5+1 λόγοι για να μη χάσεις τους Megadeth και τους Blind Guardian στο Release Athens 2024

Αυτό το καλοκαίρι, οι 2 metal θρύλοι μαζί με τους εξίσου σημαντικούς Grand Magus, θα εμφανιστούν στην Πλατεία Νερού.

Megadeth

Δύο από τα μεγαλύτερα metal συγκροτήματα όλων των εποχών έρχονται στην Πλατεία Νερού για ένα ανεπανάληπτο show, στις 14 Ιουνίου. Ακόμα και δεν εισαι fan του σκληρού ήχου, είναι δύσκολο να μην έχεις ακούσει κάποια από τα τραγούδια τους, πόσο μάλλον να μην έχεις συναντήσει τα ονόματα των Megadeth και Blind Guardian, δύο θρυλικά συγκροτήματα που περιλαμβάνονται με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας του heavy metal. 

Blind Guardian
Dirk Behlau
Blind Guardian 

Αυτό το καλοκαίρι, οι 2 metal θρύλοι μαζί με τους εξίσου σημαντικούς Grand Magus, θα εμφανιστούν στο Release Athens 2024, σε μια βραδιά-όνειρο για κάθε metalhead. Αν και το lineup μιλάει από μόνο του, ακολουθούν δέκα λόγοι για να φροντίσεις την Παρασκευή 14 Ιουνίου να βρίσκεσαι στο Release Athens 2024.

1. Οι Megadeth είναι εμβληματικό μέλος των Big-4 του Thrash Metal
Το συγκρότημα του Mustaine, μαζί με τους Metallica, Slayer και Anthrax, συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία, την ανάπτυξη και τη διάδοση του είδους σε ολόκληρο τον κόσμο από τα μέσα της δεκαετίας του 80 και μετά. Ύστερα από 40 χρόνια συνεπούς παρουσίας και 16 studio albums που έχουν ξεπεράσει τις 50 εκ. πωλήσεις συνολικά, οι Megadeth είναι αναμφίβολα ένα από τα τελευταία τεράστια ονόματα της σκηνής.

2. Ο Dave Mustaine είναι ένας από τους κιθαρίστες που πρέπει να δεις
Σε περίπτωση που δείτε λίστα με τους κορυφαίους metal κιθαρίστες και δεν έχει στις κορυφαίες θέσεις τον Dave Mustaine, τότε σίγουρα κάτι δεν πηγαίνει και πολύ καλά. Μιλάμε άλλωστε για έναν από τους πιο πολύπλοκους και ασταμάτητους μουσικούς που γνώρισε ποτέ η σκηνή.

3. Θα ακούσεις live ένα από τα πιο σπουδαία metal τραγούδια όλων των εποχών
Το "Symphony of Destruction” είναι ο ορισμός του metal anthem, είναι τραγούδι που δύσκολα δεν θα έχεις ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή σου, είτε είσαι metalfan είτε όχι.

4. Θα δεις live τους μαέστρους του Power Metal, Blind Guardian
Οι Γερμανοί αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία του power/speed metal και δίκαια θεωρούνται ένα από τα πιο καθοριστικά και επιδραστικά συγκροτήματα της σκηνής. 

5. Αν αγαπάς τις ιστορίες φαντασίας θα λατρέψεις τους Blind Guardian
Πέρα από διάφορες επικές ιστορίες και μύθους, οι στίχοι που γράφει ο Hansi Kursch είναι κατά κύριο λόγο εμπνευσμένοι από τα βιβλία του J. R. Tolkien, του George R. R. Martin και του Stephen King, κι αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι φανατικοί οπαδοί τους, τους φωνάζουν Βάρδους.

