Διπλό ραντεβού στην Πλατεία Νερού

Ένα δυνατό διήμερο στη σκηνή του Release Athens 2024 με headliners τους Duran Duran και τους Massive Attack.

Duran Duran © Nefer Suvio

Το Release Athens 2024 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και υποδέχεται τους "Massive Attack" και τους "Duran Duran", αντίστοιχα, δύο σπουδαία ονόματα που έχουν γράψει το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής. Οι πρώτοι, επιστρέφουν στην Αθήνα στις 17 Ιουλίου μετά από πολλά χρόνια για ένα show που αναμένεται να είναι το καλύτερο που έχουν παρουσιάσει ποτέ στην Ελλάδα. Μαζί τους, οι Beak> του Geoff Barrow (Portishead), οι οποίοι έρχονται στο Release Athens Festival έχοντας στις αποσκευές τους έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς αλλά και οι "Mount Kimbie", ένα από τα πιο περιπετειώδη συγκροτήματα του σύγχρονου indie.

Massive Attack

Οι "Duran Duran" από την άλλη εμφανίζονται στις 18 Ιουλίου και δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Μιλάμε άλλωστε για ένα από τα μεγαλύτερα pop συγκροτήματα όλων των εποχών, μια από τις πλέον καθοριστικές μπάντες των τελευταίων 40+ ετών, με αμέτρητες επιτυχίες και μια αξιοζήλευτη πορεία που συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι σήμερα. 

Προπώληση διημέρου μέσω more.com εδώ.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Release Athens 2024 - Duran Duran

  • Rock-pop-folk

Οι μεγαλύτεροι pop stars των διαχρονικών 80s, υπεύθυνοι για μερικά από τα πλέον μυθικά τραγούδια των τελευταίων 40 ετών και εντυπωσιακά επίκαιροι μέχρι σήμερα, έρχονται στην Αθήνα για ένα φαντασμαγορικό show. Οι Duran Duran σχηματίστηκαν στο Birmingham της Αγγλίας το 1978 και εξελίχθηκαν σε μια από τις πιο καθοριστικές μπάντες της new wave και synth-pop σκηνής των 80s. Αποτελούμενοι από τους Simon Le Bon, Nick Rhodes, John Taylor, Roger Taylor και Andy Taylor, κατάφεραν μέσα σε μόλις πέντε χρόνια (1981-1986) να προκαλέσουν παγκόσμια φρενίτιδα αντίστοιχη εκείνης των Beatles στα 60s. Στα τέλη του 2023, οι Duran Duran κυκλοφόρησαν το 16ο άλμπουμ της εντυπωσιακής καριέρας τους. Το “Danse Macabre” είχε σαν επίκεντρο της έμπνευσής του τη γιορτή του Halloween και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Release Athens 2024 - Massive Attack

  • Φεστιβάλ

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας φέρνοντας μαζί το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα. Μαζί τους, οι Beak> του Geoff Barrow (Portishead) και οι Λονδρέζοι Mount Kimbie. Ξεκινώντας από το Bristol της Αγγλίας, το 1988, και έχοντας τις ρίζες τους στην κολεκτίβα The WildBunch, οι Massive Attack παραμένουν μόνιμα μπροστά από την εποχή τους. Mε μόλις 5 studio albums, άλλαξαν τη σύγχρονη μουσική για πάντα. Αμφισβητώντας κάθε γνωστή pop φόρμα και κλισέ, γέννησαν το trip hop, έναν δικό τους ήχο που δεν μπορούσε να μπει σε καμία κατηγορία. Ένας σκοτεινός και αισθαντικός συνδυασμός ηλεκτρονικών ήχων, hip-hop, samples, επιρροών από τη dub / reggae / soul, ακόμα και από το post-punk, που συνεπήρε την παγκόσμια σκηνή στις αρχές των 90s και μας προσέφερε μερικά από τα σπουδαιότερα δείγματα μουσικής δημιουργίας των τελευταίων 30 ετών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Ποιος φοβάται τη σύγχρονη μουσική;": Ένα διήμερο αφιερωμένο στην ηχητική τέχνη στο Μέγαρο

Ένα διήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/10/2024

Μίμης Πλέσσας (1924-2024): Αντίο σε έναν σπουδαίο συνθέτη, που συνδέθηκε όσο κανείς άλλος με τις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες

Πολυπράγμονας δημιουργός, έγραφε με την ίδια ευκολία υπέροχα σέικ και δημοφιλέστατα λαϊκά, ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στις απαρχές της εγχώριας τζαζ.

Ποιες διεθνείς συναυλίες ανυπομονούμε να ζήσουμε στην Αθήνα, ως το φινάλε του 2024;

Συχνοί επισκέπτες, ονόματα τα οποία έρχονται για πρώτη φορά, περιπτώσεις που μας ξανατιμούν μετά από καιρό και φρέσκιες παρουσίες που χτίζουν συνδέσμους με το εγχώριο κοινό, διαμορφώνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Πέθανε ο Μίμης Πλέσσας

Εφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας λίγο πριν κλείσει έναν αιώνα ζωής.

6+1 τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα που γεννήθηκε σαν σήμερα (5/10)

Με αφορμή τα γενέθλια του αγαπημένου Έλληνα τραγουδιστή, ακούμε ξανά εφτά κομμάτια του.

"Ο Γκρεμιστής": O Κώστας Μακεδόνας ερμηνεύει τον κύκλο τραγουδιών του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Τα τραγούδια του album "Ο Γκρεμιστής" κυκλοφορούν σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και σε φυσικό προϊόν.