Thievery Corporation και Black Pumas γκρούβαραν όπως κανείς άλλος την Πλατεία Νερού

release

Μόλις 2 χρόνια είχαν μεσολαβήσει από την τελευταία φορά που έπαιξαν στην πόλη μας, όταν είχαν βρεθεί στην ίδια σκηνή λίγο πριν τους Pet Sho Boys. Ωστόσο, φαίνεται πως οι Thievery Corporation είχαν λείψει στο ελληνικό κοινό που δεν σταμάτησε να χορεύει κατά τη διάρκεια μιας πολυπολιτισμικής εμπειρίας που διέσχισε την παραδοσιακή ηλεκτρονική χορευτική μουσική ταυτόχρονα με την downtempo ηλεκτρονική.

οπαπ
Το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

Βέβαια μπορούσες να καταλάβεις πως μεγάλο μέρος του κόσμου είχε έρθει αυτή την ομολογουμένως ζεστή Τρίτη στο Release Athens 2024 και την Πλατεία Νερού για το άλλο μεγάλο όνομα που επισκεπτόταν για πρώτη φορά τη χώρα μας, τους Black Pumas σε ένα live αφιερωμένo στους ήχους της downtempo / dub / electronica και της soul. 

οπαπ
Το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

Την βραδιά άνοιξαν το πολυμελές supergroup από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band και ο υπέροχος Anduze με τον πλέον ιδανικό τρόπο, για να δώσουν σκυτάλη στους Black Pumas. Το soul ντουέτο από το Τέξας, δημιούργημα των Eric Burton και Adrian Quesada, παρότι μετράει μόλις 2 προσωπικά άλμπουμ έχει καταφέρει να κερδίσει μια κλασικότητα ενώ ταυτόχρονα έχει κυκλοφορήσει μερικά power singles που έχουν κατακτήσει την παγκόσμια μουσική σκηνή.  Με μια εκρηκτική παρουσίαση, οι Black Pumas επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για μια απολαυστική μπάντα επί σκηνής. Το σετ που παρουσίασαν ξεσήκωσε την κατάμεστη Πλατεία Νερού αφού το ντουέτο έπαιξε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του, όπως "October 33”, "Rock and Roll", "More Than a Love Song" για να κλείσουν με το "Colors” στο οποίο χέρια και κινητά υψώθηκαν στον ουρανό. 

release

release opap
Το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

Στη συνέχεια το set στην σκηνή αλλάζει δημιουργώντας χώρο για όλους τους μουσικούς που πλαισιώνουν το εμβληματικό δίδυμο των Eric Hilton και Rob Garza. Οι Thievery Corporation είναι στο stage και ξεκινάνε με ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διαχρονικά τους hits μετά από δώδεκα άλμπουμ, το "Lebanese blond”.  

οπαπ

Σε μεγάλη φόρμα, πραγματοποίησαν μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση σε διαφορετικά ηχοτόπια όπου νταμπ, τριπ χοπ, ηλεκτρονική μουσική, χιπ χοπ, έθνικ, φανκ και ρέγκε συναντιόντουσαν σε ένα ακατάπαυστο live act. The Heart's a Lonely Hunter, Amerimacka, Fight to Survive και μια πολύ μυσταγωγική ακουστική εκτέλεση του The Richest Man in Babylon απέδειξαν τη δύναμη της πραγματικά καλής, διαχρονικής μουσικής από καλλιτέχνες που τιμούν τη δουλειά και το κοινό τους. Και ταυτόχρονα μπορούν να γκρουβάρουν. 

οπαπ
Το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr
​​​


 Εμείς ζήσαμε αυτό το συναρπαστικό καλοκαιρινό βράδυ γεμάτο μουσική στο VIP μπαλκόνι του opaponline.gr. Όσο περιμέναμε, μάλιστα, τους Black Pumas και τους Thievery Corporation να ανέβουν στη σκηνή, είχαμε την ευκαιρία να κατεβάσουμε το Opaponline App, όπου μπορεί κανείς να βρει, από όπου και αν βρίσκεται, όλα τα παιχνίδια αριθμών του ΟΠΑΠ. Το opaponline.gr, που μας φιλοξένησε, αποτελεί χορηγό του Release Athens Festival για δεύτερη χρονιά και γι’ αυτό δίνει τη δυνατότητα σε όλους να διεκδικήσουν δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας, διπλά εισιτήρια για τις επόμενες συναυλίες! Περισσότερες πληροφορίες, διαθέσιμες εδώ.

οπαπ
Το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.