Όσα θα δούμε στο City Garden Festival τον Ιούνιο

Το αθηναϊκό φεστιβάλ υποδέχεται νέους αλλά και παλαιότερους μύθους, όλοι τους ζωντανοί θρύλοι κι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού.

Νίκος Πορτοκάλογλου

Η καρδιά του μουσικού καλοκαιριού χτυπά μελωδικά και ρυθμικά στο City Garden Festival. Νέοι αλλά και παλαιότεροι μύθοι, όλοι τους ζωντανοί θρύλοι κι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού. Από τη Σωτηρία Μπέλλου στον Ορφέα Περίδη και από τους Gadjo Dilo και τους Speakeasies στον Χρήστο Θηβαίο.

Γιώργος Παπαστεφάνου 60 χρόνια Τραγούδια

Γιώργος Παπαστεφάνου

Το Ct Garden σηκώνει φέτος αυλαία, την Πέμπτη 13 Ιουνίου μ’ ένα μεγάλο αφιέρωμα στα 60 χρόνια της στιχουργικής διαδρομής του Γιώργου Παπαστεφάνου. Ο Γιώργος Παπαστεφάνου ανήκει στους τεχνίτες της ρίμας. Στη μεγάλη σχολή του νεοελληνικού λυρισμού. Ύμνησε τον έρωτα και κατόρθωσε να μείνει στις καρδιές όσων ονειρευόμαστε έναν δίκαιο και ρομαντικό κόσμο. Μεγάλωσε σε αστική οικογένεια και απέκτησε καλλιέργεια και ευρυμάθεια. Θείοι του, ο λόγιος και συγγραφέας Εμμανουήλ Κάσδαγλης και ο συγγραφέας και λογοτέχνης Νίκος Κάσδαγλης. Επιστήθιος φίλος του Νίκου Καζαντζάκη ο μεγάλος αδερφός του πατέρα του, διατήρησαν αλληλογραφία μέχρι το τέλος της ζωής του.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

30 χρόνια Χρήστος Θηβαίος: Από την Αρχή!

Χρήστος Θηβαίος

Ο Χρήστος Θηβαίος, εκ των κορυφαίων Ελλήνων τραγουδοποιών, έρχεται με Full Band στο CT Garden για μια συναυλία το Σάββατο, 15 Ιουνίου.

"Από τις 'Μέρες αδέσποτες' και το 'Είμαι αυτό που κυνηγάω' ως το 'Μόνο νερό στη ρίζα' και τον 'Άμλετ της σελήνης', από τους 'Πέτρινους κήπους', το 'Mυστήριο τρένο', τις 'Γραμμές των οριζόντων' και τον Νικόλα Πιοβάνι, από το 'Σιδερένιο νησί' μέχρι το 'Μαζί δε φοβάμαι' σήμερα. Τα τραγούδια που έχω γράψει, τα τραγούδια της καρδιάς μου που έχω πει, την έκπληξη της υπέροχης Ζακυνθινής μπαλάντας 'Το λιμάνι' στο CT Garden."

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Νίκος Πορτοκάλογλου παρέα Βίκυ Καρατζόγλου, Βύρωνα Τσουράπη και Ευγενείς Αλήτες

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έρχεται και φέτος το καλοκαίρι στο CT Garden, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, με μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών, με τον ιδιαίτερο τρόπο του, που γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική του εκπομπή, το "Μουσικό Κουτί". Μαζί του Βίκυ Καρατζόγλου, Βύρων Τσουράπης και Ευγενείς Αλήτες.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδά Σωτηρία Μπέλλου

Φωτεινή Βελεσιώτου
©marios lolos

Τη σκυτάλη παίρνιε η Φωτεινή Βελεσιώτου την Τρίτη 18 Ιουνίου για να τραγουδήσει την Σωτηρία Μπέλλου. Κι όπως έχει πει στο παρελθόν η Φωτεινή Βελεσιώτου: "Η Σωτηρία Μπέλλου για μένα είναι πολύ μεγάλη τραγουδίστρια. Γιατί μπορώ να ακούω τη φωνή της με κλειστά μάτια και να καταλαβαίνω αμέσως ποια είναι, να επικοινωνώ μαζί της μέσω της ερμηνείας της, τον πόνο μου, τη θλίψη μου ή τη χαρά μου. Ήταν άμεση και αυθεντική με τους ανθρώπους γύρω της και το κοινό της, πατούσε γερά στα πόδια της και έπαιρνε θέση στα κοινωνικά ζητήματα". Συμμετέχουν: Δέσποινα Ραφαήλ και Εύα Ξένου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Το δικό μας πανηγύρι: Από τη Νάξο στην Ικαριά