+ 1 Το lineup συμπληρώνει ιδανικά ένα εξίσου σπουδαίο γκρουπ
Οι Grand Magus δημιουργήθηκαν στη Στοκχόλμη το 1996 και θεωρούνται ένα από τα πιο ξεχωριστά metal σχήματα της ευρωπαϊκής σκηνής των τελευταίων δεκαετιών.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Release Athens 2024 - Megadeth

  • Metal

Η μπάντα του «αρχιτέκτονα» Dave Mustaine καθόρισε το heavy metal και συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα, 40 χρόνια μετά το ξεκίνημά της. Μέλος των περίφημων Big Four της thrash-metal σκηνής και ένα από τα κορυφαία και πιο επιτυχημένα ονόματα του σκληρού ήχου, επιστρέφουν στη χώρα μας έπειτα από πολλά χρόνια για να παρουσιάσουν ένα σόου γεμάτο τραγούδια-ύμνους. Μαζί τους, οι βάρδοι του progressive power metal, Blind Guardian, και το σπουδαίο τρίο των Grand Magus. Το όνομα Megadeth αποτελεί από μόνο του ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της heavy metal ιστορίας και ξεκίνησε να γράφεται αμέσως μετά την πολυσυζητημένη αποχώρησή του Dave Mustaine από τους Metallica. Συνθέτης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, πολλών κομματιών στους δύο πρώτους δίσκους των τελευταίων, ο 22χρονος κιθαρίστας, πεινασμένος για μουσική και δημιουργία, αποφάσισε να σχηματίσει τη μπάντα και να ακολουθήσει τη δική του μοναδική πορεία. Τιθασεύοντας τον ήχο του NWOBHM, προσδίδοντάς του ριζικά ταχύτερα riffs, μαζί με μοναδική τεχνική ευελιξία, περίπλοκες συνθέσεις και την αρχέγονη ενέργεια του punk, ο Mustaine δεν σταμάτησε ποτέ να οραματίζεται νέους δρόμους στη σκληρή μουσική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Αννα Βίσση "προτιμά"... το Καλλιμάρμαρο

Γιορτάζει με ακόμα περισσότερο κόσμο μισό αιώνα επιτυχημένης μουσικής διαδρομής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/08/2024

Sani Festival 2024: Έκλεισε τη σεζόν με χορούς, ξεσηκωμένο από τις κιθάρες των Gipsy Kings

Το διεθνές κοινό που έδωσε το παρών στον ειδυλλιακό λόφο, κάτω από τον βυζαντινό πύργο, δεν έμεινε περιορισμένο στα καθίσματά του ακούγοντας τα τσιγγάνικα καλέσματα του γκρουπ του Tonino Baliardo –το οποίο εντυπωσίασε ακόμα και δίχως τον αυθεντικό του τραγουδιστή.

"Ραντεβού στο Κύτταρο": Ένα βιβλίο με τον δικό του μικρό θρύλο

Αφού αναζητήθηκε επίμονα στα παλαιοβιβλιοπωλεία από τους πιο ανήσυχους ανάμεσα στους μουσικόφιλους του 21ου αιώνα, το εξαντλημένο εδώ και χρόνια πόνημα του Φώντα Τρούσα για την ελληνική ποπ & ροκ δισκογραφία επέστρεψε στο προσκήνιο, μέσω μιας γενναία εμπλουτισμένης επανέκδοσης.

Η επιστροφή του "Ρεμπέτικου": το έργο-σταθμός του Σταύρου Ξαρχάκου ζωντανεύει ξανά στο Ηρώδειο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος επαναφέρει το θρυλικό "Ρεμπέτικο" για μία νύχτα γεμάτη μουσική παιδεία.

Billie Eilish, Red Hot Chili Peppers και Snoop Dogg "σφυρίζουν" τη λήξη της Ολυμπιάδας του Παρισιού

Συναυλία-έκπληξη στην τελετή λήξης της φετινής Ολυμπιάδας, στην οποία θα γίνει και η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στη δήμαρχο του Λος Άντζελες.

Πυξ Λαξ Live στο Άστρος

Μια βραδιά γεμάτη καλοκαίρι και ελληνικό ροκ.

Εμβαθύνοντας στη μουσική με τη "Φιλαρμόνια": συναυλίες με σπάνια έργα και σολίστ επιπέδου (Τροχόπουλος, Χατζηνικολάου, Μαραγκού)

Τη σταθερή και ιδιαιτέρως αξιοπρόσεκτη πορεία της διατήρησε μέσα στην καλλιτεχνική περίοδο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα η "Φιλαρμόνια" Ορχήστρα Αθηνών.