The Soft Moon: Το post punk alter ego του Luis Vasquez στο "Fuzz"

The Soft Moon © Secret Playground

Ο The Soft Moon έρχεται για μια μοναδική συναυλία, στο "Fuzz", την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου. Ο Luis Vasquez ξεκίνησε από την προεφηβεία του να εξερευνά ήχους, συχνότητες και ρυθμικά μοτίβα στο κεφάλι του, απορροφώντας ταυτόχρονα το ζεστό Καλιφορνέζικο ήλιο. Έχοντας κατασταλάξει από το 2010 και μετά στην περσόνα των The Soft Moon και επιλέγοντας το πειραματικό synth post punk ως κυρίως όχημα του, δίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα ενδελεχή δείγματα του τι συμβαίνει στο δημιουργικό alter ego του, χτίζοντας ένα ισχυρό fanbase στην πορεία.

Η μετακόμιση του στην Ευρώπη τον έφερε σε ακόμα πιο στενή επαφή με το ορχηστρικό industrial και τα EBM στοιχεία, αλλά κυρίως ανάμεσα σε ομοϊδεάτες καλλιτέχνες που λειτούργησαν σαν επιταχυντές στο αφαιρετικό του στυλ. Κατά ένα σύνηθες μοτίβο που απαντάται σε καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια, η δημιουργική του διαδικασία ευαισθητοποιήθηκε στα 2 αδρανή χρόνια. Σε συνδυασμό με κάποιες σοβαρές οικογενειακές αναταράξεις και τον απόηχο αυτών σε προσωπικό επίπεδο, οι συνθήκες ήταν κατάλληλες ώστε το "Exister" του 2022 έχει μια ιδιαίτερα εύθραυστη και πολυεπίπεδη οπτική, διατηρώντας τον περιπετειώδη χαρακτήρα και τη δομική πολυσχιδία που απαντάται σε κάθε studio δουλειά του.

Απόλυτα φυσιολογικά, παρόμοια τεταμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα συνοδεύει και την κάθε live παρουσίαση τόσο του συγκεκριμένου project, όσο και του feeling που πλέον απλώνεται και στο παλαιότερο υλικό, καθιστώντας την κάθε συναυλία μια ξεχωριστή υπόθεση. Φυσικά, τίποτα από αυτά δε θα έβαζε φρένο στην εκφραστικότητα του Luis Vasquez ο οποίος φέρνοντας με μεγάλη συχνότητα on the road το uptempo post punk του, μετατρέπει το εσωστρεφές one man project του σε ένα ονομαστό live act, με φήμη που επεκτείνεται με την κάθε επιτυχημένη περιοδεία που ολοκληρώνει.

Προπώληση εισιτηρίων (€ 25-20) μέσω more.gr 

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.