Η Yilian Cañizares μας ξεσηκώνει με κουβανέζικους ρυθμούς

Η Cubana diva μαζί με το Resilience Trio ανοίγει το διεθνές του πρόγραμμα του "Half Note Jazz Club" για τη νέα σεζόν.

Yilian Cañizares ©Franck Socha

Για μια ακόμη φορά το "Half Note Jazz Club" πρωτοπορεί, ανοίγοντας το διεθνές του πρόγραμμα για την καινούργια σεζόν με την μοναδική Yilian Cañizares για τέσσερις εμφανίσεις από Παρασκευή 20 έως και Δευτέρα 23 Οκτωβρίου. H Κουβανή – βιρτουόζος βιολονίστα, τραγουδίστρια και συνθέτης - είναι τα τελευταία δέκα χρόνια μια πραγματική σταρ της μουσικής και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η μουσική της Cañizares, κρατώντας την Κουβανική ταυτότητά της, συνδυάζει με απαράμιλλο τρόπο την jazz, την κλασσική και τους Αφρο-Κουβανικούς ρυθμούς.

Η όμορφη "περιπέτεια” και πορεία ζωής της Yilian ξεκινάει πριν 42 χρόνια στην Havana της Κούβας, όπου και γεννήθηκε. Το μεγάλο ταλέντο της στην μουσική, θα την οδηγήσει να πάρει υποτροφία στα 16 της και να συνεχίσει σπουδές στο βιολί στο Caracas της Βενεζουέλας. Το 2000 μετακινείται στην Ελβετία για συνέχιση των σπουδών της κι αρχίζει να λάμπει και να γίνεται περιζήτητη από ορχήστρες και διάφορα ensembles, έχοντας εγκατασταθεί στην Λωζάννη. Όμως οι μουσικές της αναζητήσεις είναι διαφορετικές και φτιάχνει το πρώτο της κουαρτέτο με το όνομα "Ochumare" (ουράνιο τόξο στην διάλεκτο Yoruba) με μουσικούς από Βενεζουέλα, Γερμανία κι Ελβετία κι αργότερα με Κουβανούς μουσικούς. Το 2008 θα κερδίσει με το γκρουπ της, το διεθνή διαγωνισμό στο Montreaux Jazz Festival και το 2009 θα κάνει τον πρώτο της δίσκο. Λίγο αργότερα θα εμφανίζεται πλέον με το όνομά της και έτσι θα κατακτά τον κόσμο.

Yilian Cañizares
©Franck Socha

Rising Star of the year 2013, η Cañizares θα συνεργαστεί με τον θρυλικό Ibrahim Maalouf, τον Diego El Cigala, την Youn Sun Nah, τον Richard Bona, τον Roberto Fonseca, τον Dhafer Youssef και την Lausanne Chamber Orchestra. Η πιο μακροχρόνια συνεργασία της φυσικά είναι από το 2018 με τον εκπληκτικό Omar Sosa με τον οποίο έκαναν και τον επιτυχημένο δίσκο "Aguas" αλλά κι ένα live άλμπουμ και περιοδεύουν από τότε μαζί σαν headliners σε Φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Η θρύλος της Κουβανικής μουσικής Chucho Valdes, θα συνεργαστεί μαζί της το 2019 και θα την ξεχωρίσει για το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία της, τον αυθορμητισμό και την εκφραστικότητά της και την μοναδική φωνή της, ως την νέα εκπρόσωπο της σύγχρονης Κουβανικής μουσικής. Έτσι η Cañizares με το μουσικό της χάρισμα, το χαμόγελο και τη φλόγα της Κουβανικής της καταγωγής, κατακτά όλο τον κόσμο. Στις αρχές Οκτώβρη θα κυκλοφορήσει το 8ο της άλμπουμ!

Στην πρώτη της αυτή παρουσία μπροστά στο Ελληνικό κοινό, η ντίβα με την αφάνα και το χαμόγελο, το βιολί και την εκπληκτική φωνή θα βρεθεί στην σκηνή του Half Note μαζί με το εξαιρετικό Resilience Trio της, που περιλαμβάνει τους Childo Tomas στο μπάσο και Ernesttico Rodriguez στα κρουστά. Παρασκευή και Σάββατο στι 10:30 μ.μ. και Κυριακή και Δευτέρα στις 9:30 μ.μ., οι διαφορετικές μαγικές μουσικές καταβολές της Yilian Cañizares πλάθουν για εμάς ένα μοναδικό μουσικό χαρμάνι κι ένα τελετουργικό.

Προπώληση μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.