Μια μουσική "συνάντηση κορυφής" με τις Julia Fischer και Yulianna Avdeeva στο Μέγαρο Μουσικής

Δύο σολίστ με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική δωματίου.

Julia Fischer και Yulianna Avdeeva

Δύο σολίστ με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική δωματίου και, τη βιολονίστα Julia Fischer [Γιούλια Φίσερ] και την πιανίστα Yulianna Avdeeva [Γιουλιάννα Αβντίεβα], υποδέχεται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ.. Η Γερμανίδα Julia Fischer είναι μία από τις πλέον πολύπλευρες καλλιτέχνιδες της γενιάς της που διαπρέπει όχι μόνο ως βιολονίστα, αλλά και ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου, καθηγήτρια βιολιού και σολίστ του πιάνου, ενώ η Ρωσίδα Yulianna Avdeeva είναι μια δεξιοτέχνης με πολλές εμφανίσεις στο ενεργητικό της και αξιοζήλευτες συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες.

Πρόκειται για μια μουσική "συνάντηση κορυφής" με μαγευτικές συνθέσεις για σόλο βιολί καθώς και για βιολί και πιάνο, ερμηνευμένες ιδανικά από δύο κορυφαίες σολίστ που βρίσκονται στο απόγειο της καλλιτεχνικής τους ακμής. Στο πρόγραμμά τους, η Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 1 σε ρε μείζονα του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν], η Σονάτα για βιολί και πιάνο του Aram Khachaturian [Αράμ Χατσατουριάν], το Andante, Οpus Posthumous του Eugène Ysaÿe [Εζέν Υζαΰ] και η Σονάτα για βιολί και πιάνο σε λα μείζονα του César Franck [Σεζάρ Φρανκ].

Julia Fischer

Julia Fischer

Η βιολονίστα Julia Fischer είναι μια πολύπλευρη μουσικός, γνωστή επίσης για τις εξαιρετικές ικανότητές της στο πιάνο, στη μουσική δωματίου και στη διδασκαλία του βιολιού. Άρχισε βιολί σε ηλικία 3 ετών. Σημαντική στιγμή για την καριέρα της υπήρξε η απονομή του πρώτου βραβείου στον Διεθνή Διαγωνισμό Yehudi Menuhin το 1995. Έκτοτε η Julia Fischer έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες συμφωνικές αίθουσες διεθνώς συμπράττοντας με φημισμένους μαέστρους, όπως οι Herbert Blomstedt, Christian Thielemann, Alan Gilbert, Jakub Hrůša, Vladimir Jurowski, Juanjo Mena, Riccardo Muti, Vasily Petrenko, Thomas Søndergård, Yuri Temirkanov και Michael Tilson-Thomas.

Αυτή τη σεζόν, η Julia Fischer συνεργάζεται με την Στάατσκαπελλε της Δρέσδης ως Καλλιτέχνις in Residence, πραγματοποιώντας περιοδεία με το διάσημο γερμανικό σύνολο και εμφανίσεις τόσο ως σολίστ, όσο και ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου, ενώ ανανεώνει τη συνεργασία της με τη Συμφωνική του Σικάγο και τον Riccardo Muti. Επίσης, γιορτάζει την εικοσαετή συνεργασία της με τον τσελίστα Daniel Müller-Schott, ερμηνεύοντας το Διπλό κοντσέρτο του Brahms με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βαμβέργης, πριν εμφανιστεί εκ νέου με την Εθνική Συμφωνική της Δανίας, την Ορχήστρα της Ιταλόφωνης Ελβετίας και τη Φιλαρμονική της Βαρσοβίας.

Η Julia Fischer τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική δωματίου. Το 2010 ίδρυσε το δικό της κουαρτέτο, με το οποίο πραγματοποιεί τακτικά περιοδείες. Ιδιαίτερη θέση στην καλλιτεχνική της ζωή κατέχει η διδασκαλία, καθώς η καταξιωμένη βιολονίστα και παιδαγωγός συνεχίζει να αναδεικνύει νεαρά ταλέντα δίνοντας συχνά συναυλίες με τους μαθητές της. Το 2019, ίδρυσε την παιδική συμφωνική ορχήστρα Kindersinfoniker στη γενέτειρά της, το Μόναχο.

Yulianna Avdeeva

Yulianna Avdeeva
Maxim Abrossimow©

Η διεθνής σταδιοδρομία της σολίστ του πιάνου Yulianna Avdeeva άρχισε μετά τις επιτυχίες της στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου της Βρέμης, τον Διαγωνισμό της Γενεύης και τον περίφημο Διαγωνισμό Chopin της Βαρσοβίας (2010).

Η Yulianna Avdeeva έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με σημαντικές ορχήστρες της Ευρώπης (Συμφωνική της Ραδιοφωνίας του Βερολίνου, Βασιλική Φιλαρμονική της Στοκχόλμης, Φιλαρμονική του Λονδίνου κ.ά.), των ΗΠΑ και του Καναδά. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες υπό τη μουσική διεύθυνση περιζήτητων μαέστρων, όπως οι Manfred Honeck, Sir Mark Elder, Gustavo Dudamel, Marin Alsop, Kent Nagano, Marek Janowski, Vasily Petrenko, Vladimir Jurowski και Robert Trevino.

Η Yulianna Avdeeva άρχισε να μελετά πιάνο σε ηλικία 5 ετών στη Μουσική Σχολή Gnessin Προικισμένων Παιδιών στη Μόσχα με την Elena Ivanova. Στη συνέχεια, μελέτησε με τους Vladimir Tropp και Konstantin Scherbakov, ενώ έλαβε πολύτιμη μουσική καθοδήγηση από τους Dmitri Bashkirov, William Grant Naboré και Fou Ts'ong στη Διεθνή Ακαδημία Πιάνου της Λίμνης Κόμο.

H προπώληση έχει αρχίσει | 14€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 22€, 35 €

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
16/07/2024

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;