Desert Monks: "Δεν υπάρχει καλύτερη κόλλα για ένα συγκρότημα από τη δοκιμασία του tour"

Λίγο πριν τη συναυλία τους στο "An Club", oι Αθηναίοι rockers μιλάνε στο "α" για την πρόσφατη περιοδεία τους και όσα ετοιμάζουν για το επόμενο live τους (11/10).

DESERT MONKS


Οι Desert Monks ολοκληρώνουν το δεύτερο ευρωπαϊκό tour τους στο "An Club", την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Έχοντας κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα δύο άλμπουμ, το "Dark Grooves" (2018) και το "Sympan" (2022), το αθηναϊκό σχήμα επιστρέφει στη σκηνή με νεό υλικό για ένα καθαρόαιμο ροκ βράδυ. Λίγο πριν τη συναυλία τους στο ιστορικό venue της πόλης οι Ανδρέας Ντρούλιας (κιθάρα, φωνή), Βαγγέλης Μπουγιατιώτης (κιθάρα, φωνητικά), Θάνης Παρασκευόπουλος (μπάσο, φωνητικά) και Κώστας Αμαργιανιτάκης (τύμπανα) μίλανε στο "α" για την πρόσφατη περιοδεία τους, τις κοινές μουσικές αναφόρες και όσα ετοιμάζουν για το επόμενο live τους (11/10).


Ποιοι είναι Desert Monks;
Οι Desert Monks είναι μια πολύ αγαπημένη ομάδα, που τη συνδέουν πολλά περισσότερα πράγματα από τη μουσική. Είμαστε αρκετά χρόνια μαζί, οπότε μοιραία έχουμε αρχίσει να μοιάζουμε σε πάρα πολλά πράγματα. Ωστόσο οι διαφορετικοί χαρακτήρες μας και το background του καθενός είναι το μαγικό συστατικό του συγκροτήματος. 

Ποιες είναι οι εντυπώσεις από το δεύτερο ευρωπαϊκό tour σας;
Πιστεύουμε ότι τα tour είναι πάντα γλυκές δοκιμασίες για την μπάντα. Αφιερώσαμε πολύ χρόνο για να το οργανώσουμε όπως θεωρούμε σωστά, είχαμε βοήθεια από πολύ καλούς συνεργάτες αλλά όπως συμβαίνει πάντα στη ζωή, είναι μία δυναμική κατάσταση που απαιτεί τη συνεχή προσαρμογή στις όποιες προκλήσεις προκύπτουν. Περάσαμε από 6 χώρες, παίξαμε σε πολύ όμορφα μέρη, ξεπεράσαμε τεχνικές δυσκολίες, κάναμε φίλους, γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, ταλαιπωρηθήκαμε, ταξιδέψαμε τη μουσική μας. Δεν υπάρχει καλύτερη κόλλα για ένα συγκρότημα.

Διαβάστε Επίσης

Πώς έχει ανταποκριθεί το κοινό στο νεότερο υλικό σας;
Αρέσει, και αυτό είναι κάτι που μας δίνει κίνητρο να γράφουμε συνεχώς νέα μουσική!

Κυκλοφορήσατε πρόσφατα το νέο single "The First Time I Died". Θα μας πείτε δυο λόγια σχετικά με αυτό;
To single είναι εμπνευσμένο από μια σχέση ζωής και επιχειρεί να μεταφέρει στον ακροατή τη συσχέτιση μεταξύ της αρχής, του αποτυπώματος και της κατάληξής της. Έχει περισσότερα punk στοιχεία, καθώς και λίγα ηλεκτρονικά πειραματικά στοιχεία που μάλλον δείχνουν το δρόμο, που ακολουθούν και τα επόμενα κομμάτια μας. Γενικά πειραματιζόμαστε με νέες ιδέες. Η βάση μας θα παραμένει πάντα το rock και το alt-rock. Κάθε εξερεύνηση και εξέλιξη είναι καλοδεχούμενη και αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθούμε.

