Τι ρόλο έπαιξαν οι Infected Mushroom στη δημοφιλία της psy-trance;

Το μυθικό ντουέτο των Erez Eizen και Duvdev έρχεται στην Αθήνα για ένα μεγάλο πάρτι με τον Paul Oakenfold («Bolivar», 27/7), δίνοντάς μας την τέλεια αφορμή για μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης.

Infected Mushroom

Τα 10s βρίσκαν τον κόσμο της μουσικής τελείως απροετοίμαστο, με το τσουνάμι της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής (EDM) να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της. Οι φίλοι της pop, rock, metal, ακόμα και της hip hop είχαν πέσει τόσο έξω για το επόμενο κυρίαρχο ρεύμα της εποχής, το νέο mainstream. Δύο απ’ τους πιο διορατικούς παραγωγούς/DJs της γενιάς τους, οι Erez Eizen και Duvdev (Amit Duvdevani), εργάζονταν ήδη από τα δεκαπέντε τους, χτίζοντας πάνω στις EDM ρίζες τους νέα trippy, ψυχεδελικά μονοπάτια και δημιουργώντας έναν νέο δικό τους ήχο, τη Psychedelic Trance Music. Με αφορμή την εμφάνιση των Infected Mushroom στο "Bolivar Beach Club", όπου θα ανοίξουν για τον Paul Oakenfold (27/7), μιλήσαμε με τους δύο επιδραστικούς καλλιτέχνες για την εξέλιξη του είδους, τις όχι και τόσο αναμενόμενες συνεργασίες τους και το τελευταίο, 14ο(!) studio album τους, "Reborn".

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την πιο πρόσφατη κυκλοφορία σας "Reborn";
Θέλαμε να πιάσουμε από την αρχή κάποια από την παλιότερη μουσική που είχαμε χάσει με τα χρόνια. Ήταν μια δουλειά βαθιά ικανοποιητική, επειδή μας επέτρεψε να θυμηθούμε "αρχαία" κομμάτια μας μέσα από σύγχρονα ηχητικά συστήματα. Τα τραγούδια που διαλέξαμε έπρεπε να "ξαναγεννηθούν", εξ ου και ο τίτλος. Κάθε στοιχείο τους έπρεπε να χτιστεί από την αρχή. Τώρα, όμως, μπορούμε να τζαμάρουμε πάνω σε αυτές τις πρωτόλειες ιδέες μας σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ και κλαμπ σε όλο τον κόσμο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα ροκάρουμε μερικά από αυτά και στο "Bolivar" σε λίγες ημέρες.

Πώς πάει το τουρ σας με αυτά τα νέα κομμάτια μέχρι στιγμής;
Φοβερά! Επιστρέφουμε από μια sold out περιοδεία στην Αυστραλία και από μερικές πολύ δυνατές βραδιές σε πόλεις της Αμερικής και της Ευρώπης. Λατρεύουμε το ελληνικό κοινό, όπως και το ελληνικό φαγητό, οπότε είμαστε πανέτοιμοι να επιστρέψουμε σύντομα κοντά σας.

Infected Mushroom

Έχετε υπάρξει ένα από τα πιο παραγωγικά δίδυμα της psy-trance σκηνή για πάνω από δύο δεκαετίες, με κορυφαία άλμπουμ, όπως τα "The Gathering" (1999), "Vicious Delicious" (2007), "Army of Mushrooms" (2012). Πώς θα λέγατε ότι έχουν εξελιχθεί τα πράγματα από το ντεμπούτο σας, το 1999;
Τώρα το psy-trance είδος είναι πιο αποδεκτό στην κοινότητα της ηλεκτρονικής μουσικής. Εξακολουθεί να είναι ένα niche είδος, αλλά όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες εκτός της psy κοινότητας υποστηρίζουν αυτούς τους ήχους στις εμφανίσεις τους. Υπάρχουν μεγαλύτερα φεστιβάλ και περισσότερα πάρτι, καλύτερη ποιότητα ήχου και οι καλλιτέχνες της psy γίνονται γνωστά ονόματα. Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι είχαμε έναν μικρό αντίκτυπο σε νεότερους καλλιτέχνες και ελπίζουμε να έχουμε παίξει ρόλο στην εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.

Πώς συνδέει αυτό το μουσικό είδος τους ανθρώπους;
Δεν έχει σημασία αν είσαι ομοφυλόφιλος, στρέιτ, μαύρος, λευκός ή σε ποιο θεό πιστεύεις. Η μουσική είναι κάτι που φέρνει τους ανθρώπους κοντά... Για μια νύχτα μπορείς να ξεχάσεις όλα τα πράγματα που μας χωρίζουν. Η τέχνη είναι αγάπη.

