"Tales Of Sitar": Ένα ταξίδι σε Ανατολή και Δύση από τον Τάκη Λουκάτο

Μια πρωτότυπη μουσική – χοροθεατρική παράσταση στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη σε μουσική επιμέλεια και ερμηνεία του Ιάσονα Ψαράκη.

Ψαράκης Λουκάτος

Μια πρωτότυπη μουσική – χοροθεατρική  παράσταση με την υπογραφή του πολυτάλαντου Τάκη Λουκάτου παρουσιάζεται την Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., στο ΄Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη.  Πρόκειται για ένα πάντρεμα  με ήχους, εικόνες, χορό, χρώματα, λόγο, ρυθμούς και εικαστικές γλυπτικές μορφές, που μας μεταφέρουν στη μακρινή Ανατολή, μέσα από το κάτοπτρο του δυτικού πολιτισμού, πέρα από τα όρια του χρόνου και των αποστάσεων.

Τάκης Λουκάτος

Σε ένα μουσικό ταξίδι στην Ινδία μας οδηγεί ο Ιάσονας Ψαράκης παίζοντας σιτάρ. Ενώ ο Τάκης Λουκάτος μας ταξιδεύει σε κόσμους του πνεύματος Ανατολής και Δύσης μέσα από δυνατά διαχρονικά κείμενα, βίντεο αλλά και με χορευτικά δρώμενα που διανθίζουν τον λόγο που έχει επιμεληθεί ο ίδιος. Χορεύουν οι Ευαγγελία Μαντζιάρη, Πετρίνα Μπούνταλη και Μαρία Κοντάκου. Την παράσταση συμπληρώνουν εμπνευσμένα γλυπτά-κούκλες του εικαστικού καλλιτέχνη που κοσμούν τον χώρο.

Τάκης Λουκάτος

Σκηνοθεσία, χορογραφία και εικαστική επιμέλεια του Τάκη Λουκάτου. Τη μουσική σύνθεση, ερμηνεία και ενορχήστρωση υπογράφει ο Ιάσονας Ψαράκης ενώ, τη σκηνοθεσία των films και το video art συνυπογράφουν οι Ιάσονας Ψαράκης, Νικόλας Γκίνης και Rija Yousuf. Οι μμουσικές συνθέσεις που θα παρουσιαστούν είναι των Tansen, Ali Akbar Khan και Ιάσονα Ψαράκη. Θα ακουστούν κείμενα των Απόστολου Παύλου, Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, Ζαν Κοκτώ και Τάκη Λουκάτου.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Αννα Βίσση "προτιμά"... το Καλλιμάρμαρο

Γιορτάζει με ακόμα περισσότερο κόσμο μισό αιώνα επιτυχημένης μουσικής διαδρομής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/08/2024

Sani Festival 2024: Έκλεισε τη σεζόν με χορούς, ξεσηκωμένο από τις κιθάρες των Gipsy Kings

Το διεθνές κοινό που έδωσε το παρών στον ειδυλλιακό λόφο, κάτω από τον βυζαντινό πύργο, δεν έμεινε περιορισμένο στα καθίσματά του ακούγοντας τα τσιγγάνικα καλέσματα του γκρουπ του Tonino Baliardo –το οποίο εντυπωσίασε ακόμα και δίχως τον αυθεντικό του τραγουδιστή.

"Ραντεβού στο Κύτταρο": Ένα βιβλίο με τον δικό του μικρό θρύλο

Αφού αναζητήθηκε επίμονα στα παλαιοβιβλιοπωλεία από τους πιο ανήσυχους ανάμεσα στους μουσικόφιλους του 21ου αιώνα, το εξαντλημένο εδώ και χρόνια πόνημα του Φώντα Τρούσα για την ελληνική ποπ & ροκ δισκογραφία επέστρεψε στο προσκήνιο, μέσω μιας γενναία εμπλουτισμένης επανέκδοσης.

Η επιστροφή του "Ρεμπέτικου": το έργο-σταθμός του Σταύρου Ξαρχάκου ζωντανεύει ξανά στο Ηρώδειο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος επαναφέρει το θρυλικό "Ρεμπέτικο" για μία νύχτα γεμάτη μουσική παιδεία.

Billie Eilish, Red Hot Chili Peppers και Snoop Dogg "σφυρίζουν" τη λήξη της Ολυμπιάδας του Παρισιού

Συναυλία-έκπληξη στην τελετή λήξης της φετινής Ολυμπιάδας, στην οποία θα γίνει και η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στη δήμαρχο του Λος Άντζελες.

Πυξ Λαξ Live στο Άστρος

Μια βραδιά γεμάτη καλοκαίρι και ελληνικό ροκ.

Εμβαθύνοντας στη μουσική με τη "Φιλαρμόνια": συναυλίες με σπάνια έργα και σολίστ επιπέδου (Τροχόπουλος, Χατζηνικολάου, Μαραγκού)

Τη σταθερή και ιδιαιτέρως αξιοπρόσεκτη πορεία της διατήρησε μέσα στην καλλιτεχνική περίοδο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα η "Φιλαρμόνια" Ορχήστρα Αθηνών.