Parklife: Queen Symphonic με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ

Μια βραδιά αφιερωμένη στους θρυλικούς Queen, ένα από τα πιο επιτυχημένα rock γκρουπ στην ιστορία.

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ © Πηνελόπη Γερασίμου

Στις 8 Σεπτεμβρίου, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, θα παρουσιάσουν στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ όλες τις μεγάλες επιτυχίες των Queen, ενός από τα πιο επιτυχημένα rock γκρουπ στην ιστορία. Τραγούδια που σημάδεψαν για πάντα τη rock μουσική, όπως τα "We will rock you", "We are the champions", "The show must go on", "Bohemian rhapsody", "I want to break free", "Another one bites the dust", "I want it all" και πολλές ακόμη επιτυχίες, θα αποδοθούν συμφωνικά, με απόλυτο σεβασμό στο πρωτότυπο μουσικό κείμενο, από τον συνθέτη Αχιλλέα Γουάστωρ. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε μουσική διεύθυνση Γιάννη Χατζηλοΐζου και διδασκαλία χορωδίας Μιχάλη Παπαπέτρου.

Διαβάστε Επίσης

Οι Queen υπήρξαν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα που αναδύθηκαν από τη βρετανική hard rock σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ο ήχος τους, δέχθηκε αρχικά επιρροές από το glam rock και το progressive rock, ενώ σταδιακά ενσωμάτωσαν από pop έως gospel και στοιχεία όπερας στις συνθέσεις τους. H επιβλητική ερμηνεία του frontman και τραγουδοποιού Freddy Mercury σε συνδυασμό με τις πολυεπίπεδες μελωδίες του βιρτουόζου κιθαρίστα Brian May, τους καθιέρωσαν ως ένα από τα μεγαλύτερα stadium rock γκρουπ στον κόσμο. 

Οι Queen κυκλοφόρησαν 15 προσωπικά άλμπουμ, ενώ σύμφωνα με το BBC οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν τους 300 εκ. δίσκους το 2009. Το "Bohemian Rhapsody" παρέμεινε στο Νο1 του Βρετανικού chart για εννέα εβδομάδες, ενώ η εμφάνισή τους στο Live Aid 1985 χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σπουδαιότερες live εμφανίσεις στην ιστορία της ροκ μουσικής.

Μετά τον θάνατο του Freddie Mercury το 1991, το γκρουπ κυκλοφόρησε έναν ακόμα δίσκο το 1995 και το 2001 εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2018 έλαβε το Βραβείο Grammy Lifetime Achievement.

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Χατζηφραγκέτα "ξαναχτυπούν" στην Αθήνα

Το αχτύπητο δίδυμο Φραγκιαδάκη – Χατζηγιάννης έρχεται με full-band σύνθεση και άκρως καλοκαιρινή διάθεση στο Θέατρο Βράχων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/08/2024

Ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Γιάννης Κότσιρας live στην παραλία Βαγιωνιάς

Μουσικές βραδιές στην παραλία της Αρχαίας Επιδαύρου.

3 ισπανόφωνοι ΛΟΑΤΚΙ+ τραγουδιστές για να ανακαλύψεις αυτό το καλοκαίρι

Ο ήχος και μόνο της γλώσσας της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής μάς ξυπνάει το καλοκαιρινό μουντ. Με την αφορμή αυτή, σου προτείνουμε τρία ισπανόφωνα αστέρια που αξίζουν να μπουν στο ραντάρ σου.

Οι Aerosmith ακύρωσαν όλες τις συναυλίες της περιοδείας τους

Το "τέλος εποχής" για το επιτυχημένο συγκρότημα φαίνεται να ήρθε πιο νωρίς από ότι περιμέναν όλοι λόγω τραυματισμού του τραγουδιστή Στίβεν Τάιλερ.

Μιχάλη και Χρήστο Καλκάνη, τι φέρνουν οι Seeds στο Kournos Music Festival στη Λήμνο;

Οι resident artists του 4ου Kournos Music Festival μιλάνε στο "α" για όσα πρόκειται να παρουσιάσουν με όχημα το νέο τους σχήμα Seeds.

Το 11ο Φεστιβάλ Ελάτειας είχε μουσική, φύση και όνειρο

Από απίστευτες live εμφανίσεις μέχρι ανεπανάληπτες στιγμές camping, σας μεταφέρουμε τον παλμό και την ενέργεια που μας κατέκλυσαν στην Ελάτεια.