Πώς το Primer Music Festival 2024 έγινε το μεγαλύτερο φεστιβάλ χορευτικής μουσικής της Αθήνας;

Λίγο πριν από την πολυαναμενόμενη φετινή διοργάνωση του Primer (7 & 8/9 Πλατεία Νερού & Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Τάε Κβον Ντο), θυμόμαστε το μεγαλύτερο φεστιβαλικό success story των τελευταίων χρόνων.

Primer

Η ιστορία του Primer Music Festival ξεκίνησε το όχι και τόσο μακρινό 2018, όταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Candy Cane Events Στέλιος Ιωάννου οραματίστηκε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ηλεκτρονική μουσική, στα πρότυπα των μεγάλων διοργανώσεων του εξωτερικού, όπως το Ultra Music Festival στο Μαϊάμι. Ξεκινώντας από έναν μικρό πυρήνα φίλων του Tomorrowland κι άλλων αντίστοιχων φεστιβάλ, το Primer κατάφερε να καλύψει το "κενό" που υπήρχε στον φεστιβαλικό χάρτη της χώρας και να καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα events ηλεκτρονικής μουσικής της Ελλάδας.

Ανδρέας Πανάγος
Ανδρέας Πανάγος

"Τα τελευταία χρόνια μπορούμε να πούμε ότι έχει δημιουργηθεί ένα "Primer Nation”. Έχουμε fans σε όλη την Ελλάδα, που περιμένουν πώς και πώς να έρθει το Primer και να ταξιδέψουν στην Αθήνα, μόνο και μόνο για αυτό. Από το 2022 και μετά, ένα 20% του κόσμου έρχεται από το εξωτερικό. Στόχος μας είναι να αυξηθεί ο φεστιβαλικός τουρισμός του Primer και της Ελλάδας γενικότερα στο μέλλον και γι’ αυτό επικεντρωνόμαστε στη συνολική εμπειρία του φεστιβάλ", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Πανάγος, CEO της διοργανώτριας εταιρείας, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο "α" πρόσφατα. Πράγματι, είναι προφανής η συνέπεια με την οποία η διοργάνωση επέμεινε στον κύριο στόχο της: να δημιουργήσει την απόλυτη φεστιβαλική εμπειρία για το κοινό που αγαπά αυτήν τη σκηνή, προσθέτοντας σε κάθε επόμενη έκδοσή της –από το ’18 μέχρι σήμερα– μια σειρά από καινοτομίες κι έναν "ανήσυχο" καλλιτεχνικό προγραμματισμό που έφερε στην Αθήνα θρυλικά ονόματα της σκηνής, όπως οι David Guetta, Tiësto, J Balvin, Steve Aoki κ.ά.

Primer
H ψυχή του Primer Nation

Φέτος, το Primer 2024 με την υπογραφή της Candy Cane επιστρέφει το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου, μεγαλύτερο από ποτέ, με δύο stages υψηλών προδιαγραφών –το Main Stage της Πλατείας Νερού και το νέο Afterhours Stage στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Tάε Kβον Ντο– και με περισσότερους από 10 διεθνείς προσκεκλημένους DJs, που θα αναλάβουν να δώσουν το ρυθμό στην 20ωρη χορευτική σκυταλοδρομία.

Eric Prydz
Eric Prydz

Ο διήμερος προγραμματισμός θα "απλωθεί" για πρώτη φορά σε ένα ανοιχτό και ένα κλειστό venue. Αρχικά, το ειδικά σχεδιασμένο Main Stage της Πλατείας Νερού, με 800 τ.μ. led οθονών, λέιζερ και πυροτεχνήματα, θα προσφέρει μια άκρως εμβυθιστική οπτικοακουστική εμπειρία. Μερικά από τα πιο hot ονόματα της παγκόσμιας clubland θα φιλοξενηθούν τόσο εκεί όσο και στο νέο Afterhours Stage, που εγκαινιάζεται για πρώτη φορά φέτος στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Tάε Κβον Ντο.

Röyksopp
Röyksopp

Headliners της εντυπωσιακής ανοιχτής σκηνής στην Πλατεία Νερού το Σάββατο 7/9 δεν είναι άλλοι από τον κορυφαίο Σουηδό DJ και παραγωγό της house, techno και electro Eric Prydz αλλά και οι Röyksopp. Το θρυλικό δίδυμο από τη Νορβηγία επιστρέφει στην Αθήνα φέρνοντας το εντυπωσιακό live show του στο Primer, που θα είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του. To line-up συμπληρώνουν ο ελληνικής καταγωγής Argy, η εκρηκτική Miss Monique και ο Pedrik. Αμέσως μετά, η φεστιβαλική δράση θα μεταφερθεί στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του Afterhours Stage, το οποίο θα λειτουργήσει μόνο για την πρώτη μέρα του φεστιβάλ για έναν ολονύχτιο χορευτικό μαραθώνιο. Πίσω από τα decks της νέας σκηνής θα βρεθούν οι Kölsch, Agents Of Time, Nick Jojo και Christian Cambas.

