Τρία κορυφαία τενόρα σαξόφωνα της Ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας jazz έρχονται στο "Half Note"

Ο λόγος για τους Tony Lakatos, Gilad Atzmon, Johannes Μüller και Randolph Matthews, που συναντούν τον εμβληματικό πιανίστα Γιώργο Κοντραφούρη, τον εξαιρετικό μπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη και τον σπουδαίο ντράμερ Enzo Zirilli.

Three Tenors ©Detlef Monter

Τρία κορυφαία τενόρα σαξόφωνα της Ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας jazz μ' έναν έξοχο vocalist κι ένα φανταστικό rhythm section, συγκροτούν αυτό το supergroup που θα παρουσιαστεί στο "Half Note Jazz Club", από Παρασκευή 1 έως Δευτέρα 4 Μαρτίου. Ο λόγος για τους Tony Lakatos, Gilad Atzmon, Johannes Μüller και Randolph  Matthews, που συναντούν τον εμβληματικό πιανίστα Γιώργο Κοντραφούρη, τον εξαιρετικό μπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη και τον σπουδαίο ντράμερ Enzo Zirilli.

H έξοχη αυτή μπάντα, παρουσιάζει ένα κολάζ μουσικών διαδρομών κι αυτοσχεδιασμού ανάμεσα στο bebop και το post-bop, ανάμεσα στον Dexter Gordon και τον John Coltrane και πηγαίνει πολύ πέρα απ’ αυτά. Το σχήμα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ενός ξεχωριστού προγράμματος summer school & masterclasses, που είναι και διεθνές Φεστιβάλ -  του Jazzwerkstatt Saarwellingen της ΝΔ Γερμανίας.

 Tony Lakatos
 Tony Lakatos

Ο Tony Lakatos, αν και γεννημένος και σπουδασμένος στην Ουγγαρία, από πολύ νέος βρέθηκε στην Γερμανία κι εξελίχθηκε σε μία πραγματική μορφή της Ευρωπαϊκής jazz και του σαξοφώνου συμμετέχοντας σαν leader και sideman σε πάνω από 350 ηχογραφήσεις κι άπειρες συναυλίες και συνεργασίες.

Gilad Atzmon
Gilad Atzmon

Ο γεννημένος στο Ισραήλ Gilad Atzmon όταν συμπλήρωσε τα 30 του χρόνια εγκαταστάθηκε στην Αγγλία όπου δημιούργησε το περίφημο σχήμα Orient House Ensemble κι έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο για το υπέροχο παίξιμο, αλλά και το γράψιμό του, καθώς είναι ένας πολιτικός ακτιβιστής. Μοναδικός πολυοργανίστας και λάτρης του Coltrane, έγινε διάσημος για τον τρόπο με τον οποίο, μπόρεσε να παντρέψει την υψηλή τέχνη του bebop & τον αλά Coltrane δυναμισμό στο παίξιμο με τις Μεσανατολίτικες ρίζες του. Οι συνεργασίες του πολλές, ανάμεσα σ’αυτές ο Jack De Johnette, Michel Petruciani,  αλλά και Robbie Williams, Paul McCartney, I. Dury κ.ά.

Johannes Müller
Johannes Müller

Ο αρκετά νεότερος Γερμανός σαξοφωνίστας Johannes Müller, έχει εμφανιστεί ήδη σε 30 χώρες και στα σπουδαιότερα Φεστιβάλ και club του κόσμου, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ηχογραφήσεις και είναι από τους συνιδρυτές του κορυφαίου project "Euro-Jazz” με την HR Big Band.  Συνεργάστηκε με τους Randy Brecker, Dave Liebman, Michel Camilo,  Bob Mintzer κ.ά.    

Randolph Matthews
Randolph Matthews

Ο Randolph Matthews  γεννημένος στο Λονδίνο καλλιτέχνης, κινείται με άνεση ανάμεσα στην jazz, τη neo-soul, τη world, την ambient, τη dub ή την soul-jazz αλλά σ’ ένα μοναδικό δικό του παράλληλο σύμπαν, μακριά από τις παραδοσιακές γραμμές και το mainstream. Όταν τον ακούς, καταλαβαίνεις τις επιρροές του από τον Bobby McFerrin ή από τον Marvin Gaye, όπως επίσης γιατί ο σπουδαίος Dj και παραγωγός Gilles Peterson τον επέλεξε για διάφορες συνεργασίες.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.