Coming και των The Sons Of Kemet έρχεται στο Ωδείο Αθηνών.

O Μιχάλης Καλκάνης παρουσιάζει το νέο του δίσκο στο Half Note

O χαρισματικός κοντραμπασίστας έρχεται με το σχήμα του Mihalis Kalkanis Group για να μας ξεναγήσει στον εύθραυστο αλλά και ταυτόχρονα δυνατό ηχόκοσμο του "Emotions".