5 facts που δεν γνώριζες για τον θρύλο της deep house Solomun

Το πολυσυζητημένο φεστιβάλ Techniques του Blend Athens με σημαντική συνεισφορά στην αθηναϊκή clubland επιστρέφει στο ΣΕΦ με πρωταγωνιστή ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα DJs παγκοσμίως.

Solomun

Το Techniques με την υπογραφή του Blend Athens συνεχίζει την σταθερά ανοδική πορεία του φέρνοντας στην Αθήνα μερικά από τα πιο σπουδαία ονόματα μουσικών παραγωγών και DJs του πλανήτη. Έτσι, και φέτος ανανεώνει το ραντεβού του με τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής σε ένα must-go μουσικό event με προσκεκλημένο της πρώτης μέρας της διήμερης φεστιβαλικής διοργάνωσης  τον super star DJ της house Solomun. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τη 1 το βράδυ το Πάρκινγκ Δ’ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας μεταμορφώνεται στο μεγαλύτερο dancefloor της πόλη για ένα οχτάωρο dance μαραθώνιο.

Όσο προετοιμαζόμαστε για το πολυσυζητημένο φεστιβάλ του Blend Athens, που πάντα έδινε το κάτι παραπάνω στην αθηναϊκή clubland μέσα από τις high-end παραγωγές του, "γνωρίζουμε" καλύτερα τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Σαββάτου. Με καταγωγή από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και μεγαλωμένος στο Αμβούργο, ο Solomun ξεκινώντας από την underground σκηνή διακρίθηκε ως ένας από τους πιο επιδραστικούς παραγωγούς και DJs τηε γενιάς του. To εκλεκτικό στιλ του σε συνδυασμό με την φρέσκια ματιά που έφερε στη house επαναπροσδιόρισε το είδος. Κατέχει τον τίτλο του καλύτερου παραγωγού στα DJ Awards Ibiza και του "DJ της Χρονιάς” από το έγκριτο περιοδικό Mixmag. Εμείς όμως συγκεντρώσαμε ορισμένες πληροφορίες που δεν γνώριζες για τον θρύλο της deep house.

5 facts για τον Solomun

1. Υπήρξε resident DJ ενός από τα πιο διάσημα club της Ίμπιζα. Ο λόγος για το "Pacha Ibiza", που φιλοξένησε μια σειρά events υπό τον γενικό τίτλο "Solomun +1” με τον Solomun και έναν διαφορετικό καλεσμένο κάθε φορά πίσω από τα decks.

2. Τι κοινό έχει η Lana Del Rey με τον Leonard Cohen και οι Foals με τη Γωγώ Τσαμπά ρωτάτε; Όλοι οι παραπάνω και πολλοί πολλοί ακόμα κατάφεραν να εξάψουν τη φαντασία του δεινού remixer, που δεν φοβήθηκε να μιξάρει ούτε τα "Καγκέλια" δείχνοντας μας τι εστί viral (before it was cool)

3. Είναι επίσης, μεγάλος ποδοσφαιρόφιλος και δηλωμένος φίλαθλος του ιδιαιτέρως δημοφιλούς συλλόγου του Αμβούργου, St. Pauli. Ο ίδιος όταν ήταν νεότερος έπαιζε για το club της HEBC Hamburg. Όπως φαντάζεστε έχει παίξει σε ουκ ολίγα ποδοσφαιρικά events και έχει παρακολουθήσει από την κερκίδα ακόμα περισσότερα.


4. Παραφράζοντας το ρητό "Do or die", ο Solomun πορεύεται σε αυτή τη ζωή με μότο του το "Do or dy-namic". Εξού και το όνομα του powerhouse δικογραφικού label Diynamic Music που έχει ιδρύσει μαζί με τον Adriano Trolio. Στο ίδιο πνεύμα "τρέχει" το Diynamic Radio Show και τη σειρά events ηλεκτρονικής μουσικής "Diynamic Outdoor", που πραγματοποιείται σε μερικά από τα πιο εντυπωσικά open-air σκηνικά που μπορείς να φανταστείς.

5. Πέρα από τα μεγαλύτερα club και τις φεστιβαλικές σκηνές του πλανήτη, ο Solomun κατέχει περίοπτη θέση και στο metaverse της Rockstar Games. Για του λόγου το αληθές, μιλάμε για έναν resident DJ του Grand Theft Auto. Μάλιστα, οι παίχτες του GTA μπορούν να ακούσουν το set του και να επισκεφτούν το "stage" που το φιλοξενεί μέσα στο παιχνίδι.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Techniques 2024 - Ημέρα 1η

  • Φεστιβάλ

O αδιαμφισβήτητος superstar της ηλεκτρονικής dance σκηνής Solomun σε ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, που θα θυμόμαστε για καιρό. O αγαπημένος του ελλληνικού κοινού, μετά από την τελευταία καταιγιστική του εμφάνιση, επιστρέφει στον ανοιχτό χώρο του ΣΕΦ, σε ένα event που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και θα κρατήσει μέχρι τη 2 το βράδυ.

Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Φάληρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα μουσικά ραντεβού που δεν θα χάσουμε αυτή την εβδομάδα

Αυτές είναι οι συναυλίες και τα φεστιβάλ που δεν θα χάσουμε τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
26/09/2024

Δυο βραδιές για τον τον Django Reinhardt

Το Gypsy Jazz Trio του Κ. Μητρόπουλου έρχεται στο Theatre of the No

Έκτακτο: Η Μαρινέλλα λιποθύμησε στη σκηνή του Ηρωδείου

Η σπουδαία καλλιτέχνιδα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η συναυλία αναβλήθηκε.

Το δώρο που μας έκανε η Rosalía για τα γενέθλιά της

To ποπ φαινόμενο γιορτάζει τα γενέθλια της με το νέο single "Omega" σε συνεργασία με τον ανερχόμενο Ralphie Choo.

Διπλό ραντεβού με τον Saske στον Λυκαβηττό

Την πρώτη μέρα, ο ράπερ θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ ενώ, την επόμενη, θα φιλοξενήσει στο Saskepticism Festival ένα εκρηκτικό rap line-up.

Συναυλίες Candlelight: Μουσικές ιστορίες από Queen, Coldplay και άλλους καλλιτέχνες υπό το φως των κεριών

Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα υπερθέαμα που συνδυάζει τις εμβληματικές μελωδίες κορυφαίων καλλιτεχνών με την ατμόσφαιρα των κεριών στο ιστορικό Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Ακούσατε το νέο live E.P. των National;

Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας τους στη Ρώμη από τον περασμένο Ιούνιο θα κυκλοφορήσει σε ένα διπλό live album.