Προτιμάτε να παίζετε σε κλαμπ ή σε φεστιβάλ; 
Απολαμβάνουμε και τις δύο εμπειρίες για διαφορετικούς λόγους. Μπορώ να σου πω ότι σίγουρα υπάρχουν φορές που βιώσαμε μια απίστευτη εμπειρία παίζοντας για 200 άτομα, αντί για 20.000.

Σε έναν κόσμο αυστηρών κατηγοριοποιήσεων, ο ήχος σας δεν εμπίπτει ακριβώς σε μια συγκεκριμένη ετικέτα. Πέρα από τις σαφείς ψυχεδελικές αναφορές, έχετε χαρακτηριστεί μέχρι και electronic rock...
Οι Infected Mushroom έχουν έναν χαρακτηριστικό ήχο, μια μοναδική ατμόσφαιρα που κάνει τη μουσική μας διαχρονική και ακατανόητη. Απλώς προσπαθούμε να φτιάχνουμε μουσική που θα κάνει τους ανθρώπους τρελαίνονται στην πίστα.

Έχετε συνεργαστεί επίσης με πάρα πολλούς καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα.
Μας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο η συνεργασία δημιουργεί κάτι που δεν θα υπήρχε ποτέ διαφορετικά. Είτε πρόκειται για τον Jonathan Davis, τον Perry Farrell, τον Matisyahu, είτε για remix παλιών εκτελέσεων των Doors, μας αρέσει να τα ενσωματώνουμε στο στιλ μας για να "μαγειρεύουμε" μοναδικά κομμάτια.

Τι έχετε ετοιμάσει για τη συνάντησή σας με τον θρυλικό Paul Oakenfold στο "Bolivar Beach Club", στις 27/7; 
Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι γι’ αυτήν τη βραδιά! Είμαστε πολλά χρόνια φίλοι με τον Paul και μάλιστα έχουμε κυκλοφορήσει παλιότερα ένα άλμπουμ στο δισκογραφικό label Perfecto που τρέχει ο ίδιος. Είναι πράγματι ένας θρύλος και είμαστε έτοιμοι να σας χορέψουμε σε μια αξέχαστη βραδιά. Ερχόμαστε ετοιμοπόλεμοι με παλιά και νέα διαμάντια στη φαρέτρα μας.
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Bolivar Beach Bar

Ακτή του Ήλιου, Άλιμος
  • Clubs

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Peter Hammill: Ένας ζωντανός θρύλος έρχεται στην Αθήνα

Δύο μοναδικές εμφανίσεις στο Ωδείο Αθηνών θα πραγματοποιήσει ο θρυλικός συνθέτης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/07/2024

Φεστιβάλ Νάξου 2024: Παραθερίζουμε στον Πύργο Μπαζαίου

Εικαστικές τέχνες, θέατρο, μουσική, σύγχρονος χορός και λόγος σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που κρατά μέχρι τον Σεπτέμβριο.

44ο River Party Reboot: Ένα (ακόμη) διονυσιακό τριήμερο στο Νεστόριο Καστοριάς

Το ιστορικό φεστιβάλ επιστρέφει στις όχθες του Αλιάκμονα για ένα τριήμερο στη φύση με καλεσμένους-έκπληξη (2-4/8).

Release Athens 2024: Judas Priest, για πόσο ακόμα θα μας τρελαίνετε;

Όλα όσα ζήσαμε τη θρυλική metal βραδιά στην Πλατεία Νερού, με Accept, Bruce Dickinson και Judas Priest να συνθέτουν ένα ονειρικό live για το ελληνικό κοινό.

Ο Black Coffee επιστρέφει για ένα house υπερθέαμα

Το περίφημο residency του "Hï Ibiza" έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά.

Behemoth: Οι 3 δίσκοι που τους μετέτρεψαν σε φεστιβαλική δύναμη

Οι Πολωνοί του Nergal θα ηγηθούν της ενδέκατης και τελευταίας ημέρας του φετινού Release Athens (Κυριακή 28/7) και αναμένεται να κάνουν επιβλητικό φινάλε στην Πλατεία Νερού, με ένα σόου σκοτεινού metal αντάξιο της καταχθόνιας φήμης και της διεθνούς γιγάντωσής τους.

Heilung: Η πειραματική pagan folk κολεκτίβα έρχεται στην Ελλάδα

Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού θα παρουσιαστεί η κολεκτίβα από τον Βορρά για μια "αρχαία" παράσταση.