Stages A/Live: Οι cumgirl8 δημιουργούν ένα αναρχικό ροζ χάος στο Onassis Channel

Η συναυλία του post-punk νεοϋορκέζικου κουαρτέτου έρχεται αποκλειστικά στο Onassis Channel στο YouTube, ειδικά κινηματογραφημένη από τον Χρήστο Σαρρή.

cumgirl8 ©Pinelopi Gerasimou for Onassis Stegi

Οι cumgirl8, το post-punk νεοϋορκέζικο κουαρτέτο –που πήρε το όνομά του από το sex chat στο οποίο συναντήθηκαν οι τέσσερις δημιουργοί– αγαπάει το ροζ χρώμα, τη μόδα και σατιρίζει ατρόμητα την καταπιεστική πατριαρχία, την αντικειμενικοποίηση της γυναίκας, τον ισοπεδωτικό καπιταλισμό και τη στρέβλωση της πραγματικότητας στα social media. Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ., οι cumgirl8 κάνουν πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube στη νέα συναυλία του Stages A/Live, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σαρρή.

cumgirl8
©Pinelopi Gerasimou for Onassis Stegi

Οι cumgirl8 είναι μια θηλυκή sex-positive και multi-media κολεκτίβα όπου η Lida Fox (μπάσο), η Veronika Vilim (κιθάρα), η Chase Lombardo (τύμπανα) και η Avishag Rodrigues (κιθάρα) έχουν δημιουργήσει τον δικό τους αταξινόμητο ήχο. Με επιρροές από τη Madonna και τους Cocteau Twins μέχρι τη Nina Hagen και τους Strawberry Switch Blade, Chris & Cosey, Delta 5 και άλλους, οι cumgirl8 έρχονται στο Onassis Channel στο YouTube για μία μοναδική εμπειρία.

cumgirl8
©Pinelopi Gerasimou for Onassis Stegi

Κάθε τους εμφάνιση κουβαλάει τον αέρα της τέχνης της performance της Νέας Υόρκης δημιουργώντας με ευφυία, χιούμορ και ελευθερία ένα αναρχικό ροζ χάος με στόχο τη διασκέδαση πάνω και κάτω από τη σκηνή. Από το πρώτο τους EP "cumgirl8" το 2020 που έλαβε ενθουσιώδη υποδοχή, το "RIPcumgirl8" (2021) που ακολούθησε και το αυτόνομο single "dumb bitch", μέχρι το τελευταίο τους, αυγουστιάτικο (2023) electro-punk ΕΡ "phantasea pharm" το οποίο έβγαλαν σε μια από τις πιο σημαντικές δισκογραφικές εταιρίες όλων των εποχών, την 4AD, οι cumgirl8 έχουν βρει τον δικό τους χώρο στη διεθνή μουσική σκηνή ως ένα σύγχρονο, εκκεντρικό, indie, θηλυκό, queer punk συγκρότημα. Ενώ την ίδια στιγμή, έχουν βρει και τη θέση τους στη βιομηχανία της μόδας, ως ένα fashion brand καθώς το προσωπικό τους στυλ έχει οδηγήσει σε συνεργασία με σχεδιαστές και σε αφιερώματα στο περιοδικό Vogue.

cumgirl8
©Pinelopi Gerasimou for Onassis Stegi

Ίσως, το single "Cicciolina" –το πρώτο που κυκλοφόρησαν όταν πρωτό-υπέγραψαν στην 4AD– να αποτελεί τη βασιλική οδό στο να μπει κάποιος για λίγο στον κόσμο τους. Ένα μουσικό κομμάτι με ένα αναλογικό σέξι βίντεο που στήνει γιορτή για την Ουγγρο-ιταλίδα πορνοστάρ, Ilona Stoller. Όπως οι ίδιες δηλώνουν: "Η Cicciolina είναι μια Ιταλίδα είδωλο, πορνό-σταρ και πρώην πολιτικός που εξελέγη στο κοινοβούλιο τη δεκαετία του '90. Υποστήριξε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων. Η Cicciolina είπε "κάντε σεξ, όχι πόλεμο” και χρησιμοποίησε τη θεϊκή δύναμη της θηλυκότητάς της για να τρολάρει το status quo, ενώ το διαταράσσει από μέσα. Πιστεύουμε ότι τα ιδανικά της είναι θεμελιώδη για τη φιλοσοφία των cumgirl8: της ανατρεπτικής αλλαγής, της ειρήνης και της δύναμης της ευαλωτότητας. Ελπίζουμε να της αρέσει το τραγούδι μας, την αγαπάμε πολύ. Η Cicciolina είναι η cumgirl1".

cumgirl8
©Pinelopi Gerasimou for Onassis Stegi

Για τη σεζόν 2023-24, το Stages A/Live έχει κοινό και είναι γυναικεία υπόθεση, με επίκεντρό του τέσσερις μοναδικές θηλυκότητες. Έχει ήδη προβληθεί η διονυσιακή συναυλία της Μαρίνα Σάττι. Ακολούθησε η νέα ντίβα του kuduro η Pongo. Τέλος, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, το Onassis Channel στο YouTube θα φιλοξενήσει την τελευταία συναυλία της σαιζόν για το Stages A/Live με τη Σtella, τη μοναδική Ελληνίδα μουσικό που ανήκει στον εμβληματικό κατάλογο των καλλιτεχνών της ιστορικής δισκογραφικής Sub Pop.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.