Rockwave Nights: Οι Raining Pleasure επιστρέφουν για ένα reunion στον Λυκαβηττό

Η ελληνική αγγλόφωνη μπάντα επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από πολλά χρόνια. Μαζί τους, οι Ta Toy Boy.

Rockwave nights © George Spanos Photography

14 χρόνια μετά, οι Raining Pleasure είναι ξανά εδώ, στο πλαίσιο των Rockwave Nights, και ανεβαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου του Λυκαβηττού, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, για να ξανασυναντηθούμε και να περπατήσουμε μαζί στις παράξενες ζωές μας. Μαζί τους, οι Ta Toy Boy.

"Ένα πρωί, τον Σεπτέμβρη του ‘22, έπεσε το πρώτο τηλεφώνημα. Πάμε να παίξουμε; Χωρίς πλάνο, χωρίς προσδοκίες, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς περιορισμούς, χωρίς παρελθόν. Τα βρήκαμε, τα ξεσκονίσαμε, τα συναρμολογήσαμε, τα στήσαμε σε ένα υπόγειο και ξανασυναντηθήκαμε. Το πρώτο jam γέμισε τον χώρο σαν άγριο καιρικό φαινόμενο. Απρόβλεπτο, επικίνδυνο, καινούριο, αναζωογονητικό – τυφώνας. Κάθε Παρασκευή απόγευμα από τότε, ανακαλύπτουμε ότι η μπάντα ήταν εκεί και μας περίμενε. 14 χρόνια. Πρόσφατα αποφασίσαμε ότι θα ήταν μεγάλη τσιγκουνιά να το κρατήσουμε για τους εαυτούς μας. Οι Raining Pleasure είναι ξανά εδώ." (Vassilikos, X-Jeremy, Jay)

Raining Pleasure
Raining Pleasure

Οι Ta Toy Boy δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2018 μετά από την επιθυμία του Γιώργου Μπέγκα λόγω της αγάπης του για την indie pop και τη Sarah Records να ηχογραφήσει κάποια τραγούδια που είχε συνθέσει και δεν είχαν κυκλοφορήσει ποτέ. Ζήτησε τη βοήθεια του Ηλία Σμήλιου στις κιθάρες και την ενορχήστρωση και μέσα σε λίγο καιρό είχαν τελειώσει την ηχογράφηση του "This Town" που κυκλοφόρησε από την Make Μe Ηappy Records τον Μάρτιο του 2019. Χαρακτηρίζεται από έναν lo-fi ήχο το οποίο κάνει την indie pop των ΤΤΒ ακόμα πιο ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Τη θέση του μπασίστα για τις ανάγκες των live εμφανίσεων πήρε ο Γιάννης Λιανόπουλος ο οποίος συμμετείχε και στην ηχογράφηση του δεύτερου LP των Ta Toy Boy – Endless Life που κυκλοφόρησε στο ίδιο label τον Μάιο του 2021. 

Συναυλιακά οι ΤΤΒ έχουν κινηθεί ενεργά σε όλη την Ελλάδα με κορυφαία στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία τους τη συμμετοχή τους στο Release Festival (2019) με New Order, Johnny Marr, Morcheeba και Fontaines DC αλλά και στο εξωτερικό στο Cologne Pop fest 2024 αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Μετά τις τελευταίες κυκλοφορίες των δύο singles Antony και Cheap Suits το 2023 προστέθηκε και ο Θάνος Καζαντζής στα τύμπανα εκτοξεύοντας τη δυναμική των live  εμφανίσεων των Τa Τοy Βoy.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Λόφος Λυκαβηττού
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.