Η Kim Gordon των Sonic Youth live στην Τεχνόπολη

Με μια πορεία σχεδόν 40 χρόνων, η ηγετική μορφή του συγκροτήματος που γεφύρωσε το punk με το alternative rock έρχεται στην Αθήνα για μία ηλεκτρική βραδιά.

Kim Gordon

Την Τρίτη 4 Ιουλίου, η Kim Gordon live στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Με μια πορεία σχεδόν 40 χρόνων, η ηγετική μορφή των Sonic Youth, του συγκροτήματος που γεφύρωσε το punk με το alternative rock και άνοιξε το δρόμο για το grunge, έρχεται στην Αθήνα για μία ηλεκτρική βραδιά.

Πολυπράγμων καλλιτέχνης σε μια άοκνη αναζήτηση της αλήθειας και της ομορφιάς, πολυσχιδής δημιουργός, πάντα επίκαιρη, πάντα ρηξικέλευθη, η Kim Gordon μετά τη διάλυση των Sonic Youth το 2011, συνεχίζει να φτιάχνει μουσική και εικόνες που σε κάνουν να σκέφτεσαι.

Kim Gordon

Το 2019, παρουσίασε το πρώτο της σόλο άλμπουμ, με τίτλο "No Home Record", από τη Matador Records. Η κυκλοφορία του συνέπεσε με δύο εικαστικές εκθέσεις της σε Δουβλίνο και Πίτσμπουργκ, μια κίνηση που αποδεικνύει την ανήσυχη και πολύπλευρη καλλιτεχνική της φύση. Το No Home Record είναι αφιερωμένο στην πόλη της, το Λος Άντζελες, και τη διαρκώς μεταβαλλόμενη μορφή του.

Από την ίδρυση των θρυλικών Sonic Youth στις αρχές της δεκαετίας του '80, η Kim Gordon δεν ασχολείται μόνο με τη μουσική και την τέχνη, αλλά και με τη συγγραφή, τη μόδα και τον κινηματογράφο. Το 2015, κατέλαβε την Νο 1 θέση στη λίστα των best sellers των NY Times με την αυτοβιογραφία της, "Girl In A Band", ενώ έπαιξε με τον Joaquin Phoenix στην ταινία του Gus Van Sant "Don't Worry, He Won't Get Far On Foot ”.

Kim Gordon

Εμβληματική προσωπικότητα μίας εποχής που στάθηκε κομβική για τη διασταύρωση της μουσικής και της τέχνης, πρότυπο και έμπνευση για μια ολόκληρη γενιά γυναικών στη μουσική και όχι μόνο, απέδειξε έμπρακτα ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπεις ποτέ. Οι ιδέες, το μουσικό στυλ και η στάση ζωής της Kim Gordon υπήρξαν έμπνευση για το κίνημα riot grrrl και είναι συνδεδεμένες με την άνθιση του τρίτου φεμινιστικού κύματος και τις αξίες της διαφορετικότητας και της ατομικότητας σε όλες τις εκφάνσεις της θηλυκότητας. Μουσικός, εικαστική καλλιτέχνης, συγγραφέας, ηθοποιός, ακτιβίστρια, η επιτομή του καλιφορνέζικου cool. Τόσα περισσότερα από ένα κορίτσι σε ένα συγκρότημα.

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 35€. Η ηλεκτρονική προπώληση για τη συναυλία ξεκινάει Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 11 π.μ., διεξάγεται μέσω του www.viva.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.