Somewhere in the Sky, Moon Moth και Marva Von Theo σε ένα εκρηκτικό triple-bill

Τη σκηνή του ΠΛΥΦΑ οι Somewhere in the Sky παρουσιάζει τα τραγούδια του πρώτου της ομότιτλου concept album.

Somewhere in the Sky Somewhere in the Sky

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, η πρωτοεμφανιζόμενη progressive rock μπάντα Somewhere in the Sky θα μας μεταφέρει στο μαγικό κόσμο του πρώτου της ομότιτλου concept album, μία full band εμφάνιση, πλαισιωμένη με ένα σκηνικό παραμυθιών και μαγείας. Τη σκηνή του ΠΛΥΦΑ θα την μοιραστούν με τους γνώριμους Moon Moth και Marva Von Theo.

Οι Somewhere In The Sky, η νέα progressive rock μπάντα, παρουσιάζει live το πρώτο της ομότιτλο άλμπουμ. Ένα πρωτότυπο concept album, το οποίο με πολύπλευρο, μουσικοθεατρικό τρόπο, πραγματεύεται τα ένστικτα των ζωδίων. Φιλοδοξεί να ταξιδέψει τους ακροατές στην εμπνευσμένη διαδρομή που βαδίζει ο πρώτος άνθρωπος. Ορμώμενος από τη μητέρα του, τη Θεά Σελήνη, περνάει τις μεταμορφώσεις των Τεσσάρων Στοιχείων για να φτάσει στην ολοκλήρωση. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας σ' ένα σκηνικό μαγείας.

Σε μουσική, στίχους και σκηνοθεσία των Νίκου Κάσση και Γιώργου Καλύβα, η μπάντα με διευρυμένη επταμελή σύνθεση, επιχειρεί να φέρει τους ακροατές σε επαφή με τις έντεχνες ενορχηστρώσεις του άλμπουμ, κάνοντάς τους συμμέτοχους του μοναδικού κόσμου του.
Νίκος Κάσσης - Κιθάρα & Φωνή, Γιώργος Καλύβας - Κιθάρα & Φωνή, Βασίλης Καραγιάννης - Μπάσo, Εύα Μανούσου - Τύμπανα,. Σταύρος Παργινός - Τσέλο, Αλκυόνη Σαμαρά – Φωνή, Μαρία Φρουκαλά - Shadow dancing.

Moonmoth
Moonmoth

Οι Moonmoth σχηματίστηκαν το 2022 και η μουσική τους, γεμάτη περίεργους σκοτεινούς ήχους με συναισθηματικά interludes, μπορεί να περιγραφεί ως theatrical dark pop. Συνδυάζουν τον ακουστικό ήχο της κλασικής κιθάρας με τα ηλεκτρονικά ηχοτοπία των synths για να δημιουργήσουν μια ambient και ονειρική ατμόσφαιρα. Ο λυρισμός των διπλών γυναικείων φωνητικών, σε μια αρχέγονη συμφωνία με τα υποβλητικά minimal beats και τις τελετουργικές αρμονίες της κιθάρας, αποπλανούν τον ακροατή προς ένα ηχητικό τόπο θυσίας και αναγέννησης.

Σκοτεινοί και ρυθμικοί, ταυτόχρονα όμως εσωστρεφείς, ονειρικοί και συναισθηματικοί, οι Marva Von Theo βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα από το σκοτάδι της darksynth μουσικής προς την λαμπερή electropop. Σχηματίστηκαν το 2017 από την Μάρβα Βούλγαρη (vocals, songwriting) και τον Τεό Φοινίδη (synths, composition, production) και  έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους ("Dream within a Dream" 2018, και "Afterglow" 2021) που ξεχώρισαν για την ιδιαίτερη αισθητική τους, τις πολυδιάστατες, ευρηματικές συνθέσεις τους, τα εκφραστικά, καθηλωτικά φωνητικά και τους ιδιαίτερα μελαγχολικούς στίχους πάνω σε χορευτικά beats.
Κάθε ζωντανή εμφάνιση των Marva Von Theo είναι μία μοναδική, σχεδόν τελετουργική εμπειρία για τον ακροατή ο οποίος αφού βυθιστεί στις απόκοσμες, ποιητικές ατμόσφαιρες τους, αναδύεται τελικά στο φως χορεύοντας λυτρωτικά στους ηλεκτρονικούς παλμούς της μουσικής τους.

Marva Von Theo
Marva Von Theo

Έχουν εμφανιστεί σε αρκετές σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σημαντικότερα το Release Athens Festival (opening act for Leftfield (UK), Stereo Nova (GR) and Boy Harsher (US)), Athens Music Week, TedEx, Athens Digital Arts Festival, Nocturnal Cultural Nights (DE), ενώ έχουν ανοίξει τις συναυλίες των Trentemøller (DK), Motorama (RU), Molly Nillson (DE), Hooverphonic (BE). Αυτή η περίοδος βρίσκει τους Marva Von Theo να εργάζονται επάνω σε νέα κομμάτια για τον επερχόμενο 3ο τους δίσκο.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.