Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Κώστας Τσαγγαρίδης

Ο πιανίστας-τραγουδιστής, Κώστας Τσαγγαρίδης υπόσχεται να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, τη νοσταλγία και τις νέες ανακαλύψεις, τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ., σε μια αποκλειστική βραδιά piano-bar στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη", Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Δίπλα στον Κώστα Τσαγγαρίδη, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Μέσα σε μια οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα από τους ήχους του πιάνου και την αισθαντική φωνή του Κώστα Τσαγγαρίδη, θα στηθεί το σκηνικό μιας ιδανικής απόδρασης για όσους έζησαν την εποχή και μια ζωντανή εξερεύνηση για τις νεότερες γενιές που επιθυμούν να ανακαλύψουν τις εμβληματικές μελωδίες εκείνης της δεκαετίας.

Καθώς πέφτει η νύχτα και ακούγεται το πρώτο ακόρντο, ο Κώστας Τσαγγαρίδης, με τη μεστή ερμηνεία του, απελευθερώνει το πνεύμα της δεκαετίας του '80 μέσα από το έργο καλλιτεχνών που δημιούργησαν το soundtrack μιας ολόκληρης γενιάς. Οι μελωδίες των Simply Red, που απηχούν την πολυπλοκότητα της αγάπης και της λαχτάρας. Οι πρωτοποριακοί ήχοι των Pet Shop Boys και του Phil Collins, καλλιτεχνών που ζωγράφισαν τον κόσμο με τα χρώματα των πρωτοποριακών ρυθμών τους. Ο Michael Jackson, ο βασιλιάς της ποπ, που με την ηλεκτρισμένη ενέργεια και την απαράμιλλη δημιουργικότητά του διαμόρφωσε μια εποχή. Οι Vaya Con Dios, με τους μεθυστικούς ήχους τους ύφαναν ιστορίες πάθους και ερωτικής αγωνίας. Ο George Michael, η ενσάρκωση του χαρίσματος, που με τη φωνή του μπορούσε τόσο να ανάψει μια συναυλιακή σκηνή όσο και να αγγίξει τις πιο τρυφερές πτυχές της καρδιάς. Αυτοί και πολλοί άλλοι που με κάθε τους νότα έβαλαν και μια πινελιά στο ζωντανό μωσαϊκό της μουσικής της δεκαετίας του '80.

Ο Κώστας Τσαγγαρίδης με την τωρινή του εμφάνιση εμπλουτίζει τη "σουίτα νοσταλγικών παραστάσεων" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που ξεκίνησε με το Sinatra Falls in Love τον Φεβρουάριο του 2023.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Αννα Βίσση "προτιμά"... το Καλλιμάρμαρο

Γιορτάζει με ακόμα περισσότερο κόσμο μισό αιώνα επιτυχημένης μουσικής διαδρομής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/08/2024

Sani Festival 2024: Έκλεισε τη σεζόν με χορούς, ξεσηκωμένο από τις κιθάρες των Gipsy Kings

Το διεθνές κοινό που έδωσε το παρών στον ειδυλλιακό λόφο, κάτω από τον βυζαντινό πύργο, δεν έμεινε περιορισμένο στα καθίσματά του ακούγοντας τα τσιγγάνικα καλέσματα του γκρουπ του Tonino Baliardo –το οποίο εντυπωσίασε ακόμα και δίχως τον αυθεντικό του τραγουδιστή.

"Ραντεβού στο Κύτταρο": Ένα βιβλίο με τον δικό του μικρό θρύλο

Αφού αναζητήθηκε επίμονα στα παλαιοβιβλιοπωλεία από τους πιο ανήσυχους ανάμεσα στους μουσικόφιλους του 21ου αιώνα, το εξαντλημένο εδώ και χρόνια πόνημα του Φώντα Τρούσα για την ελληνική ποπ & ροκ δισκογραφία επέστρεψε στο προσκήνιο, μέσω μιας γενναία εμπλουτισμένης επανέκδοσης.

Η επιστροφή του "Ρεμπέτικου": το έργο-σταθμός του Σταύρου Ξαρχάκου ζωντανεύει ξανά στο Ηρώδειο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος επαναφέρει το θρυλικό "Ρεμπέτικο" για μία νύχτα γεμάτη μουσική παιδεία.

Billie Eilish, Red Hot Chili Peppers και Snoop Dogg "σφυρίζουν" τη λήξη της Ολυμπιάδας του Παρισιού

Συναυλία-έκπληξη στην τελετή λήξης της φετινής Ολυμπιάδας, στην οποία θα γίνει και η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στη δήμαρχο του Λος Άντζελες.

Πυξ Λαξ Live στο Άστρος

Μια βραδιά γεμάτη καλοκαίρι και ελληνικό ροκ.

Εμβαθύνοντας στη μουσική με τη "Φιλαρμόνια": συναυλίες με σπάνια έργα και σολίστ επιπέδου (Τροχόπουλος, Χατζηνικολάου, Μαραγκού)

Τη σταθερή και ιδιαιτέρως αξιοπρόσεκτη πορεία της διατήρησε μέσα στην καλλιτεχνική περίοδο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα η "Φιλαρμόνια" Ορχήστρα Αθηνών.