5+1 συναυλιακά events που δεν θα χάσουμε αυτή την εβδομάδα

Smashing Pumpkins

1. Η Αμερική αντεπιτίθεται 

Οι alt-rock εικονοκλάστες που ηγήθηκαν της εναλλακτικής σκηνής των 90s έρχονται στο Plisskën. Ο λόγος για τους Smashing Pumpkins, που θα κάνουν στάση στο ΣΕΦ στις 16/7, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους "The World Is a Vampire". Με περισσότερα από 30 εκατομμύρια πωλήσεις από το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Gish" (1991) μέχρι το διπλό "CYR" (2022) και δύο βραβεία Grammy, παραμένουν ένα από τα πιο επιδραστικά ροκ σχήματα που κατάφερε να ξεπεράσει σε δημοφιλία πολλά ονόματα του mainstream ήχου, στρώνοντας το δρόμο για την επόμενη γενιά καλλιτεχνών.

2. Η επιστροφή του Asaf Avidan

Asaf Avidan

Ο Ισραηλινός τραγουδοποιός φέρνει μουσικές που περιέχουν δόσεις blues και cabaret, folk και indie rock, αλλά και το διάσημο ανδρόγυνο παιχνίδι του, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Πέντε χρόνια μετά την τελευταία του σόλο παράσταση επιστρέφει στην Αθήνα στο πλαίσιο του νέου Ichnology Solo Tour του (12/7).

3. Μια γιορτή για τον έρωτα και τη ζωή

Σταμάτης Κραουνάκης

Στη φυσική της συνέχεια, η επιτυχημένη παράσταση του χειμώνα συνεχίζει την καλοκαιρινή της βόλτα στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας και της περιφέρειας. Έτσι, "Πιάνει ο Έρωτας δουλειά" και πάλι, αυτήν τη φορά στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας, στις 17/7. Ο Σταμάτης Κραουνάκης έρχεται με μια μεγάλη παρέα ερμηνευτών και μουσικών που πιστεύει ακόμα στο τραγούδι, στην ψυχαγωγική του λειτουργία και στην ιδέα ότι ο έρωτας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Ο συνθέτης συγκεντρώνει παλιότερα και καινούργια τραγούδια του, αλλά και διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες που "τραγούδησαν" τους καημούς και τις ελπίδες. Πιάνα, κοντραμπάσο, βιολοντσέλο, μπουζούκια, βιολί, οι εκλεκτοί συνεργάτες και τέσσερις ερμηνευτές της νεότερης γενιάς (Χρήστος Γεροντίδης, Κώστας Μπουγιώτης, Πένυ Ξενάκη, Γιώργος Στιβανάκης) συνθέτουν μια ιδιοσυγκρασιακή λαϊκή γιορτή με αγαπησιάρικο mood, που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Ο καλλιτέχνης, που αποτελεί ένα πολύ ξεχωριστό κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, μας ταξιδεύει στην τρυφερή και την πιο σπαρακτική πλευρά του για μία μόνο βραδιά.

4. 50 χρόνια Τάνια Τσανακλίδου

Τάνια Τσανακλίδου

Η ερμηνεύτρια έρχεται στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, και βουτάει στην 50χρονη δισκογραφία της, ανασύροντας μουσικούς θησαυρούς που καθόρισαν τη μεγάλη πορεία της (14/7). Τα τραγούδια της Μεταπολίτευσης μπλέκονται με την ατμόσφαιρα των μπουάτ της Πλάκας και ο Νίκος Ξυλούρης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Σπανός συναντούν την Εντίτ Πιαφ και τον Τσάρλι Τσάπλιν. Συνοδοιπόροι της σε αυτή την αναδρομή ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Μιχάλης Δέλτα και ο Κώστας Θωμαΐδης.

