Μια πανηγυρτζίδικη balkan βραδιά με τους Polkar

Η μπάντα από τη Θεσσαλονίκη έρχεται στο "Gagarin 205".

Polkar

Οι Polkar, η μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσε χαμό στις αθηναϊκές νύχτες επί δέκα συναπτά έτη, έρχεται στο "Gagarin 205" ύστερα από λαϊκή απαίτηση για μία μοναδική συναυλία το Σάββατο 30 Μαρτίου. Θα ακουστούν καψουροτράγουδα, χάλκινα σε παροξυσμό, τσίτα μπόμπα σουξεδάκια, εξωφρενικά ρεφρέν, πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα και αβάσταχτες ερωτικές ιστορίες χωρίς έλεος. Θα εμφανιστούν λυσσασμένοι fans, τύποι στο τυχαίο, τζαμπατζήδες που ξέρουν κάποιον στην πόρτα, χορεύτριες με ψυχολογικά, οι ανερχόμενοι Cosmonuts, o Θεός ο ίδιος. Dress Code: Στρας απαραιτήτως. Στην παράσταση πετιούνται γυναικεία εσώρουχα στον αέρα κατά την διάρκεια της συναυλίας. Πετιέται και ένα αντρικό βρακί για λόγους πολιτικής ορθότητας.

Με μουσική που χαρακτηρίζεται ως "πανηγυρτζίδικη balkan”, oι Polkar ξεκίνησαν ως το μουσικό συγκρότημα του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου έχοντας δίπλα του τον μουσικό Γιάννη Κυρατσό. Πήραν το όνομα τους μετά από ένα ταξίδι της μπάντας στη Σερβία το 2013. Στα σλάβικα "polkar” σημαίνει "μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα”. Στα live τους έχουν ως άξονα τη δημιουργία μιας ανοιχτής μουσικοθεατρικής performance σε διαδραστική επικοινωνία με το κοινό, περνώντας αβίαστα από όλα τα μουσικά είδη που τους αφορούν. Δημιουργήθηκαν πριν από 10 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη για τον ήχο τους, τον βαρύ βαλκανικό αέρα και τα ένδοξα χρόνια των ‘90s που μεγάλωσαν στα μουσικά προβάδικα στα Άνω Λαδάδικα. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δισκογραφικές δουλειές, με τίτλους "Όλα αρχίζουν" και "4+1 τραγούδια για αγκαλιές" με τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει τα "Όλα αρχίζουν", "Το τραγούδι της καλής παντρειάς", "Caribbean girl", "Love me tonight", "Ο δεσμός" παρέα με την κομπανία κανταδόρων "Τροβαδούροι της παλιάς Αθήνας”, "Αθήνα" και άλλα. Το τραγούδι "Η ζωή μου είναι σκατά" κυκλοφόρησε ανεξάρτητα ως solo project του Γιώργου Παπαγεωργίου σε συνεργασία με τον Σπύρο Γραμμένο, συγκεντρώνοντας ενθουσιώδη αποδοχή στο Youtube.

Ατμοσφαιρικοί και groovy, οι Cosmonuts είναι εδώ για να κρατήσουν ζωντανό τον ήχο του ψυχεδελικού ροκ των 60s και 70s, με φωνητικά και κιθάρες παλιάς σχολής και κοφτά ρυθμικά. Ξεκινώντας από ένα υπόγειο στούντιο στην πόλη των Χανίων στα εφηβικά τους χρόνια, γρήγορα κατάφεραν να σκορπίσουν αστρική σκόνη στις συναυλίες τους ανά την Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές τους τα δύο τους EP "Holidays in Andromeda” (2017) και "Leaps of Fate” (2020). Αποκορύφωμα του ταξιδιού τους μέχρι τώρα, η εκρηκτική εμφάνιση τους στο θόλο του SNFCC τον Ιούνιο του 2023, αλλά και τα sold-out gigs σε Temple και six d.o.g.s την ίδια χρονιά. Οι τελευταίες τους κυκλοφορίες με τίτλο "Memory of the Sea” (Μάιος 2023) και Slim Blonde Silhouette (Νοέμβριος 2023) είναι το πρώτο λιθαράκι της νέας τους εποχής, μια πιο επαγγελματική ματιά στην σύνθεση, την παραγωγή και την προώθηση.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Polkar

  • Rock-pop-folk

Φτιάχνουν τη διάθεση με τις τρομπέτες, τα γιουκαλίλι και τις balkan πανηγυρτζίδικες μελωδίες τους. Καλεσμένοι οι Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Νιάρρος, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου και N’CHEEZED. Με μουσική που χαρακτηρίζεται ως “πανηγυρτζίδικη balkan”, oι “Polkar” ξεκίνησαν ως το μουσικό συγκρότημα του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου έχοντας δίπλα του τον μουσικό Γιάννη Κυρατσό. Πήραν το όνομα τους μετά από ένα ταξίδι της μπάντας στη Σερβία το 2013. Στα σλάβικα “polkar” σημαίνει “μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα”. Στα live τους έχουν ως άξονα τη δημιουργία μιας ανοιχτής μουσικοθεατρικής performance σε διαδραστική επικοινωνία με το κοινό, περνώντας αβίαστα από όλα τα μουσικά είδη που τους αφορούν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.