3 βίντεο κλιπ ξένων σταρ μόλις κυκλοφόρησαν

Μπορεί ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού να κινείται με πιο αργούς ρυθμούς, όμως στη διεθνή μουσική βιομηχανία μάλλον αυτό δεν ισχύει, αφού τέσσερα μεγάλα αστέρια κυκλοφόρησαν πρόσφατα τα ολοκαίνουργια βίντεο κλιπ τους.

Die with a smile

Μπορεί ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού να κινείται με πιο αργούς ρυθμούς, όμως στη διεθνή μουσική βιομηχανία μάλλον αυτό δεν ισχύει, αφού τέσσερα μεγάλα αστέρια κυκλοφόρησαν πρόσφατα τα ολοκαίνουργια βίντεο κλιπ τους. Δείτε ποια είναι αυτά στο κείμενο που ακολουθεί.

"Die With A Smile”

Από ‘δω το πήγαιναν, από εκεί το έφερναν και τελικά είναι γεγονός: ο Bruno Mars και η Lady Gaga, δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, κυκλοφόρησαν το βίντεο κλιπ της πρώτης τους συνεργασίας. Το "Die With A Smile” ένωσε δύο icons της προηγούμενης δεκαετίας (όπως διαβάζουμε και στα -γενικώς- ενθουσιώδη σχόλια στο YouTube) σε ένα soft rock κομμάτι. Μια γεμάτη ψυχή μελωδία συνδυάζεται με στίχους για τον έρωτα σε ένα κλιπ όπου ο Bruno παίζει κιθάρα φορώντας καουμπόικο καπέλο και η Gaga αναλαμβάνει τα πλήκτρα. Τόσο ο χώρος (ένα άδειο τηλεοπτικό στούντιο) όσο και η αισθητική των ρούχων παραπέμπουν σε ένα ρετρό στιλ.

 

Bonus: Στο 1:55 αποκαλύπτεται, αν το παρατηρήσετε, ότι κοινό υπάρχει, αλλά αποτελείται από κούκλες βιτρίνας.

"Mamushi”

Η Megan "μεταμορφώνεται” από thee stallion (αρσενικό άλογο) σε mamushi για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ του νέου της τραγουδιού. Ο τίτλος του, που παραπέμπει σε ένα δηλητηριώδες φίδι που συναντάται στην Ιαπωνία, συνεχίζει το μοτίβο των προηγούμενων single "Cobra", "Hiss", και "Boa" του τελευταίου της studio album "Megan”. Η καταγωγή, μάλιστα, του επικίνδυνου αυτού κροταλία δεν είναι τυχαία, καθώς στο "Mamushi” η Αμερικανίδα συνεργάζεται  με τον ράπερ από το Τόκιο Yuki Chiba. Έτσι, όλες οι αναφορές του βίντεο προέρχονται από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου: τα λουτρά όνσεν, οι θρυλικές γυναίκες-φίδια Nure-onna (μία εξ αυτών γίνεται και η Megan), τα τατουάζ του στυλ της γιακούζα.

 

Bonus: Ο μπλε στρατός που θα δεις στο 2:55 αποτελεί ένα μικρό κλείσιμο ματιού στην ταινία "Dreams" του Akira Kurosawa.

 

"Lifetimes”

Η Katy Perry εμπνέεται από την κόρη της, η οποία της απαντά "ναι” όταν εκείνη την ρωτάει αν θα την αγαπά "σε κάθε ζωή” (every lifetime), και παρουσιάζει το δεύτερο single του επερχόμενου άλμπουμ της "143”. Μετά το φεμινιστικής εικονοποιίας "Woman’s world”, η Αμερικανίδα σταρ επιστρέφει με ένα πολύ 2010 ποπ τραγούδι κι ένα άκρως καλοκαιρινής διάθεσης κλιπ, στο οποίο διασκεδάζει στις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας. Βέβαια, μπορεί οι βαρκάδες, οι βουτιές και το κλάμπινγκ να ήταν οκέι, όμως τα παιχνίδια στην άμμο μπορεί και να μην ήταν. Και αυτό γιατί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχε άδεια για γυρίσματα σε κάποιους αμμόλοφους που φαίνονται στο βίντεο, οι οποίοι εξετάζεται αν είναι οι προστατευόμενοι του νησιού S'Espalmador.

 

Bonus: Σταμάτα το βίντεο στο 0:33 για να δεις όλους τους τίτλους του άλμπουμ.

  

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το 1ο Jazzét Festival στήνει μια τζαζ γιορτή στην Αθήνα

Το 1st Hellenic International Jazz Festival φέρνει στη σκηνή του Θεάτρου Πέτρας διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και ανερχόμενα σχήματα για μια τριήμερη μουσική εμπειρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/08/2024

6+1 εκδηλώσεις για να απολαύσετε την πανσέληνο του Αυγούστου

Ανακαλύψτε τις κορυφαίες εκδηλώσεις για μια αξέχαστη νύχτα στην καρδιά της Αθήνας υπό το φως της πανσελήνου.

Οι διεθνείς συναυλίες του Σεπτέμβρη

Η νέα σεζόν ξεκινά τη Δευτέρα 26/8 κι εκμεταλλεύεται την "παραδοσιακή" επιμονή του καλοκαιρίας, ώστε να ξετυλιχθεί τόσο σε ανοιχτούς, όσο και σε κλειστούς χώρους. Με πρόγραμμα αρκετά πλούσιο, το οποίο περιλαμβάνει 33 μεμονωμένες βραδιές, μα και φεστιβάλ, όλα στοχευμένα σε ευρύ φάσμα μουσικών γούστων.

Μία playlist για τον Δεκαπενταύγουστο

Δέκα συν ένα τραγούδια αφιερωμένα σε όλα τα άτομα που έμειναν Αθήνα και θέλουν να μελαγχολήσουν, να ονειροπολήσουν ή να νιώσουν main character μέσα στους έρημους δρόμους.

Μία νύχτα στο Ηρώδειο με τη μουσική του Hans Zimmer

Η ορχήστρα Lords of the Sound επιστρέφει με βραβευμένες συνθέσεις στην Αθήνα.

Το αρχαιολογικό μουσείο Πειραιά θα "ντύσει" τη πανσέληνο με μουσική

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πανσελήνου του Αυγούστου, θα διεξαχθεί η μουσική εκδήλωση με τίτλο "Μελωδίες στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο με τρεις τενόρους".

Η Αννα Βίσση "προτιμά"... το Καλλιμάρμαρο

Γιορτάζει με ακόμα περισσότερο κόσμο μισό αιώνα επιτυχημένης μουσικής διαδρομής.