5. Ο "πολύχρωμος Mozart της Gen Z" ανεβαίνει στον Λόφο

Jacob Collier

Παιδί-θαύμα, "πολύχρωμος Mozart της Gen Z", μουσική ιδιοφυΐα… αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λίγους βαρύγδουπους τίτλους που αποδίδονται στο Jacob Collier. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της γενιάς του καθώς πριν τα 28 του έχει ήδη στο ενεργητικό του τέσσερα άλμπουμ, έντεκα υποψηφιότητες και έξι βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένης και της βράβευσής του για το καλύτερο άλμπουμ του 2021. Κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα του από πολύ νωρίς, ως το απόλυτο YouTube sensation, ανεβάζοντας μια σειρά από διασκευές στο κανάλι του. Λίγο καιρό αργότερα, το 2016, έκανε το ντεμπούτο του στη δισκογραφία με το "In My Room". Οχτώ χρόνια αργότερα ο Collier επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, έχοντας κυκλοφορήσει πρόσφατα τον πέμπτο κατα σειρά δίσκο του, με τίτλο "Djesse Vol. 4”. Έρχεται στις 13 Ιουλίου, στο Δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού, για μια από τις πιο πολυαναμενόμενες συναυλίες του καλοκαιριού.

+1 Όλη η πόλη σε "Gou-mania"

Peggy Goo

Σε σταθερά ανοδική τροχιά η περιζήτητη DJ και παραγωγός της ηλεκτρονικής σκηνής –αλλά και influencer, fashion icon–κάθε χρονιά που περνάει μοιάζει να είναι ακόμη πιο ασταμάτητη. Το 2023 σάρωσε με το mega hit "(It Goes Like) Nanana", ενώ φέτος, συνεργάστηκε με τον Lenny Kravitz για το single "I Believe in Love Again". To Ejekt Festival φέρνει στην Αθήνα για πρώτη φορά το show Peggy Gou & Friends, που επιμελείται η ίδια η Goo. Έτσι, στις 12/7, το Faliro Sports Pavillion υποδέχεται ένα εκρηκτικό line-up με τους Ryan Elliott, Mogwaa, Feathered Sun (live), Amelia και, φυσικά, headliner την Peggy Goo.


 

Περισσότερες πληροφορίες

Smashing Pumpkins

  • Rock-pop-folk

Η alt-rock μπάντα που ηγήθηκε της εναλλακτικής σκηνής των 90s κάνει στάση στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους «The World Is a Vampire». Με περισσότερα από 30 εκατομμύρια πωλήσεις από το ντεμπούτο άλμπουμ τους («Gish», 1991) μέχρι τον ενδέκατο ολοκληρωμένο και διπλό δίσκο τους, «CYR» (2022) και δύο βραβεία Grammy οι Smashing Pumpkins παραμένουν ένα από τα πιο επιδραστικά ροκ σχήματα που κατάφερε να ξεπεράσει σε δημοφιλία πολλά ονόματα του mainstream ήχου. Ήταν 1995 όταν σε πείσμα της δισκογραφικής τους αλλά και του μουσικού Τύπου το συγκρότημα από το Σικάγο με επικεφαλής τον αντιφατικό Billy Corgan ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός διπλού άλμπουμ· εγχείρημα που μέχρι τότε είχαν τολμήσει μεγαθήρια, όπως οι Beatles, οι Pink Floyd και οι Who. Ο λόγος για το διαμαντένιο «Mellon Collie and the Infinite Sadness» (1995), που σφράγισε την εποχή του εναλλακτικού ροκ. Ακολούθησαν κι άλλες κορυφαίες στιγμές, σαν το πλατινένιο «Adore» (1998) και το χρυσό «Machina/The Machines of God» (2000), με τους Smashing Pumpkins να μην κόβουν ταχύτητα ποτέ τόσο στο στούντιο όσο και στη σκηνή.

Τάνια Τσανακλίδου

  • Ελληνική

Τραγούδια από μια πολυδιάστατη καλλιτεχνική πορεία που μετρά πλέον «50 καλοκαίρια και χειμώνες». Στη μουσική παράσταση που θα επιμεληθεί η ίδια, η ροή των τραγουδιών θα ακολουθεί τόσο την κοινωνικοπολιτική συνθήκη στην οποία γεννήθηκαν όσο και τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις της Τσανακλίδου στο πέρασμα των χρόνων. Έτσι, η χούντα, η Μεταπολίτευση, οι μπουάτ της Πλάκας, ο Ξυλούρης και ο Λεοντής συναντούν επί σκηνής το πέρασμα της Τάνιας Τσανακλίδου από το Θέατρο Τέχνης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, τον Γιάννη Σπανό και τον Μορμόλη, τον Τσάρλι Τσάπλιν, την Edith Piaf, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Μιχάλη Δέλτα κ.ά.