Το δικό μας πανηγύρι

Μετά το περσινό sold out "το δικό μας πανηγύρι" επανέρχεται ανανεωμένο στο City Garden την Τετάρτη 19 Ιουνίου. Με τους: Σωτήρη Μαργώνη, Θεολόγο Μιχελλή, Νίκο Φάκαρο, Μαρία Αναματερού, Ασπασία Στρατηγού και Βιολέτα Ίκαρη

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Ορφέας Περίδης: Μ' ανοιχτά πανιά

Ορφέας Περίδης

Ο Ορφέας Περίδης είναι ο τραγουδοποιός με τις περισσότερες επιτυχίες της εποχής μας και έρχεται για πρώτη φορά στο CT Garden για μια συναυλία, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, που φέρνει στο προσκήνιο οικίες μνήμες. "Φωτοβολίδα", "Ζηλεύει η νύχτα", "Τα τσιγάρα", "Μάτια μου", "Φεύγω", "Για πού το ’βαλες καρδιά μου", "Αχ, να σε δω", "Δε σε κοιτάω στα μάτια", ορισμένα από τα πολλά τραγούδια του Ορφέα Περίδη που αγαπήσαμε.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Παγκόσμια ημέρα μουσικής με ένα αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη

Μάρκος Βαμβακάρης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (Παρασκευή 21 Ιουνίου) το City Garden προτείνει μια μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη, τον "Πατριάρχη" του ρεμπέτικου, τον "Γενάρχη" του μπουζουκιού, έναν από τους θεμελιωτές  του ελληνικού τραγουδιού.

Ο Μάρκος Βαμβακάρης είχε πηγαίο ταλέντο μουσικού δημιουργού, αυθεντική σχέση με το υλικό του, με τον εαυτό του αλλά και με το κοινωνικό περιβάλλον. Είχε μεγάλη αγάπη και αφοσίωση σ’ αυτό που έκανε. "Τα ματόκλαδά σου λάμπουν", "Φραγκοσυριανή", "Χαράματα η ώρα τρεις", "Τα ζηλιάρικά σου μάτια", "Ψηλά τη χτίζεις τη φωλιά", "Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά", "Νόστιμο τρελό μικρό μου", "Μαύρα μάτια μαύρα φρύδια", "Μικρός αρραβωνιάστηκα", "Έλα να πάμε εκεί που λες", "Αντιλαλούν οι φυλακές" και πολλά άλλα πολυαγαπημένα.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Οι Gadjo Dilo συναντούν τους Speakeasies Swing Band

Gadjo Dilo
Gadjo Dilo

Οι Gadjo Dilo και οι Speakeasies Swing Band έρχονται για πρώτη φορά στο CT Garden για ένα ξέφρενο Swing Party, την Τετάρτη 26 Ιουνίου.

Speakeasies
Speakeasies

Οι Gadjo Dilo είναι: Σωτήρης Πομόνης (κιθάρα), Κώστας Μητρόπουλος (κιθάρα), Σέργιος Χρυσοβιτσάνος (βιολί), Ηλιάνα Τσαπατσάρη (φωνή), Γιώργος Ρούλος (κοντραμπάσο), Μιχάλης Σκαράκης (ηχοληψία). Οι The Speakeasies Swing Band είναι: Κατερίνα Σισίννι (φωνή), Μανώλης Σταματιάδης (πιάνο), Πάνος Καρνούτσος (ηλεκτρική κιθάρα), Πάνος Βουλγαράκης (κοντραμπάσο), Γιάννης Νταλιάνης (ακουστική κιθάρα), Χρήστος Παπαδόπουλος (κλαρινέτο), Γρηγόρης Οικονόμου (τύμπανα).

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δημήτρης Μπάσης και Μάνος Αχαλινωτόπουλος: Μια Φωνή - Μια Πνοή

Εκεί που το κλαρίνο συνυπάρχει με το κανονάκι και το πιάνο. Εκεί που το ρεσιτάλ είναι ταυτόχρονα και πανηγύρι. Εκεί που τα ανώνυμα τραγούδια, κειμήλια ανεκτίμητα της μουσική μας παράδοσης γίνονται ένα με τις σύγχρονες επώνυμες δημιουργίες. Ο λόγος για τη συνάντηση του Δημήτρη Μπάση με τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο την Πέμπτη 27 Ιουνίου. Δύο ώρες που συμπυκνώνουν αιώνες ελληνικής δημιουργίας και έμπνευσης. "Μαντουβάλα", "Βουνό", "Μακριά μου να φύγεις", "Τα μαύρα μάτια σου", "Ήτανε Μια Φορά", "Ιτιά", "Γιούρια", "Ψίθυροι καρδιάς", "Σπασμένο καράβι", είναι απλά κάποιοι ενδεικτικοί τίτλοι τραγουδιών.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.