Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Korn

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ. 

Korn

Οι Korn, το βραβευμένο με Grammy συγκρότημα που πριν από τριάντα χρόνια άλλαξε για πάντα την πορεία του σκληρού ήχου, ανοίγοντάς τον στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση ("South Park", "The Simpsons" κ.λπ.), το σινεμά ("End of Days", "The Crow", "Lara Croft" κ.ά.) και στο mainstream κοινό γενικότερα, θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας. H μουσική τους, αναπόσπαστο κομμάτι της ποπ κουλτούρας, άνοιξε το δρόμο για πολλά μεταγενέστερα γκρουπ, όπως οι Limp Bizkit, οι Slipknot και οι Sepultura. Μαζί τους οι Spiritbox, Loathe και Planet of Zeus (22/7).

Måneskin

Maneskin

Είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε να ξεπηδάει κάποιο συγκρότημα και σχεδόν αμέσως να μετατρέπεται σε είδωλο για το κοινό τους. Οι Måneskin, το ιταλικό φαινόμενο που κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision το 2021 και μαζί τις εντυπώσεις των μουσικόφιλων διεθνώς είναι μια τέτοια περίπτωση. Δισεκατομμύρια streams, headliner shows στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη, sold out περιοδείες μέχρι και μία υποψηφιότητα για Grammy είναι μερικά μόνο από τα πολλά επιτεύγματα της εκρηκτικής μπάντας του Damiano. Η ανακοίνωση της έλευσής τους στο Ejekt Festival προκάλεσε εύλογα μεγάλο ενθουσιασμό και στο ελληνικό κοινό, που έσπευσε να κάνει τα εισιτήρια της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ ανάρπαστα. Στην πρώτη τους εμφάνιση στα μέρη μας, τους Måneskin θα πλαισιώσουν οι Palaye Royale και η Alice Merton (23/7).

Bring Me the Horizon

Bring Me The Horizon

Άλλο ένα ντεμπούτο θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ ύστερα από αναμονή πολλών χρόνων. Η αυλαία του Ejekt 2024 θα πέσει με τους metalcore τιτάνες Bring Me the Horizon, ένα από τα μεγαλύτερα απωθημένα του ελληνικού κοινού. Η τρομερή παρέα του Oli Sykes έρχεται στην Αθήνα με όλα εκείνα τα modern classics που καθιέρωσαν τους BMTH ως μία από τις πιο δημιουργικές μπάντες του εναλλακτικού metal. Το line-up συμπληρώνουν οι Neck Deep, Bury Tomorrow και SiXforNinE.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ejekt 2024 - Korn

  • Φεστιβάλ

Tο βραβευμένο με Grammy συγκρότημα, που πριν από τριάντα χρόνια άλλαξε για πάντα την πορεία του σκληρού ήχου κάνοντάς τον αναπόσπαστο κομμάτι της ποπ κουλτούρας, θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας του Ejekt. Μαζί τους οι Spiritbox, Loathe και Planet of Zeus. Με το ομώνυμο ντεμπούτο τους του 1994, οι Korn κυριολεκτικά ανανέωσαν τη metal μουσική, φέρνοντας κάτι πραγματικά καινούργιο που μιλούσε στη νέα γενιά κοινού και δημιούργησε ένα τετάστιο ρεύμα που επέτρεψε στον σκληρό ήχο να βρεθεί στις κορυφές των charts. Με ύμνους όπως τα “Blind”, “Freak On A Leash”, “A.D.I.D.A.S.”, “Coming Undone”, “Falling Away From Me”, “Got The Life”, “Here To Stay”, “Get Up”. “Word Up” και πολλά άλλα τραγούδια τους, οι Korn σάρωσαν τα πάντα και άνοιξαν το δρόμο για συγκροτήματα όπως τους Limp Bizkit, Slipknot. Machine Head, Sepultura.

Ejekt 2024 - Måneskin

  • Φεστιβάλ

Μεγάλο ενθουσιασμό προκάλεσε η ανακοίνωση της μπάντας που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Eurovision ως ανανεωτές της ιταλικής ροκ σκηνής. Το line-up συμπληρώνουν οι Palaye Royale και η Alice Merton. Οι Palaye Royale είναι ένα από τα πιο καυτά νέα rock συγκροτήματα, με εκατοντάδες εκατομμύρια streams και έξοχη φήμη για τα απίστευτης ενέργειας live τους και την rock-star περσόνα του Remington Leith που θυμίζουν τις χρυσές εποχές της κιθαριστικής μουσικής των προηγούμενων δεκαετιών. H Alice Merton έκανε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντεμπούτα των τελευταίων ετών με το mega hit “No Roots”. Το τραγούδι που αγαπήθηκε ιδιαίτερα και από το ελληνικό ραδιόφωνο, την έφερε στο τοπ10 αρκετών ευρωπαϊκών χωρών και έγινε πολυπλατινένιο.

Ejekt 2024 - Bring Me the Horizon

  • Φεστιβάλ

Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει με τους metalcore τιτάνες που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα απωθημένα του ελληνικού κοινού. Θα μοιραστούν τη σκηνή με τους Neck Deep, Bury Tomorrow και SiXforNinE. Η τρομερή παρέα του Oli Sykes έχει διαγράψει μια μετεωρική πορεία προς την κορυφή: τα τραγούδια τους συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια streams στις διάφορες πλατφόρμες και δίσκοι τους έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι σε Αγγλία και ΗΠΑ. Οι περιοδείες τους ξεπουλάνε αρένες σε όλο τον πλανήτη και το όνομα τους φιγουράρει ως headliner στα μεγαλύτερα φεστιβάλ. Έχουν κερδίσει 7 βραβεία Kerrang, ενώ έχουν 2 υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, 5 για NME Awards και πολλές ακόμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.

Judas Priest, Bruce Dickinson & Accept: Η μεταλλική "τρίαινα" του Release Athens 2024

Βγαλμένη από hard & heavy όνειρο μοιάζει η προτελευταία μέρα του φεστιβαλικού μαραθώνιου στην Πλατεία Νερού (Κυριακή 21/7), αφού ενώνει δύο θρυλικές φωνές της βρετανικής ατσάλινης εποποιίας των 1980s με το γκρουπ που προσωποποίησε τη γερμανική σχολή.