Οι Allah-Las για μια βραδιά 60s νοσταλγίας και χρωματιστής ψυχεδέλειας

Ένα από τα σταθερά αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Allah-Las

Ένα από τα σταθερά αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού επιστρέφει για μια ξεχωριστή συναυλία στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Οι Allah-Las έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, τo Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου θα μας χαρίσουν μια βραδιά γεμάτη 60s νοσταλγικά beats ντυμένα με μια ονειρική, χρωματιστή ψυχεδέλεια.

Έχοντας κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ, τα οποία έλαβαν διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή μουσικό Τύπο, οι Allah-Las κατέχουν μια σπουδαία θέση στην καρδιά των Ελλήνων ακροατών. Σε κάθε συναυλία το συγκρότημα από την Καλιφόρνια, ντύνει το μουσικό set του με μια μοναδική αισθητική που παραπέμπει στην εποχή των surfers, των beatniks και της ψυχεδελικής ανεμελιάς. Ο ήχος τους "σερφάρει” ανάμεσα  ψυχεδελικό και το lo-fi ροκ, ενώ οι επιρροές από Kinks, Yardbirs και ενίοτε Buffalo Springfield είναι εμφανείς στο σύνολο της δισκογραφίας τους.

Με καταγωγή από τη δυτική ακτή του Λος Άντζελες οι Allah-Las κατάφεραν να αποτυπώσουν το στοιχείο της ανεμελιάς που χαρακτηρίζει τη ζωή σε μια ηλιόλουστη πόλη σαν την Καλιφόρνια, κρατώντας τη vintage pop αισθητική και τις αιθέριες αρμονίες, αλλά δημιουργώντας έναν δικό τους χαρακτηριστικό ήχο. Όπως αναφέρει το περιοδικό Clash "Οι Allah-Las ακούγονται σαν μια ηλιόλουστη φωτογραφία από τα 60s, αν αυτή η φωτογραφία μπορούσε να τραγουδήσει.” Ο τελευταίος δίσκος τους με τίτλο "LAHS” αποτελεί ένα soundtrack όλων των προηγούμενων εμπειριών του συγκροτήματος από τα τελευταία χρόνια που βρίσκονται στο προσκήνιο.  Η ωρίμανση τους τόσο στη σύνθεση όσο και στη παραγωγή είναι εμφανής, όπως και ο πειραματισμός τους με στοιχεία disco, soul και latin τα οποία διατηρούν ζωντανή την ατμόσφαιρα για την οποία το συγκρότημα ξεχωρίζει στην Ελλάδα. 

Έχοντας ηχογραφήσει πλάι σε παραγωγούς όπως ο Nick Waterhouse και έχοντας εμφανιστεί σε σπουδαία παγκόσμια φεστιβάλ όπως το Coachella και το Desert Daze, οι Allah-Las θα κάνουν μια στάση στην Αθήνα για μια συναυλία την οποία θα θυμόμαστε για καιρό.

Προπώληση εισιτηρίων(€ 32-27) μέσω viva.gr .

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.