Τι είναι αυτό που σας κινεί να γράφετε παρέα;
Η κοινή αγάπη μας για αυτό που κάνουμε, η ανάγκη μας να μοιραστούμε τη μουσική μας με τον κόσμο και η καλή χημεία μεταξύ μας.

desert monks

Τι ετοιμάζετε για το show σας στο An Club;
Ερχόμαστε με αρκετή όρεξη από το ευρωπαϊκό μας τουρ! Όπως και σε κάθε συναυλία μας, έχουμε προσπαθήσει να φροντίσουμε κάθε λεπτομέρεια τεχνικά και οργανωτικά. Εκτός αυτού βέβαια φέρνουμε μαζί πολύ καλή διάθεση και ενθουσιασμό, ίσως και κάποιες εκπλήξεις… Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε στο "An" και ανυπομονούμε! Μαζί μας θα έχουμε τους The Same River και Noiz Ritual. Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Ποια είναι τα σχέδια σας για τη νέα σεζόν;
Έχουμε ήδη στα πλανά κάποια live εντός και εκτός της χώρας. Θέλουμε σύντομα να μπούμε στούντιο για να ηχογραφήσουμε νέο υλικό. Πειραματιζόμασταν με πολλές ιδέες πριν την αναχώρησή μας και γυρνάμε με ακόμα περισσότερη έμπνευση. Πιστεύουμε ότι ερχόμενη σεζόν θα είναι μία πολύ δημιουργική περίοδος!

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Desert Monks

  • Rock-pop-folk

Το τέλος της δεύτερης ευρωπαϊκής τους περιοδείας φέρνει το γκρουπ πίσω στην πόλη για ένα indie rock show υψηλών προδιαγραφών. Οι Desert Monks σχηματίστηκαν στην Αθήνα στα τέλη του 2015, σε μια προσπάθεια συνδυασμού μιας σειράς μουσικών και αισθητικών πτυχών κάτω από μια γνώριμη, αλλά συγχρόνως ξεχωριστή, χροιά. Η μουσική τους εστιάζει στο Alternative Rock και τα συγγενή genres, με τη διακριτική παρουσία στοιχείων που πηγάζουν από το ποικιλόμορφο καλλιτεχνικό και μουσικό υπόβαθρο του κάθε μέλους τους. Οι δημιουργίες τους βασίζονται στην έντονη παρουσία της παραμόρφωσης, τους ξεκάθαρους ρυθμούς, τις περιστασιακά ευγενικές και αντισυμβατικές αρμονίες, τα επαναλαμβανόμενα φορτισμένα μοτίβα και τα βαρύτερα ξεσπάσματα.

An Club

Σολωμού 13-15, Εξάρχεια
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πότε κυκλοφορεί το soundtrack album του "Wicked"

Στο πολυαναμενόμενο κινηματογραφικό μιούζικαλ πρωταγωνιστούν οι Ariana Grande και η Cynthia Erivo.

12/10/2024

Η Παιδική Χορωδία Mozart της Βιέννης έρχεται στο Ωδείο Αθηνών

Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη εμπειρία στην νέα ανακαινισμένη αίθουσα "Ιωάννης Δεσποτόπουλος".

"Ας ερχόσουν για λίγο": Ένα αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ στο Μέγαρο

Τραγουδούν οι Μπάμπης Τσέρτος, Ειρήνη Τουμπάκη, Άννα Ματσούκα και Μαρούλα Κασκαβέλη.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης γιορτάζει 60 χρόνια "Στου φεγγαριού την αγκαλιά"

Ερμηνεύουν η Νατάσα Θεοδωρίδου και ο Γιάννης Πλούταρχος.

Ένα σπάνιο τσέμπαλο παρουσιάζεται σε συναυλία στο Μέγαρο

Στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό το μοναδικό αυτό όργανο που δάνεισε η Elisa Barbessi στο Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής".

Η φάση είναι (ακόμα) brat

H Charli XCX μόλις κυκλοφόρησε το 3o και τελευταίο κεφάλαιο (;) του brat έπους της.

Το κουαρτέτο του Παντελή Πρωτοπαπά φέρνει ενέργεια και λυρισμό στο Half Note

Αυτά τα δύο στοιχεία χαρακτηρίζουν τις folk και alternative rock μελωδίες που θα ακούσουμε για μία νύχτα στο jazz club.