O Δώρος Δημοσθένους ταξιδεύει στον έρωτα, τον χρόνο και τον κόσμο

Η Πλατεία Δεξαμενής φιλοξενεί την παράσταση "LOVE" του αγαπημένου ερμηνευτή.

Δώρος Δημοσθένους

Ένα ταξίδι με οδηγό τον Δώρο Δημοσθένους θα μας θυμίσει υπέροχες στιγμές του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου στη συναυλία του με τίτλο "LOVE" την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι. Κατάλληλη για όσους ψάχνουν το έτερον ήμισυ της νότας τους αλλά και για singles. Μαζί του ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο, ο Βασίλης Δρογκάρης στο ακορντεόν και ο Βασίλης Ραψανιώτης στο βιολί.

Ο Δώρος Δημοσθένους γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε θεωρητικά και είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών στη Μονωδία με καθηγήτρια τη Λέλλα Στάμος. Απέσπασε το α΄ Βραβείο "Βύρωνα Κολάση" και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Άρχισε την καριέρα του ως σολίστ στη γενέτειρά του με το φωνητικό σύνολο "Διάσταση". Το 1994 τραγούδησε στην παράσταση του Μιχάλη Κακογιάννη "Κύπρος-20 χρόνια μετά" στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού. Το 1995 ερμήνευσε "Τα τραγούδια της αμαρτίας" του Μάνου Χατζιδάκι στην παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου "Ενός λεπτού σιγή". Επίσης, τραγούδησε στην όπερα "Διδώ και Αινείας" του Purcell (Λυρική Σκηνή Αθηνών).

Το καλοκαίρι του 1997 ερμήνευσε τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι στους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Το 1998-1999 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ "Grease" που ανέβηκε στο θέατρο Βέμπο στην Αθήνα.

Την περίοδο 2001-2003 συμμετείχε στην περιοδεία της Μαρίας Φαραντούρη σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, ερμήνευσε μαζί της, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, το έργο "Αμοργός" του Μάνου Χατζιδάκι σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ηρώδου Αττικού τον Ιούνιο του 2003. Το καλοκαίρι 2004 συμμετείχε στους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, μια διεθνή παραγωγή σε σκηνοθεσία του Claude Crespen.

Το Σεπτέμβριο του 2013 έλαβε μέρος στη συναυλία της ΚΟΘ για τα 30 χρόνια προσφοράς του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Μονή Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη και τον Σεπτέμβριο του 2014 σε συναυλία στο Κάστρο Αντιρρίου, με την ευκαιρία των 10 χρόνων λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, συμπράττοντας με την Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης".

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι "Telenova" επιστρέφουν στην Αθήνα σύντομα

Η σκηνή του "Fuzz Live Music Club" θα φιλοξενήσει στην Αθήνα το συγκρότημα από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, λίγους μήνες μετά την ενθουσιώδη εμφάνισή τους στο Release Athens 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/07/2024

"Γιατί ‘ναι μαύρα τα βουνά ’24": Κλαρίνα, πίπιζες και νεοκρυφο-αποικιοκράτες στην Κόνιτσα

Ταξιδέψαμε ως την Κόνιτσα παρέα με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση για να παρακολουθήσουμε από κοντά τις ιδιότυπες μουσικές των Βαλκανίων, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Γιατί ‘ναι μαύρα τα βουνά ‘24".

Το Αγοραφοβικό Φεστιβάλ καταλαμβάνει ξανά την ΠΛΥΦΑ

Ένα διήμερο line-up με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Λένα Πλάτωνος, Κ. Βήτα, Molyneaux+Agatha, Regressverbot, Expe και Metaman μεταξύ άλλων.

"60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος" με μια μεγάλη μουσική γιορτή στο Ηρώδειο

O Χρήστος Νικολόπουλος γιορτάζει τα 60 χρόνια της σπουδαίας πορείας του στο ελληνικό λαϊκό με μια επίλεκτη παρέα μουσικών, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Η Emma Shapplin έρχεται στο Ηρώδειο

Θα ερμηνεύσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, από νεοκλασική μουσική έως ποπ, καθώς και διάσημες οπερατικές άριες.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσκαλεί τον Λεωνίδα Καβάκο στην αρχαία Μεσσήνη

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ο Λεωνίδας Καβάκος αφιερώνουν τη συναυλία στην αρχαία Μεσσήνη στον αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη.

Η σπουδαία Dionne Warwick στη σκιά της Ακρόπολης

Με μια καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερα από 60 χρόνια, επιστρέφει στην Ευρώπη με το ολοκαίνουργιο της σόου "Don’t Make Me Over".