Μεγάλοι σολίστ στο Ηρώδειο

Η καταξιωμένη βιολονίστρια Άννε-Ζοφί Μούτερ, ο σούπερ σταρ του πιάνου Λανγκ Λανγκ και ο θρυλικός αρχιμουσικός Κρίστοφ Έσενμπαχ θα βρεθούν φέτος το καλοκαίρι στη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου.

Christoph Eschenbach ©Luca Piva

Τρία από τα κορυφαία σύγχρονα ονόματα της κλασικής μουσικής, η καταξιωμένη Γερμανίδα βιολονίστρια Άννε-Ζοφί Μούτερ, ο Κινέζος σούπερ σταρ του πιάνου Λανγκ Λανγκ και ο θρυλικός Γερμανός αρχιμουσικός Κρίστοφ Έσενμπαχ θα βρεθούν φέτος το καλοκαίρι στη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου. Οι παγκοσμίου φήμης σολίστες και ο μαέστρος που έχει καθορίσει με τις ερμηνείες του το πώς ακούμε σήμερα τα κλασικά αριστουργήματα έρχονται στην Αθήνα για δύο από τις πιο αναμενόμενες συναυλίες του φετινού Φεστιβάλ.

Anne Sophie Mutter
Anne Sophie Mutter

Η διασημότερη Γερμανίδα βιολονίστρια με την πολυετή καριέρα έχει παίξει σε όλες τις μεγάλες αίθουσες ανά τον κόσμο και έχει αφήσει το δικό της διακριτό στίγμα στην κλασική μουσική. Η Άννε-Ζοφί Μούτερ αποτελεί σημείο αναφοράς στον κόσμο της τέχνης και για το σπουδαίο έργο της έχει τιμηθεί με πολυάριθμα διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων και με τέσσερα Γκράμι. Η Μούτερ, που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως "παιδί θαύμα" με την υποστήριξη του Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, έχει κατορθώσει με τις δεξιοτεχνικές ερμηνείες της να δημιουργήσει το δικό της σύμπαν στην παγκόσμια μουσική. Στο Ηρώδειο η κορυφαία ερμηνεύτρια θα παίξει σόλο σε τρία κοντσέρτα και στο αφιερωμένο στην ίδια Νονέτο (έργο μουσικής δωματίου για εννέα όργανα) του Αντρέ Πρεβέν, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Τη σκηνή του ρωμαϊκού ωδείου θα μοιραστούν με την Άννε-Ζοφί Μούτερ οι Mutter’s Virtuosi, που συνοδεύουν τη σπουδαία μουσικό σε συναυλίες της από το 2011. Πρόκειται για ένα σύνολο εγχόρδων που διευθύνει και καθοδηγεί καλλιτεχνικά η καταξιωμένη Γερμανίδα βιολονίστρια, το οποίο απαρτίζεται από υπότροφους του ιδρύματος Anne-Sophie Mutter καθώς και άλλους επίλεκτους νέους μουσικούς.

Lang Lang
© Olaf Heine
Lang Lang

Μια ξεχωριστή μουσική στιγμή για το Φεστιβάλ αποτελεί η συνάντηση του αρχιμουσικού που έχει κατακτήσει τα πόντιουμ κορυφαίων ορχηστρών παγκοσμίως και του πληθωρικού σύγχρονου αστέρα του πιάνου, στις 15 Ιουλίου. Ο Κριστόφ Έσενμπαχ και ο Λανγκ Λανγκ, συνδυάζοντας με ιδανικό τρόπο τη βαθυστόχαστη ωριμότητα με τη νεανική φλόγα, συνυπογράφουν ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του καλοκαιριού.

Ο θρυλικός μαέστρος θα διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τον εκρηκτικό σολίστ στο Κοντσέρτο για πιάνο του Γκριγκ ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τη 4η Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι. Πρόκειται για ένα ιστορικής σημασίας καλλιτεχνικό γεγονός για τα ελληνικά μουσικά πράγματα, επ’ αφορμή των 80 χρόνων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ηρώδειο

Διονυσίου Αρεοπαγίτου
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.