Οι Black Country, New Road έρχονται να ταράξουν την Αθήνα

Το βρετανικό indie rock συγκρότημα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο.

Black Country, New Road ©Holly Whitaker

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, το Floyd, το νέο μεγάλο venue της πόλης, υποδέχεται τους Black Country, New Road, μια πολυσυζητημένη νέα μπάντα των τελευταίων χρόνων. Η εξαμελής παρέα από το Λονδίνο έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, για να αποδείξει επί σκηνής γιατί κατόρθωσε, μέσα σε λίγο καιρό, να κατακτήσει την καρδιά και το νου κάθε μουσικόφιλου, κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό της "καλύτερης indie band που ακούσαμε ποτέ".

Οι Black Country, New Road τάραξαν τα, συχνά λιμνάζοντα, νερά της παγκόσμιας μουσικής σκηνής από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν σε αυτήν. Ο ήχος τους είναι αδύνατο να περιγραφεί. Όλα τα μέλη της μπάντας, λίγο πάνω από τα 20 τους χρόνια, συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός μοναδικού μίγματος που "ακροβατεί" ανάμεσα σε post-rock ήχους, πολύπλοκες ενορχηστρώσεις, πιανιστικές ενδοσκοπήσεις, την jazz, την chamber pop. Aπό τον μινιμαλισμό έως τα ευφορικά ξεσπάσματα, πολλές φορές μέσα στο ίδιο τραγούδι.

Black Country, New Road
©Holly Whitaker

Το ντεμπούτο τους, "For the First Time", τον Φεβρουάριο του 2021, κυριολεκτικά αγνόησε κάθε φόρμα, ενώνοντας είδη και κάνοντας τους πάντες να τους συγκρίνουν με τους... πάντες. Από Slint, Arcade Fire και Talking Heads σε Ornette Coleman έως και Klezmer, την παραδοσιακή εβραϊκή μουσική.

Έναν χρόνο μετά, ξανά τον Φεβρουάριο, ο δεύτερος δίσκος τους, "Αnts from Up There", έγινε και πάλι δεκτός με διθυράμβους. Η απόφαση του τραγουδιστή τους Ιsaac Wood να αποσυρθεί, αμέσως μετά, για προσωπικούς λόγους φάνηκε αρχικά να σοκάρει την οικογένειά των BC,NR. Ωστόσο, δεν ήταν παρά η αφορμή για μια αναπάντεχη κάθαρση που μόνο η μουσική τους θα μπορούσε να τους προσφέρει.

Το "Live at Bush Hall" (ναι, ξανά τον  Φεβρουάριο του 2023) είναι μια συγκλονιστική κατάθεση μιας μπάντας έξι φίλων, που στήριξαν τον έβδομο στην απόφασή του, ένα έπος συναισθημάτων με τους Tyler Hyde, Lewis Evans και Mary Kershaw να αναλαμβάνουν, πλέον, τα φωνητικά. Ηχογραφημένο ζωντανά, αλλά στην ουσία τρίτος επίσημος δίσκος τους, καθώς περιέχει αποκλειστικά νέες συνθέσεις και τραγούδια που δεν συμπεριλήφθηκαν στους δύο πρώτους, είναι πιθανότατα η κορυφαία στιγμή τους. Ένα πραγματικό επίτευγμα μέχρι, βέβαια, το επόμενο.

To Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, είναι η ημερομηνία που οφείλει να σημειώσει κάθε συνειδητοποιημένος μουσικόφιλος, καθώς είναι λίγες οι φορές που έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία τέτοια μπάντα τη στιγμή που πρέπει.

Προπώληση μέσω more.com 

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.