Η Φένια Παπαδόδημα φέρνει το "Travellin΄ All Alone" project της στο "Half Note"

Mία περιήγηση στην γυναικεία έκφραση και ευαισθησία μέσα από τις φωνές τεσσάρων γυναικών.

Φένια Παπαδόδημα

Με αφορμή τέσσερις σπουδαίες γυναικείες φωνές που άνθισαν σε διαφορετικά σημεία του χάρτη, κυρίως το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, την Billy Holiday, την Μαρίκα Παπαγκίκα, την Edith Piaf και την Elis Regina, και που όλες τους είχαν ένα κοινό όνειρο, να τραγουδήσουν στη Νέα Υόρκη, η Φένια Παπαδόδημα δημιουργεί το "Travellin΄ All Alone project". Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και ώρα έναρξης 9.30 μ.μ. στο "Half Note Jazz Club". Πρόκειται για ένα ταξίδι στην γυναικεία έκφραση και ευαισθησία μέσα από τις ιδιαίτερες και δύσκολες ζωές αυτών των γυναικών, τα πιο αγαπημένα τους τραγούδια, τις πόλεις όπου έζησαν. Αλεξάνδρεια, Σμύρνη, Παρίσι, Ρίο ντε Τζανέιρο, Νέα Υόρκη.

Φένια Παπαδόδημα
© Alex Kat

Μέσα από διασκευές που συνοδεύονται από μικρά κείμενα, ο ακροατής ανακαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία για τις βιογραφίες αυτών των γυναικών. Συνδέει τα τραγούδια με τα πρόσωπα και τις ζωές τους. Ανατολίτικα γκαζέλ, θρυλικά swing, jazz & blues μπαλάντες που γεννήθηκαν στο Χάρλεμ, μελωδίες του Michel Legrand, της Barbara και μία γεύση από την bossa nova του Jobim, στο Ρίο του 1950, είναι μόνο η αφορμή. Το υλικό αυτό διασκευάζεται και μεταμορφώνεται από ένα πρωτότυπο world jazz σχήμα στο οποίο συναντιούνται μετά από χρόνια τέσσερις κορυφαίοι μουσικοί, ο Γιάννης Κιρμκιρίδης στο πιάνο, ο Γιώργος Παλαμιώτης στο μπάσο, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στην τρομπέτα και ο Παναγιώτης Κωστόπουλος στα τύμπανα. 

Φένια Παπαδόδημα

Συμμετέχουν οι: Φένια Παπαδόδημα (φωνή, γκόνι), Γιάννης Κιρμκιρίδης (πιάνο), Γιώργος Παλαμιώτης (μπάσο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Παναγιώτης Κωστόπουλος (τύμπανα). Special guest ο Γιώργος Μικρός (πιάνο).

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τι θα δούμε στη σκηνή του "Faust" τον Οκτώβριο;

Το Faust ανοίγει τη νέα μουσική του σεζόν, φιλοξενώντας καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Τσελώνης με τους Red Wines, η soul funk βασίλισσα Idra Kayne, καθώς και πολλούς άλλους, προσφέροντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα.

02/10/2024

Εκπτωτικά εισιτήρια για άτομα σε αμαξίδιο στις συναυλίες της Smoke the Fuzz

Η σχετική καμπάνια ισχύει και για τις προσεχείς παραγωγές (Fu Manchu, Alcest, Chelsea Wolfe).

Αντλώντας δύναμη μέσα από το τραγούδι

Διαβάστε το άρθρο της Μεξικανής τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Silvana Estrada στους New York Times.

5+1 τραγούδια του Sting που γεννήθηκε σαν σήμερα (2/10)

Με αφορμή τα γενέθλια του αγαπημένου τραγουδιστή, ακούμε ξανά έξι κομμάτια του.

Αυτή η εβδομάδα θα έχει πολλή μουσική

Στα άχαστα μουσικά ραντεβού των επόμενων ημερών βρίσκουμε ένα open party στη γειτονιά του Νέου Κόσμου, ένα δωρεάν φεστιβάλ που ξετυλίγει διαφορετικές πτυχές της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής, ένα all-rap b2b στον Λόφο του Λυκαβηττού και πολλά ακόμα.

Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε και Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης συναντιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δύο έλληνες σολίστ με διεθνή διαπιστευτήρια ερμηνεύουν τρεις εμβληματικές σονάτες του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου.

Tο 2025 ανακηρύσσεται έτος Μίκη Θεοδωράκη

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων για να τιμήσει τον μεγάλο συνθέτη.