Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Arild Andersen
  

Για πρώτη χρονιά στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024, διοργανώνεται το Jazzét Festival: "1st Hellenic International Jazz Festival” στο Θέατρο Πέτρας, μία τριήμερη γιορτή της τζαζ τέχνης, που στοχεύει να καθιερωθεί ως ετήσιος πολιτιστικός θεσμός και να φιλοξενεί σχήματα και καλλιτέχνες από την εγχώρια και παγκόσμια τζαζ σκηνή, εστιάζοντας στους ‘Ελληνες δημιουργούς με διεθνείς συνεργασίες.

τακης φαραζης

Στο "1ο Ελληνικό Διεθνές Τζαζ Φεστιβάλ” συμμετέχουν το νέο σχήμα "Galazio” με  καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, όπως ο Νορβηγός κοντραμπασίστας Arild Andersen (Jan Garbarek Quartet, ECM Artist) ο Αμερικανός ντράμερ Paul Wertico (Pat Metheny Group, 7 Time Grammy Awards Winner) και ο Έλληνας κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής (Blue Note Records & Benedetto Guitars Artist), η ανερχόμενη συνθέτης και τραγουδίστρια Katerina Pipili Quartet από την Γαλλία, το βραβευμένο Claude Diallo Situation από την Ελβετία, η εξαίρετη Έλλη Πασπαλά "Elly loves Jazz” featuring David Lynch και Τάκη Φαραζή, καθώς επίσης και τα καταξιωμένα σχήματα BYS Trio featuring Χάρης Λαμπράκης & Άννα Λινάρδου και το Ntinos Manos Quintet από την Θεσσαλονίκη. 

αννα λιναρδου

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στον υπαίθριο χώρο του Θεάτρου Πέτρας θα διοργανωθούν παράπλευρες καλλιτεχνικές δράσεις και δρώμενα από ομάδες τζαζ χορού και κρουστών, έκθεση τζαζ φωτογραφίας και λευκώματος και θα υπάρχουν περίπτερα ραδιοφωνικών σταθμών, δισκογραφικών εταιριών, Ωδείων & Μουσικών Σχολών, πολιτιστικών φορέων και οργανισμών.

Πρόγραμμα του festival

Τη Παρασκεύη 13 Σεπτεμβρίου 2024, στις 21:00, θα ξεκινήσουν οι Claude Diallo situation, με τον Claude Diallo στο πιάνο, τον Leon Frei ως μπασίστα και τη Laura Schäfer στα ντραμς. Λίγο πιο αργά στις 22:30, θα εμφανιστούν οι bus trio featuring Χάρης Λαμπράκης και Αννα Λινάρδου. Ο Χρυσόστομος Μπουκάλης  επί σκηνής με κοντραμπάσο, ο Κώστας Γιαξόγλου στο πιάνο, ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης  στα ντραμς, ο Χάρης Λαμπράκης νέι και η Άννα Λινάρδου θα τραγουδά.

CLAUDE DIALLO SITUATION

 

Το Σάββατο στις 14 Σε[τεμβρίου 2024, ,μόλις πέσει ο ήλιος στιςμ 21:00, θα εμφανιστούν οι Katerina Pipili quartet, η Katerina Pipili ανέλαβε τις συνθέσεις και το τραγούδι, ο Tommy Scott στο πιάνο, ο Gabriel Pierre στο κοντραμπάσο και ο Mailo Rakotonanahary στα τύμπανα. Λίγο αργότερα στις 22:30 , θα εμφανιστούν οι Galazio – Arlid Andersen, Paul Wertico, Lefteris Christofis. Θα συνυπάρξουν επί σκηνής οι Arild Andersen στο κοντραμπάσο, ο Paul Wertico στα ντραμς και οΛευτέρης Χριστοφής στις κιθάρες.

 

Τη τελευταία μέρα του φεστιβάλ, τη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, στις 21:00 θα βρεθούν στη σκηνή οι Ntinos Manos quintent. Ο James Wylie στο σαξόφωνο, ο Θοδωρής Κότσυφας στη κιθάρα, ο Λέανδρος Πασσιάς στο πιάνο, ο Ντίνος Μάνος στο κοντραμπάσο και ο Γιώργος Κλουντζός στα ντραμς. Το κλείσιμο του τριημέρου θα γίνει από τους Ελλη Πασπαλά "Elly loves Jazz” featuring David Lynch & Takis Farazis, στις 22:30.  Η Ελλη Πασπαλά θα τραγουδά, ο David Lynch στο σαξόφωνο και στο φλάουτο, ο Τάκης Φαραζής στο πιάνο, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο κοντραμπάσο και ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα ντραμς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.