"BlackBox Jazz Music Festival: Vocal Edition": Η μουσική γιορτή της jazz επιστρέφει

Το φεστιβάλ γιορτάζει τη μαγεία της jazz μέσα από 10 συναυλίες που συνδυάζουν καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας τη δύναμη και την έκφραση της ανθρώπινης φωνής.

Nassia Gofa & The Jazz Tales Νάσια Γκόφα & Jazz Tales

Η μουσική γιορτή της jazz επιστρέφει με έμφαση στην ανθρώπινη φωνή και τη σημασία της. Το BlackBox Jazz Music Festival: Vocal Edition θα πραγματοποιηθεί στη φιλόξενη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", στην πλατεία Καρύτση, στις 18, 19, 20, 31 Oκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, με 10 συναυλίες.

BlackBox Jazz Music Festival
Σαββίνα Γιαννάτου, Σπύρος Μάνεσης

Η αυλαία ανοίγει στις 18 Οκτωβρίου με τη συναυλία της Σαββίνας Γιαννάτου, συνοδευόμενης από τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση. Την ίδια βραδιά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το "Drums & Voice Jazztronica Duet", ένα πρωτοποριακό project της Αγγελικής Τουμπανάκη και του Ηλία Δουμάνη, που θα συνδυάσει τις φωνητικές του ικανότητες με ρυθμούς και ήχους που θα ενθουσιάσουν.

BlackBox Jazz Music Festival

Στις 19 Οκτωβρίου, η Μαντώ θα εμφανιστεί με τους YFG, το μουσικό σχήμα του μπασίστα Γιώργου Φακανά. Μετά το πέρας της συναυλίας, το κουαρτέτο του Στάθη Άννινου θα δώσει μια αξέχαστη εμφάνιση, συνοδευόμενο από την ταλαντούχα τραγουδίστρια Κατερίνα Πολέμη.

BlackBox Jazz Music Festival
Μαντώ, YFG

Η Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα κλείσει τον πρώτο κύκλο του φεστιβάλ με το κουιντέτο της Έλλης Πασπαλά, που θα πλαισιωθεί από καταξιωμένους μουσικούς. Στη συνέχεια, ο Σπύρος Κλείσσας θα ανέβει στη σκηνή με τον πιανίστα Γιώργο Τσώλη, προσφέροντας μια βραδιά γεμάτη μελωδίες.

BlackBox Jazz Music Festival
Σπύρος Κλείσσας, Γιώργος Τσώλης

Η τέταρτη μέρα, 31 Οκτωβρίου, θα είναι αφιερωμένη στη Νάσια Γκόφα και το σχήμα της Jazz Tales, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την παρουσία της βραβευμένης τσέχας τραγουδίστριας Milli Janatkova και του σαξοφωνίστα Štěpán Škoch.

BlackBox Jazz Music Festival
Milli Janatkova, Štěpán Škoch

Τέλος, την 1η Νοεμβρίου, το φεστιβάλ θα κλείσει με το τρίο του Δημήτρη Τσάκα και τη φωνή της Αναστασίας Κωνσταντινίδου, ενώ τη  βραδιά θα κλείσει η Ειρήνη Κωνσταντινίδη με το Κουιντέτο της (Μάρκος Χαϊδεμένος: πιάνο, Κίμων Καρούτζος: κοντραμπάσο,  Παναγιώτης Κωστόπουλος: τύμπανα, Roman Gomez: μπαντονεόν).

BlackBox Jazz Music Festival
Ειρήνη Κωνσταντινίδη

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα μουσικά ραντεβού που δεν θα χάσουμε αυτή την εβδομάδα

Αυτές είναι οι συναυλίες και τα φεστιβάλ που δεν θα χάσουμε τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
26/09/2024

Δυο βραδιές για τον τον Django Reinhardt

Το Gypsy Jazz Trio του Κ. Μητρόπουλου έρχεται στο Theatre of the No

Έκτακτο: Η Μαρινέλλα λιποθύμησε στη σκηνή του Ηρωδείου

Η σπουδαία καλλιτέχνιδα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η συναυλία αναβλήθηκε.

Το δώρο που μας έκανε η Rosalía για τα γενέθλιά της

To ποπ φαινόμενο γιορτάζει τα γενέθλια της με το νέο single "Omega" σε συνεργασία με τον ανερχόμενο Ralphie Choo.

Διπλό ραντεβού με τον Saske στον Λυκαβηττό

Την πρώτη μέρα, ο ράπερ θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ ενώ, την επόμενη, θα φιλοξενήσει στο Saskepticism Festival ένα εκρηκτικό rap line-up.

Συναυλίες Candlelight: Μουσικές ιστορίες από Queen, Coldplay και άλλους καλλιτέχνες υπό το φως των κεριών

Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα υπερθέαμα που συνδυάζει τις εμβληματικές μελωδίες κορυφαίων καλλιτεχνών με την ατμόσφαιρα των κεριών στο ιστορικό Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Ακούσατε το νέο live E.P. των National;

Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας τους στη Ρώμη από τον περασμένο Ιούνιο θα κυκλοφορήσει σε ένα διπλό live album.