Η Κάτια Μπουνιατισβίλι με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο

Η Γαλλογεωργιανή πιανίστα συμπράττει με την ΚΟΑ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024.

Κάτια Μπουνιατισβίλι © Esther Haase

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου, η Γαλλογεωργιανή πιανίστα Κάτια Μπουνιατισβίλι έρχεται στο Ηρώδειο συμπράττοντας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μία καταιγιστική ανάγνωση του Πρώτου Κοντσέρτου για πιάνο και ορχήστρα του Τσαϊκόφσκι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024. Το έργο, γεμάτο ρομαντικές καταβολές - αναμφίβολα το δημοφιλέστερο κοντσέρτο για πιάνο όλων των εποχών - αποτελεί ύψιστη δεξιοτεχνική πρόκληση και σημείο αναφοράς για κάθε πιανίστα.

Η βραδιά, ανοίγει με το Κοντσέρτο για ορχήστρα του Μπέλα Μπάρτοκ. Μακράν το πιο αγαπημένο συμφωνικό έργο του Ούγγρου πρωτοπόρου, το Κοντσέρτο για ορχήστρα δεν είναι παρά ένα ορχηστρικό "tour de force" - επίδειξη ισχύος που καταλήγει σύμφωνα με τον συνθέτη σε "χορευτικό παροξυσμό, μες στον οποίο όλοι οι λαοί του κόσμου δίνουν τα χέρια". Τη συναυλία διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Ηρώδειο

Διονυσίου Αρεοπαγίτου
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Νέα ημερομηνία για τη Μαρίνα Σάττι στην Αθήνα

Μετά τα σερί sold-out, η απόλυτη ποπ σταρ της χώρας θα επιστρέψει στην Αθήνα για μια ακόμα συναυλία τον Σεπτέμβριο. Η προπώληση άνοιξε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/07/2024

Ένα live με τον Πάνο Μουζουράκη στο Θέατρο Άλσος

Ο γνωστός performer μάς προσκαλεί σε ένα καλοκαιρινό ραντεβού στις 22 Ιουλίου, για να ακούσουμε παρέα τον νέο του δίσκο "Μεγαλώνω", μεταξύ άλλων.

Jason Derulo: Στην Ελλάδα για δύο μοναδικές εμφανίσεις

Άνοιξε η προπώληση για τον σούπερ σταρ που έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις του "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός"

Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και δράσεις για παιδιά και εφήβους πάνω στο θεματικό άξονα της σύγκρουσης θα δοθούν, με ελεύθερη είσοδο, σε αρχαιολογικούς χώρους στην Πρέβεζα, τους Δελφούς, την Καβάλα, το Ρέθυμνο, τη Μαρώνεια, τη Λαμία, τη Λέσβο, τα Ιωάννινα και την Αλεξανδρούπολη.

Sting: Ένα ακόμα διήμερο sold out κάτω από την Ακρόπολη

Επιβεβαιώνοντας τον δυνατό δεσμό που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια, πια, με το ελληνικό κοινό, κλείνει νέο ραντεβού στο Ηρώδειο (Παρασκευή 5 & Σάββατο 6/7), ξαναφέρνοντας στα μέρη μας τα πιο λατρεμένα τραγούδια των Police και της σόλο καριέρας του.