Η σπουδαία Dionne Warwick στη σκιά της Ακρόπολης

Με μια καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερα από 60 χρόνια, επιστρέφει στην Ευρώπη με το ολοκαίνουργιο της σόου «Don’t Make Me Over».

Dionne Warwick

Η  θρυλική Dionne Warwick – η γυναίκα που χαρακτηρίζεται ως μια από τις κορυφαίες καλλιτέχνιδες στην παγκόσμια ιστορία –  έρχεται να μαγέψει το ελληνικό κοινό σε μια εμβληματική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, με το ολοκαίνουργιο της σόου "Don’t Make Me Over". Με 5 GRAMMYs στο ενεργητικό της, 45 άλμπουμ στα top charts, και πάνω από 60 εκατομμύρια σε πωλήσεις δίσκων, η Dionne Warwick θεωρείται πλέον η "χρυσή κυρία" της αμερικανικής pop, soul, jazz και R&B μουσικής κουλτούρας. Η Warwick κατατάσσεται μεταξύ των 40 μεγαλύτερων δημιουργών επιτυχιών των ΗΠΑ και στην 74η θέση στο Billboard Hot 100 "Greatest Artists of All Time”. Είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη γυναίκα τραγουδίστρια μεταξύ 1955–1999. 

Από τα διαχρονικά "Walk on By” και "I’ll Never Fall in Love Again”, μέχρι τα συναισθηματικά "Heartbreaker” και "That’s What Friends Are For,” η Dionne Warwick θα "ζωντανέψει" όλες τις αγαπημένες μας μελωδίες στο εμβληματικό σκηνικό του Ηρωδείου. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Warwick έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων πέντε βραβείων Grammy. Η Warwick έχει εισαχθεί στο Hollywood Walk of Fame, στο Grammy Hall of Fame, στο National Rhythm & Blues Hall of Fame και στο Apollo Theatre Walk of Fame. Το 2019 κέρδισε το βραβείο Grammy Lifetime Achievement και τρία από τα τραγούδια της ("Walk On By”, "Alfie” και "Don’t Make Me Over”) έχουν ενταχθεί στο Hall of Fame των Grammy. 

Σε όλα τα χρόνια της καριέρας της έχει εμπνεύσει με την μουσική της και τις συναυλίες τις, ενώ ως φιλάνθρωπος και κοινωνική ακτιβίστρια έχει συνδράμει σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα κατά του AIDS, ενισχύοντας τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Σε αναγνώριση της προσφοράς της, το 2002 ονομάσθηκε από τον FAO πρέσβειρα καλής θέλησης. Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα όπως η Gladys Knight, ο Elton John, ο Smokey Robinson και ο Stevie Wonder, ενώ σημαντικός σταθμός στην πορεία της ήταν η συνεργασία της με τον παγκοσμίως γνωστό δημιουργό και συνθέτη, Burt Bacharach και τον στιχουργό Hal David που ξεκίνησε το 1962 κι έμεινε στην ιστορία της μουσικής. Οι τρεις τους κατάφεραν να εκτοξεύσουν στην κορυφή 30 hit singles, όπως το "Do You Know The Way To San Jose”, "Anyone Who Had A Heart” και το "You’ll Never Get to Heaven (If You Break My Heart)”. 

Προπώληση εισιτηρίων (€ 110-20) μέσω more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ηρώδειο

Διονυσίου Αρεοπαγίτου
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Πέγκυ Ζήνα για ακόμη μια βραδιά στο Άλσος

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια επιστρέφει μετά το τελευταίο μεγάλο sold-out της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2024

Soul, ψυχεδέλεια και χρώματα: Το αναπάντεχο success story των Black Pumas

Ποια συνταγή ευθύνεται για την αστραπιαία άνοδο του διδύμου Eric Burton - Adrian Quesada, που έρχεται στο Release Athens 2024 μαζί με τους Thievery Corporation(9/7);

Αναβάλλεται η συναυλία του Pan Pan στον Λυκαβηττό λόγω κακοκαιρίας

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης επιστρέφει στην Αθήνα μετά από μία επιτυχημένη sold out περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Σε νέα ημερομηνία μεταφέρεται η συναυλία της Αλέκας Κανελλίδου στο Κηποθέατρο Παπάγου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η συναυλία αναβάλλεται για τον Σεπτέμβριο.

Στάθη Άννινε, τι ετοιμάζεις για το καθιερωμένο ραντεβού στον Κήπο του Μεγάρου;

Ο πιανίστας, μαζί με άλλους δύο εξαιρετικούς μουσικούς, επιστρέφει στο υπαίθριο μουσικό σινεμά για την προβολή της ταινίας "Το Εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι" που θα ντύσουν με δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις.

Στο "Floyd" τελικά η συναυλία των Cannons

Η συναυλία των Cannons μεταφέρεται στο Floyd Live Music Venue.

Οι Telenova επιστρέφουν στην Αθήνα σύντομα

Η σκηνή του "Fuzz Live Music Club" θα φιλοξενήσει στην Αθήνα το συγκρότημα από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, λίγους μήνες μετά την ενθουσιώδη εμφάνισή τους στο Release Athens 2024.