Οι Xylouris White και οι ήχοι του δάσους

Το ντουέτο του Γιώργου Ξυλούρη και του Jim White ξεκινάει από το "Temple Athens" το ευρωπαϊκό τουρ του.

Xylouris White © Jem Cohen


Το ντουέτο του Γιώργου Ξυλούρη και του Jim White επιστρέφει στην Αθήνα για δύο live, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, στο "Temple" , προτού ταξιδέψει, με όχημα τον καινούργιο τους δίσκο "The Forest in Me", στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πατώντας γερά στην κρητική παράδοση και συνεχίζοντας να επεκτείνουν τα όριά της μέσα από οχτώ νέα ορχηστρικά κομμάτια, οι Xylouris White χτίζουν μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας με πρωτότυπα ηχοχρώματα, εμπνευσμένους αυτοσχεδιασμούς και οργανικές παραλλαγές.

Η πέμπτη δουλειά του λαουτιέρη και του ντράμερ μένει πιστή στην κληρονομιά των δύο μουσικών, που αναζητούν μέσα από τις διαφορετικές καταβολές τους τον διεθνικό χαρακτήρα του αρχέγονου ήχου της Κρήτης, με αναφορές στην αυστραλιανή, κιθαριστική ροκ, το post punk και το folk. Και τις δύο συναυλίες θα ανοίξουν οι Καθαρός Χαλκός.

Προπώληση εισιτηρίων (€ 30-20) μέσω more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Xylouris White

  • Μουσικές του κόσμου

Το ντουέτο των θρυλικών Ψαρογιώργη και Jim White επιστρέφοει στην Αθήνα για την αρχή της ευρωπαΐκής τους περιοδείας. Στη μέχρι τώρα συναρπαστική τους μουσική πορεία ο λαουτιέρης Γιώργης Ξυλούρης και ο ντράμερ Jim White δημιουργούν ηχητικούς κόσμους που είναι κομμάτια ενός ευρύτερου μουσικού γαλαξία που κι αυτός, με τη σειρά του, οφείλει να οδηγεί σε ένα σύμπαν – ασχημάτιστο ακόμα, για τα αυτιά μας και τον πραγματικό χρόνο που έχουμε διανύσει. Κι εμείς και οι μουσικοί.

Temple

Ιάκχου 17, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Olivia Rodrigo: Ταξιδέψαμε στο Βερολίνο και είδαμε το απαστράπτον, ροκ και απροσποίητα φαν "Guts Tour"

Η superstar της Gen-Z επιβεβαιώνει τη γρήγορη άνοδό της στο pop/rock stardom, έχοντας αφήσει πίσω της τα Disney χρόνια της, χωρίς όμως να ενηλικιωθεί απότομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
31/08/2024

Αυτό είναι το αναλυτικό πρόγραμμα του Plisskën Festival 2024

Με τρομερά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής όπως οι Viagra Boys, Yung Lean και Acid Pauli ετοιμάζεται το φετινό φεστιβάλ.

Οι Mother of Millions επιστρέφουν με νέο υλικό στο "Fuzz"

Για μια live εμφάνιση στη καρδία της πρωτεύουσας ετοιμάζονται λίγο μετά τη κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ.

Οπερατικό οδοιπορικό στην Κοπεγχάγη: "Σαούλ" του Χαίντελ και "Αριάδνη στη Νάξο" του Ρ. Στράους με αξιομνημόνευτες σκηνοθετικές υπογραφές Κόσκυ και Μίτσελ

Μία ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κοπεγχάγη στις αρχές του περασμένου Απρίλη αποτέλεσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο παραστάσεις στην πανέμορφη Όπερα της πόλης.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρετά το καλοκαίρι με δύο μεγάλες συναυλίες

Ο "αιώνιος έφηβος" ολοκληρώνει την περιοδεία του στο Θέατρο Πέτρας και στο Θέατρο Βράχων.

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού: Όλες οι συναυλίες που θα δούμε στον λόφο το φθινόπωρο

Στον Λυκαβηττό έρχεται από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου πληθώρα καλλιτεχνών της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής. Βρες παρακάτω τους αγαπημένους σου τραγουδιστές και απόλαυσε τους από κοντά!

5 live που δεν θα χάσουμε τις επόμενες μέρες

Επιστροφή στην αστική πραγματικότητα με αφορμή τις πρώτες συναυλίες του Σεπτέμβρη.