Martin Garrix
Martin Garrix

Την επόμενη μέρα (8/9), θα πάρει τη σκυτάλη το wonderkid της ηλεκτρονικής σκηνής Martin Garrix, που μέσα σε μία δεκαετία έχει καταφέρει όσα λίγοι, με εμφανίσεις στις μεγαλύτερες σκηνές και clubs του πλανήτη. Οι Gordo, Morten, Tujamo, Juicy M και Playmen θα πλαισιώσουν τον Garrix, συνθέτοντας ένα high energy line-up με ξεκάραθα EDM προσανατολισμό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Primer Music Festival 2024 - Ημέρα 1η

  • Dance

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ χορευτικής μουσικής της Αθήνας επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ με δύο stages υψηλών προδιαγραφών και περισσότερους από 18 διεθνείς προσκεκλημένους DJs που θα αναλάβουν να δώσουν τον ρυθμό στην 20ώρη χορευτική σκυταλοδρομία. Το απόλυτο φεστιβαλικό experience εμπειρία θα απλωθεί φέτος σε ένα ανοιχτό και ένα κλειστό venue. Αφενός στο ξεχωριστού design Main stage της Πλατείας Νερού που αποτελείται από 800 τ.μ. led οθονών και θα προσφέρει μια νέα, εμβυθιστική οπτικο-ακουστική εμπειρία και αφετέρου στο νέο Afterhours Stage στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Tae Kwon Do, θα φιλοξενηθούν μερικά από τα πιο hot ονόματα της παγκόσμιας clubland.

Primer Music Festival 2024 - Ημέρα 2η

  • Dance

Τη σκυτάλη θα πάρει το wonderkid της ηλεκτρονικής σκηνής Martin Garrix, που μέσα σε μια δεκαετία έχει καταφέρει όσο λίγοι, με εμφανίσεις στις μεγαλύτερες σκηνές και clubs του πλανήτη. Οι Gordo, Morten, Tujamo, Juicy M και Playmen θα πλαισιώσουν τον Garrix, συνθέτοντας ένα high energy line-up που υπόσχεται πολύ χορό. Το απόλυτο φεστιβαλικό experience εμπειρία θα απλωθεί φέτος σε ένα ανοιχτό και ένα κλειστό venue. Αφενός στο ξεχωριστού design Main stage της Πλατείας Νερού που αποτελείται από 800 τ.μ. led οθονών και θα προσφέρει μια νέα, εμβυθιστική οπτικο-ακουστική εμπειρία και αφετέρου στο νέο Afterhours Stage στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Tae Kwon Do, θα φιλοξενηθούν μερικά από τα πιο hot ονόματα της παγκόσμιας clubland.

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

System Olympia: Καλτ erotica, γκρούβα και Μεσόγειος από μια Ιταλίδα που πρέπει να ανακαλύψετε

Η DJ έρχεται στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του φετινού Mediterranean Soundwaves και με αφορμή την άφιξή της στην Ελλάδα επιλέξαμε τα κομμάτια που θα σας ζεστάνουν στην ώρα για το set της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
06/09/2024

Το Off the Hook 2024 στρέφει όλα τα φώτα στη hip hop σκηνή

Οι διοργανωτές του μεγάλου hip hop φεστιβάλ, Γιώργος Ραυτόπουλος (Dynasty Group Athens) και Χρήστος Καμπύλης (Lab Art), μιλούν στο "α" για τη διοργάνωση που καταφέρνει να συμπορεύεται όμορφα με τη δυναμική σκηνή που εκπροσωπεί.

"Piaf! the show": Μια συναυλία φόρος τιμής στην Edith Piaf στον Λυκαβηττό

Σε μιά χρονιά που ανήκει δικαιωματικά στο Παρίσι και τη ζωντανή μνήμη της Edith Piaf, η παράσταση "Piaf! The Show" ταξιδεύει ξανά στην Αθήνα.

Τα εξωφρενικά ακριβά εισιτήρια των Oasis και η δυναμική τιμολόγηση

Η προπώληση των εισιτηρίων ακολουθεί τη δυναμική τιμολόγηση, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να ξεφεύγουν σε τιμές, φτάνοντας ακόμη και τα 421 ευρώ για το βασικό tier.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν την έναρξη του Primer Music Festival

Δείτε τις χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα των δύο stages, το "έξυπνο" βραχιόλι ανέπαφης πληρωμής κ.λπ.

Alphaville: Οι synth pop ήρωες των 80s στο "Floyd"

Η θρυλική γερμανική μπάντα έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική ζωντανή εμφάνιση.

Επιπλέον ημερομηνίες για τις αποχαιρετιστήριες συναυλίες των The Last Drive

Το "Gagarin" θα φιλοξενήσει τους The Last Drive για δύο ακόμη εμφανίσεις.