Οι In Flames εκλεκτοί καλεσμένοι του Release Athens 2023

Η μεγάλη μπάντα απ’την Σουηδία θα είναι οι special guests μιας ατμοσφαιρικής βραδιάς των headliners Nightwish και τους Insomnium.

In Flames

Το Release Athens 2023 υποδέχεται τους In Flames την Τετάρτη, 7 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Η μεγάλη μπάντα απ’την Σουηδία θα είναι οι special guests μιας ατμοσφαιρικής βραδιάς που περιλαμβάνει τους headliners Nightwish και τους Insomnium.

Οι In Flames είναι ένα από τα πιο επιδραστικά heavy metal συγκροτήματα των τελευταίων τριάντα ετών, οι οποίοι βοήθησαν στην καθιέρωση της σύγχρονης μελωδικής death metal σκηνής αλλά και του metalcore, στις αρχές των 00s. Χάρις τα ιδιαίτερα riffs και τις καινοτόμες συνθέσεις τους, το συγκρότημα εξελίχθηκε από ένα underground σχήμα σε πρωτοπόρους της metal σκηνής που δεν σταμάτησαν να εξελίσσουν τον ήχο τους και να πειραματίζονται.

Από τότε που σχηματίστηκαν, στο Gothenburg της Σουηδίας το 1990, το θρυλικό αυτό γκρουπ αποτελεί πρότυπο του τι σημαίνει να παραμένεις πιστός στο όραμά σου. Από το ντεμπούτο, "Lunar Strain” (1994), μέχρι το πιο πρόσφατο "Foregone” (2023), οι In Flames συνεχίζουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα και να καινοτομούν παρά τις αμέτρητες διακρίσεις που ήδη έχουν κατακτήσει. Κυκλοφορίες όπως τα "The Jester Race” (1996), "Colony” (1999), "Clayman” (2000) και το τολμηρό "Rerouteto Remain” (2002), είναι μόνο κάποια δείγματα της σπουδαίας δισκογραφίας τους, τα οποία επιβεβαιώνουν τη θέση του γκρουπ στην κορυφή τoυ ευρωπαϊκού metal για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μέσα σε 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας, οι In Flames έχουν πραγματοποιήσει αμέτρητες περιοδείες σε ολόκληρο τον κόσμο και έχουν αποδείξει πως πρόκειται για μια εξίσου εντυπωσιακή live μπάντα. Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, το τεράστιο αυτό όνομα του σκληρού ήχου επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από πάρα πολλά χρόνια, ώστε μαζί με τους Nightwish και τους Insomnium να σηματοδοτήσουν την έναρξη του Release Athens 2023 με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Η προπώληση εισιτηρίων (€ 150-50) συνεχίζεται μέσω viva.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
16/07/2024

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;