Asaf Avidan

  • Rock-pop-folk

Με ιδιαίτερη και πολύ προσωπική ερμηνεία, που οδηγεί τις φωνητικές του δυνατότητες στα άκρα, με μουσική που περιέχει δόσεις blues και cabaret, folk και indie rock αλλά και άψογη αισθητική. Μεγάλος εραστής του folk-rock και της Americana, ο Ισραηλινός τραγουδοποιός και τραγουδιστής παρουσιάζει υλικό από το σύνολο της δισκογραφίας του.

Peggy Gou

  • Dance

To EJEKT Festival φέρνει στην Αθήνα το show Peggy Gou & Friends. Στο ίδιο line-up, που επιμελείται η ίδια η Goo, έρχονται οι Ryan Elliott, Mogwaa, Feathered Sun (live) και Amelia. Μόνιμα σε τροχιά επιτυχίας, η σούπερ σταρ DJ και παραγωγός της ηλεκτρονικής σκηνής μοιάζει κάθε χρονιά που περνάει να είναι ακόμη πιο ασταμάτητη. Το 2023 σάρωσε με το mega hit «(It Goes Like) Nanana», ενώ φέτος, συνεργάστηκε με τον Lenny Kravitz για το single «I Believe in Love Again».

Σταμάτης Κραουνάκης

  • Ελληνική

«Πιάνει ο έρωτας δουλειά»: Μεγάλες διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες από μια παρέα που πιστεύει στο τραγούδι και στην ψυχαγωγική του λειτουργία.

Jacob Collier

  • Rock-pop-folk

Ο παραγωγός, πολυοργανίστας και συνθέτης που μετρά ήδη 6 βραβεία Grammy στο ενεργητικό του ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Αθήνα, επιχειρώντας να επιβεβαιώσει τον βαρύγδουπο τίτλο του «Μότσαρτ της Generation Z». Με την καινούργια του δισκογραφική δουλειά ο Collier επιχειρεί να ξεπεράσει ακόμα περισσότερο τα σύνορα της μουσικής του διαδρομής και να “πλέξει” με ευφάνταστο τρόπο όλα τα μουσικά είδη (τζαζ, φανκ, σοουλ, ποπ και κλασσική μουσική) πάντα με τον δικό του ξεχωριστό «καλειδοσκοπικό» τρόπο.

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Λόφος Λυκαβηττού
  • Συναυλίες

Ηρώδειο

Διονυσίου Αρεοπαγίτου
  • Βινιέτες Μουσικής

Κατράκειο

Ακροπόλεως & Νέστορος (Άλσος Αγ. Φιλίππου), Νίκαια
  • Συναυλίες

Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Φάληρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
15/07/2024

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.

Judas Priest, Bruce Dickinson & Accept: Η μεταλλική "τρίαινα" του Release Athens 2024

Βγαλμένη από hard & heavy όνειρο μοιάζει η προτελευταία μέρα του φεστιβαλικού μαραθώνιου στην Πλατεία Νερού (Κυριακή 21/7), αφού ενώνει δύο θρυλικές φωνές της βρετανικής ατσάλινης εποποιίας των 1980s με το γκρουπ που προσωποποίησε τη γερμανική σχολή.

"Majesty Queen": Το αφιέρωμα στους θρυλικούς Queen επιστρέφει στην Αθήνα

Ο Σέθ Ντάνιελς εμφανίζεται ως ένας μικρός Φρέντι Μέρκιουρι στη σκηνή του City Garden Festical.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη περπατά "Σε άλλα μονοπάτια"

Η σημαντική ερμηνεύτρια έρχεται για δύο συλλεκτικές συναυλίες στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.